Shafiei dar Afshani M, Shahanipour K, Shamsfar R, Jamshidian H. Investigating the effect of antioxidant compounds of L-carnitine, Resveratrol, and Vitamin C during the storage time of platelet concentrate. Sci J Iran Blood Transfus Organ 2024; 21 (1) :33-45
URL:
http://bloodjournal.ir/article-1-1514-fa.html
شفیعی دارافشانی مرضیه، شاهانی پور کهین، شمسفر ریحانه، جمشیدیان حسن. تاثیر ترکیبات آنتیاکسیدانی ال-کارنیتین، فنل گیاهی رسوراترول و ویتامین C بر آسیب اکسیداتیو در طول مدت زمان ذخیره سازی پلاکت کنسانتره. فصلنامه پژوهشی خون. 1403; 21 (1) :33-45
URL: http://bloodjournal.ir/article-1-1514-fa.html
مرکز تحقیقات انتقال خون ـ مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون و اداره کل انتقال خون اصفهان ـ دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان
چکیده: (681 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف
عوامل متعددی از جمله آلودگی باکتریایی و ضایعه ذخیره پلاکت، مدت زمان ذخیره و ماندگاری پلاکتهای جمعآوری شده را به 3 تا 5 روز محدود میکند. مواد آنتیاکسیدان اثر چشمگیری در بهبود شرایط ذخیرهسازی و عملکرد پلاکتها دارند. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر ترکیبات آنتیاکسیدانی ال-کارنیتین، رسوراترول و ویتامینC بر مدت زمان نگهداری پلاکتها بود.
مواد و روشها
در این مطالعه تجربی، 6 کیسه کنسانتره پلاکت تهیه شده در سازمان انتقال خون استان اصفهان انتخاب گردید. هر کیسه بـه دو گروه کنترل و گروه آزمایش تقسـیم شد و اثر آنتیاکسیدانی ترکیبات فوقالذکر در دو غلظت 50 و 100 میلیمولار بر میزان مالون دیآلدئید(MDA) ، فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز (LDH)، میزان هیدروژن پراکسید (H2O2) و تغییرات pHدر روزهای 0، 3 و 5 بررسی شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار GraphPad Prism نسخه 8 و آزمونهای واریانس یکطرفه استفاده شد.
یافتهها
غلظت 100 میلیمولار نسبت به غلظت 50 میلیمولار ترکیبات آنتیاکسیدانی، اثر محافظتی بیشتری داشت. همچنین این اثرات در روز پنجم معنادار بود و کاهش میزان مالون دیآلدئید و لاکتات دهیدروژناز تحت تاثیر این غلظت از آنتیاکسیدانها در جهت بهبود کیفیت پلاکتها بود.
نتیجه گیری
اثر آنتیاکسیدانهای فوقالذکر نشان داد که این ترکیبات آنتیاکسیدانی، با مکانیسم بیوشیمیایی خاص میتوانند بر شرایط اکسیداتیو ایجاد شده پس از گذشت حتی 5 روز اثر گذارند و تخریب پلاکتها را در این بازه زمانی کاهش دهند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بيوشيمي انتشار: 1403/1/10