چکید ه
سابقه و هدف
جداسازی سلولهای بنیادی مزانشیمی از ژله وارتون بدون آسیب رساندن به ساختار و گیرندههای سطح سلول با حفظ عملکرد، قدرت تکثیر، بقای سلول و صرف حداقل زمان برای مصارف تحقیقاتی و بالینی مهم است. در این مطالعه از روشی ساده، بدون تیمار آنزیمی و در مدت زمان کوتاه برای جداسازی این سلولها از ژله وارتون استفاده گردید.
مواد و روشها
در یک مطالعه تجربی، بند ناف هنگام زایمان جمعآوری و رگهای آن جدا گردید. قطعات بافت ژله وارتون در بافر PBS قرار داده شده و به مدت 2 ساعت با دستگاه همزن بر روی هم ساییده شدند. پس از دور انداختن قطعات، سوسپانسیون باقیمانده سانتریفوژ شده و در محیط DMEM-LG حاوی 10% سرم FBS به مدت 5 روزکشت داده شد. سلولهای مزانشیمی چسبیده به ظرف، از نظر وجود مارکرهای سطحی مزانشیمی مورد بررسی قرار گرفتند. برای اثبات ماهیت مزانشیمی، از تمایز به استخوان، غضروف و چربی استفاده شد.
یافتهها
5 روز پس از کشت اولیه، جمعیت خالصی از سلولهای مزانشیمی ظاهر شدند. زمان دو برابر شدگی جمعیت سلولی در پاساژهای دوم(6 ± 31 ساعت) و سوم (15 ± 58 ساعت) از دیگر پاساژها کمتر بود. این سلولها مارکرهای مزانشیمی را بیان کرده، از نظر بیان مارکرهای خونی و آنتیژن لوکوسیت انسانی منفی بودند و توانایی تمایز به هر سه رده استخوان، غضروف و چربی را نیز داشتند.
نتیجه گیری
این مطالعه نشان میدهد که با استفاده از این روش غیر آنزیمی، امکان تخلیص سلولهای مزانشیمی از ژله وارتون با صرف حداقل زمان و هزینه وجود دارد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |