چکید ه
سابقه و هدف
انتقال خون یکی از روشهای مهم درمانی است که آگاهی از جنبههای مختلف آن، برای پرسنل درمانی اهمیت دارد. هدف از این مطالعه، بررسی آگاهی پرسنل درمانی دو بیمارستان آموزشی شهر زاهدان از فرآوردههای خونی، نحوه مصرف و عوارض ناشی از ترانسفوزیون بود.
مواد و روشها
در یک مطالعه مقطعی در دو بیمارستان آموزشی شهر زاهدان، تعداد 170 نفر از پرسنل به صورت تصادفی از بخشهایی که میزان مصرف فرآوردههای خونی بالا داشتند، انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه آگاهی از انتقال خون با 20 سؤال جمعآوری و در برنامه آماری 17 SPSS وارد و با آزمونهای آماری کایدو، تی، آنوا و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه تحلیل گردید.
یافتهها
در بیمارستان خاتمالانبیاء از مجموع 73 نفر، 8/9% سطح آگاهی ضعیف ، 7/60% آگاهی متوسط و 5/29% آگاهی مطلوب داشتند. در بیمارستان علیبنابیطالب(ع) از مجموع 97 نفر، 2/46% آگاهی متوسط و 8/53% آگاهی مطلوب داشتند. میانگین آگاهی افراد دو بیمارستان 13/3 ± 34/12 بود، که با استفاده از آزمون آماری تی در مقایسه سطح آگاهی پرسنل دو بیمارستان، اختلاف آماری معناداری وجود داشت(001/0 p= ) اما ارتباطی بین سن، جنس، تحصیلات، شغل و سابقه کار با سطح آگاهی وجود نداشت.
نتیجه گیری
نتایج نشان داد میانگین آگاهی پرسنل درمانی از فرآوردههای خونی در دو بیمارستان آموزشی شهر زاهدان پایین میباشد. لذا اختصاص یک واحد درسی مرتبط با انتقال خون در برنامههای آموزشی دانشجویان علوم پزشکی ضروری است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |