جلد 2، شماره 6 - ( زمستان 1384 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 237-233 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi J., Gholizadeh H.R, Farseh R., Sharifi Sh.. Evaluation of bacterial contamination of platelet concentrates collected at Tehran Regional Blood Center. Sci J Iran Blood Transfus Organ 2006; 2 (6) :233-237
URL: http://bloodjournal.ir/article-1-91-fa.html
دکتر جهانگیر احمدی ، حمیدرضا قلی زاده ، ربابه فارسه ، دکتر شهین شریفی . بررسی آلودگی باکتریایی در پلاکت‌های کنسانتره با استفاده از روش کشت در مرکز انتقال خون تهران. فصلنامه پژوهشی خون. 1384; 2 (6) :233-237

URL: http://bloodjournal.ir/article-1-91-fa.html


چکیده:   (20751 مشاهده)

  چکید ه

  سابقه و هدف

  علی‌رغم پیشرفت‌هایی که در زمینه جمع‌آوری، تهیه و ذخیره پلاکت‌های کنسانتره به‌وجود آمده است، عفونت باکتریایی ناشی از انتقال پلاکت‌های آلوده هنوز هم به‌عنوان یک مشکل جدی در طب انتقال خون مطرح می‌باشد. در این مطالعه آلودگی باکتریایی پلاکت‌های متراکم تهیه شده در مرکز انتقال خون تهران به‌وسیله کشت میکروبی بررسی شده است.

  مواد وروش‌ها

  مطالعه انجام شده توصیفی بود. تعداد 7700 نمونه پلاکتی، در محیط‌های بلادآگار و ائوزین متیلن‌بلو کشت و پس از 48 ساعت، در 37 درجه سانتی‌گراد بررسی شدند. در صورت رشد کلونی، نوع باکتری با استفاده از آزمون‌‌های افتراقی مشخص گردید. همچنین نمونه‌ها هم‌زمان به محیط تیوگلیکولات منتقل و در طول 7 روز از لحاظ کدورت و تغییر رنگ بررسی شدند. در صورت ایجاد تغییر، به محیط‌های بلادآگار و ائوزین متیلن‌بلو انتقال یافتند و در نهایت میزان آلودگی و نسبت باکتری‌های آلوده‌کننده تعیین شد. از7700 نمونه، سه‌چهارم (5775 نمونه) فقط از کورد کیسه و یک چهارم (1925 نمونه) از کیسه و کورد آن برداشته شد.

  یافته‌ها

  از 7700 نمونه پلاکتی کشت داده شده، 14 نمونه (18/0%) آلوده تشخیص داده شد. بنابراین میزان آلودگی 1 در 550 پلاکت آزمایش شده به‌دست آمد. با توجه به این که در موارد وجود آلودگی در کیسه، کورد مربوط به آن نیز آلوده بوده است، لذا تفاوتی در نمونه‌گیری از کورد یا کیسه مشاهده نمی‌شود. باکتری‌های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس (4 مورد)، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس (2مورد)، آسینه‌توباکتر (5 مورد) و باسیلوس (3 مورد) از نمونه‌ها جدا شدند.

  نتیجه گیری

  نتایج نشان دادند که انجام آزمایش غربالگری در مراکز انتقال خون و یا بیمارستان‌ها برای تشخیص آلودگی میکروبی در پلاکت‌های کنسانتره، قبل از مصرف ضروری است.

کلمات کلیدی: انتقال خون، کنسانتره پلاکتی، آلودگی باکتریا یی
متن کامل [PDF 190 kb]   (2619 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
انتشار: 1393/5/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb