چکیده
سابقه و هدف
سالانه شمار زیادی از بیماران به علت یک بیماری خوشخیم بستری میشوند ولی به علت آمبولی ریوی فوت میکنند، در حالی که اگر پروفیلاکسی مناسب انجام شود میتوان از مرگ آنها جلوگیری کرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین درصد فراوانی استفاده از پروفیلاکسی علیه ترومبوز وریدهای عمقی(DVT) بر اساس دستورالعملهای انجمن پزشکان ریه آمریکا(ACCP) انجام شد.
مواد و روشها
این مطالعه از نوع گذشتهنگر و توصیفی بود و نمونهها از میان پرونده بیمارانی که در بخشهای جراحی بیمارستان امام خمینی(ره) شهر ایلام در بازه زمانی فروردین 1391 تا مهر 1392 بستری و تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، انتخاب شدند. نوع دریافت پروفیلاکسی بر اساس دستورالعمل ACCP تعیین گردید. پس از بررسی معیارهای ورود و خروج، اطلاعات بیماران استخراج گردید. در پایان اطلاعات به دست آمده توسط آزمونهای توصیفی کایدو، اسپیرمن و نرمافزار 17 SPSS آنالیز شدند.
یافتهها
در بررسی 169 نمونه واجد شرایط، 78 (2/46%) بیمار زن بودند. از 132 بیمار نیازمند دریافت پروفیلاکسی، 39 بیمار(5/29%) پروفیلاکسی دریافت نمودند و در 13 بیمار(7/22%) مطابق دستورالعمل ACCP برای نوع، دوز و مدت زمان ترومبوپروفیلاکسی، به طور کامل اجرا شده بود. بیشترین میزان ترومبوپروفیلاکسی در بخشهای ICU (6/46%) و جراحی اعصاب(5/47%) و کمترین این میزان در بخش کلیه و مجاری ادراری(0%) بود.
نتیجه گیری
این مطالعه نشان میدهد اختلاف قابل توجهی میان عملکرد بالینی با توصیههای ACCP در پروفیلاکسی علیه DVT وجود دارد و در بیش از 75% بیماران دارای خطر DVT، ترومبوپروفیلاکسی بر اساس دستورالعمل ACCP اجرا نشده است. لذا استراتژیهای جدید برای اجرای ترومبوپروفیلاکسی علیه DVT نیاز است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |