چکید ه
سابقه و هدف
ژلاتینازها زیرگروهی از ماتریکس متالوپروتئینازها( MMPs ) میباشند که نقش مهمی در رشد تومور و آنژیوژنز دارند. MMP-2 و MMP-9 از این نظر از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. ایزوسورباید دی نیترات دارویی رایج برای درمان بیماری های قلبی است و اثر مهارکنندگی آن بر رشد تومور و آنژیوزنز گزارش شده است. در این مطالعه، اثر ایزوسورباید دینیترات بر فعالیت ژلاتیناز A و B در ردههای سلولی لوسمیک در شرایط in vitro بررسی شد.
مواد و روشها
در یک مطالعه تجربی، سلولهای لوسمیک MOLT-4 ، JURKAT و U937 ، پس از کشت در محیط RPMI حاوی 10% FBS در حضور PMA ng/mL 25، به عنوان القاکننده فعالیت ژلاتیناز، در مجاور غلظتهای مختلف ایزوسورباید دینیترات(4-10 * 4 ، 5-10 * 4 ، 6-10 * 4 و 7-10 * 4 مولار) به مدت 24 ساعت انکوبه شدند. سپس فعالیت ژلاتیناز A و B در محیط کشت سلولها به روش ژلاتین زایموگرافی اندازهگیری شد.
یافتهها
فعالیت ژلاتیناز A و B در سلولهای لوسمیک MOLT-4 ، JURKAT و U937 در حضور ایزوسورباید دی نیترات [a1] تفاوت معناداری با گروه کنترل نشان نداد. فعالیت ژلاتیناز A در سلول MOLT-4 در گروه کنترل و در غلظت 4-10 * 4 مولار از دارو به ترتیب 0 ± 1 و 06/0 ± 04/1 به دست آمد.
نتیجه گیری
در این مطالعه ایزوسورباید دینیترات [a2] تأثیری بر فعالیت ژلاتیناز A و B در سلولهای لوسمیک نشان نداد. احتمالاً فعالیت ضد توموری و ضد آنژیوژنز ایزوسورباید که توسط دیگران گزارش شده است، وابسته به مکانیسمهای دیگری غیر وابسته به ژلاتینازهاست.
[a1] ایزوسورباید دی نیترات
[a2] ایزوسورباید دی نیترات
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |