:: جلد 9، شماره 1 - ( بهار 1391 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 35-27 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط چند شکلی ژنی
عبدالباسط مولوی ، احمد کاظمی ، محمد نجفی ، محمد مهدی پیغمبری
دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (10264 مشاهده)

  چکید ه

  سابقه و هدف

  چندین چند شکلی ژنی در رابطه با گلیکوپروتئین‌های پلاکتی به عنوان فاکتور خطر برای بیماری‌های قلبی ـ عروقی شناسایی شده است. در این مطالعه نقش چند شکلی ژنی -5T/C سکانس کوزاک ژن GPlb α ، به عنوان یک فاکتور خطر در سکته قلبی زودرس در بخشی از جمعیت ایرانی مورد مطالعه قرار گرفت.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1389، 100 بیمار سکته قلبی و 100 فرد سالم که با آنژیوگرافی، گرفتگی عروق در آن‌ها رد شده بود، بررسی شدند. دو گروه از نظر سن همسان بودند و متعاقب ارزیابی‌های بالینی به وسیله پزشک متخصص انتخاب شدند. توزیع ژنوتیپ افراد مورد مطالعه به وسیله روش PCR-RFLP و با استفاده از DNA استخراج شده ازگلبول‌های سفید انجام گرفت. یافته‌ها توسط نرم‌افزار 13 SPSS و آزمون کای‌دو تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها

  بین دو گروه از نظر سن، ابتلا به دیابت و افزایش فشار خون اختلاف معناداری وجود نداشت، ولی تفاوت از نظر جنس، سابقه خانوادگی، استعمال سیگار و افزایش چربی خون، معنادار بود. فراوانی آلل موتانت C و آلل T در جمعیت مورد مطالعه به ترتیب 13/0 و 87/0 به دست آمد. بررسی ژنوتیپی و فاکتور خطر در افراد مورد مطالعه، نشان‌دهنده تاثیر هموزیگوت CC در بروز سکته قلبی زودرس بود(56/0 p= ، 06/3 OR= و 94/29-31/0 = 95% CI ).

  نتیجه گیری

  با مقایسه آلل موتانت C در دو گروه بیمار و کنترل، ارتباط معناداری بین این آلل و بروز سکته قلبی مشاهده نشد ولی ژنوتیپ CC ممکن است با بروز سکته قلبی زودرس ارتباط داشته باشد.

 

واژه‌های کلیدی: کلمات کلیدی : سکته قلبی، گلیکوپروتئین، پلی‌مورفیسم(ژنتیک)
متن کامل [PDF 310 kb]   (1972 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتيك
انتشار: 1392/6/5


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 9، شماره 1 - ( بهار 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها