جلد 11، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 109-103 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mokhberian N, Mahjoubi F, Pourahmad R. Investigation of G2677T/A polymorphism in MDR1 gene of childhood acute lymphoblastic leukemia. Sci J Iran Blood Transfus Organ 2014; 11 (2) :103-109
URL: http://bloodjournal.ir/article-1-788-fa.html
مخبریان ندا، محجوبی فروزنده، پوراحمد راضیه. پلی‌مورفیسم G2677T/A ژن MDR1 در کودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد. فصلنامه پژوهشی خون. 1393; 11 (2) :103-109

URL: http://bloodjournal.ir/article-1-788-fa.html


مربی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
چکیده:   (8169 مشاهده)

  چکید ه

  سابقه و هدف

  مهمترین علت مقاومت دارویی، پمپ‌های وابسته به ATP مانند MDR1 هستند که باعث خروج دارو از سلول‌ها می‌شوند. ژن MDR1 بسیار پلی‌مورفیک می‌باشد و به نظر می‌رسد این پلی مورفیسم‌ها بر روی بیان ژن و در نتیجه پاسخ به درمان مؤثر است. هدف از این مطالعه، بررسی پلی‌مورفیسم G2677T/A ژن MDR1 و ارتباط آن با پاسخ به درمان درکودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد بود.

  مواد و روش‌ها

  در این مطالعه توصیفی تحلیلی، پلی‌مورفیسم G2677T/A ژن MDR1 در 44 کودک مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد و 40 فرد سالم توسط روش ARMS-PCR و هم چنین ارتباط این پلی‌مورفیسم با پاسخ به درمان نیز مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته‌ها

  4/36% بیماران ژنوتیپ TT ،41% ژنوتیپ GT و 6/13% ژنوتیپ GG ، 5/4% ژنوتیپ AG ، 25/2% ژنوتیپ AT و 25/2% ژنوتیپ AA داشتند. در حالی که در افراد نرمال 35% ژنوتیپ TT ، 5/37% ژنوتیپ GT ، 4% ژنوتیپ GG ، 5/7% ژنوتیپ AG ، 5% ژنوتیپ AT و 5% ژنوتیپ AA دیده شد. گروه کنترل و بیماران از نظر فراوانی آلل‌ها و ژنوتیپ تفاوت معناداری با هم نداشتند. هم چنین بین دو گروه ژنوتیپ از نظر پاسخ به درمان نیز تفاوت معناداری دیده نشد.

  نتیجه گیری

  به نظر می‌رسد که بین پلی‌مورفیسم G2677T/A با پاسخ به درمان ارتباط وجود ندارد و نقش این پلی‌مورفیسم در بیان ژن MDR1 در لوسمی لنفوبلاستیک حاد کودکان و پاسخ به درمان مورد سؤال می‌باشد.

 

متن کامل [PDF 251 kb]   (1904 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1448 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتيك
انتشار: 1393/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb