جلد 3، شماره 2 - ( تابستان 1385 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 131-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fathi F, Bageban Eslaminejad M, Khadem Erfan M, Yuki Asahara T. Cellular and molecular evaluation of endothelial progenitor cells after selective isolation from peripheral blood and comparison of their transection by lipofection and electroporation . Sci J Iran Blood Transfus Organ 2006; 3 (2) :121-131
URL: http://bloodjournal.ir/article-1-74-fa.html
دکتر فردین فتحی ، دکتر محمدرضا باغبان اسلامی‌نژاد ، محمدباقر خادم عرفان ، دکتر تاکا یوکی آساهارا . بررسی سلولی و مولکولی پیش سازهای اندوتلیال خون محیطی پس از جداسازی انتخابی و مقایسه ترانسفکشن آن‌ها با دو روش لیپوفکشن و الکتروپوریشن . فصلنامه پژوهشی خون. 1385; 3 (2) :121-131

URL: http://bloodjournal.ir/article-1-74-fa.html


چکیده:   (21758 مشاهده)

  چکید ه

  سابقه و هدف

  مغز استخوان بالغین حاوی رده‌ای از سلول‌های پیش ساز بوده که این سلول‌ها قابلیت متمایز شدن به سلول‌های اندوتلیال بالغ را دارا می‌باشند. به این سلول‌ها ، سلول‌های پیش‌ساز اندوتلیال (EPC) گفته‌‌می‌شود. مطالعه‌های بالینی به منظور به‌کارگیری سلول‌های EPC جهت تولید عروق جدید در ارگان‌های ایسکمیک شروع شده‌است. در این پژوهش سلول‌های EPC از خون محیطی انسان جداسازی شده و با استفاده از روش لیپوفکشن ترانسفکت شدند.

  مواد و روش‌ها

  مطالعه انجام شده از نوع تجربی بود. ابتدا کل سلول‌های تک‌هسته‌ای از خون محیطی جداسازی شده سپس در محیط کشت پایه سلول‌های اندوتلیال و دیش‌های پوشیده شده با فیبرونکتین ، کشت داده شدند. در روز هفتم ، سلول‌هایی را که از طریق اتصال به کف دیش‌ها قادر به رشد و تکثیر بودند ، تریپسینیزه کرده و از ارزیابی‌های ایمونوسیتوشیمی و مولکولی ، جهت تأیید ماهیت اندوتلیالی آن‌‌‌ها استفاده شد. سپس دو روش الکتروپوریشن و لیپوفکشن جهت ترانسفکشن آن‌ها به‌کار گرفته شد.

  یافته‌ها


  نتایج به‌دست آمده از این پژوهش نشان داد که سلول‌های جداسازی شده بر روی سطوح پوشیده شده با فیبرونکتین رشد می‌کنند و در روز هفتم علاوه بر این که قادر به جذب AC-DIL (Acetylated low density lipoproteins) هستند ، ژن‌های CD31 ، CD34 ، KDR ، VECAM-1 و Tie-1 را بیان نموده و پاسخ‌شان به آنتی‌بادی بر علیه آنتی‌ژن‌های CD31 ، CD34 ، KDR و لکتین مثبت است. همچنین سلول‌ها با استفاده از روش لیپوفکشن ترانسفکت شدند .

  نتیجه گیری

  از یافته‌های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که سلول‌های EPC انسانی در روز هفتم ، ژن‌های مورد مطالعه را بیان می‌کنند و این سلول‌ها با استفاده از روش لیپوفکشن هر چند با کارایی پایین ترانسفکت می‌شوند.

  کلمات کلیدی: سلول‌های پیش ساز اندوتلیال ، جدا سازی، لیپوفکتین ، الکتروپوریشن

متن کامل [PDF 499 kb]   (4094 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
انتشار: 1393/5/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb