مربی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی بم
چکیده: (11092 مشاهده)
چکید ه
سابقه و هدف
برقراری خط وریدی، یکی از رایجترین روشهای تهاجمی است که منشا استرسهای جسمی و روانی در کودکان میباشد. از آن جا که یکی از مسؤولیتهای کادر درمانی، مدیریت درد و اضطراب کودکان است، توجه به این امر مهم ضروری میباشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی درد و اضطراب ناشی از کاتتر وریدی در کودکان مبتلا به تالاسمی بود.
مواد و روشها
در یک مطالعه توصیفی تحلیلی، 120 کودک 12-6 ساله مراجعهکننده به مرکز تالاسمی شهر کرمان در سالهای 1389-1388 بررسی شدند. پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس عددی سنجش درد و مقیاس خود سنجی اضطراب تکمیل شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمونهای آمار توصیفی(میانگین، انحراف معیار و درصد) و ضریب همبستگی اسپیرمن انجام شد.
یافتهها
بر اساس نتایج این تحقیق، کودکان درد و اضطراب شدید تا متوسطی را حین تزریق گزارش نمودند و هم چنیـن ارتبـاط مستقیـم و معنـاداری بین میزان اضطراب قبل از تزریق و درد بعد از تزریق مشاهده شد (001/0 p= ).
نتیجه گیری
پرستاران نقش مهمی در کنترل درد و اضطراب بیماران به ویژه کودکان دارند، آموزش پرستاران در زمینه کاهش اضطراب کودکان تالاسمی، نقش مؤثری در کاهش درد آنها در زمان تزریق خون دارد.
Borhani F, Bagherian S, Abaszadeh A, Ranjbar H, Tehrani H, Soleimanizadeh L. The correlation between anxiety and pain due to intravenous catheters in children with thalassemia. Sci J Iran Blood Transfus Organ 2012; 9 (2) :170-174 URL: http://bloodjournal.ir/article-1-642-fa.html
برهانی فریبا، باقریان سمانه، عباسزاده عباس، رنجبر هادی، طهرانی هادی، سلیمانیزاده لاله. ارتباط درد و اضطراب ناشی از کاتتر وریدی در کودکان مبتلا به تالاسمی. فصلنامه پژوهشی خون. 1391; 9 (2) :170-174