استادیار مرکز تحقیقات انتقال خون، مؤسسه عالی آموزشی و پژئعشی طب انتقال خون
چکیده: (10996 مشاهده)
چکید ه
سابقه و هدف
یخچالهای بانک خون دارای نقش اساسی در حفظ کیفیت خون و فرآوردههای خونی در فرآیند ذخیره هستند. هدف این مطالعه، بررسی عملکرد و اجزای مختلف تعدادی از یخچالهای بانک خون ساخت داخل موجود در پایگاههای گیلان، مازندران، تبریز، شیراز، یزد، اهواز و تهران تحت شرایط مختلف جوی و شرایط نگهداری و پشتیبانی آنها بود.
مواد و روشها
در یک مطالعه مقطعی، با انتخاب 85 دستگاه از یخچالها در 7 پایگاه، میزان مقاومت عایق بین لایه در، بدنه و شیشه، اثر رطوبت محل استقرار بر روی هر یک از این عوامل، نوع و کیفیت نوار دور در و هم چنین میزان پشتیبانی و نگهداری از آنها تحت شرایط جوی هر منطقه انجام و اطلاعات به دست آمده با آزمون کایدو و 18 SPSS مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.
یافتهها
مقدار نشتی دما بر روی در و بدنه یخچالها تحت تاثیر دما و رطوبت محل آنها در اثر نحوه چینش، عدم گردش هوا، محدودیت فضای محل استقرار و غیره متفاوت بود. تغییر دما و رطوبت محل استقرار در برخی مناطق به صورت تجمع قطرات آب بر روی در، دیواره و شیشه یخچالها و با تغییر در کیفیت نظافت نوارها، منجر به تغییر در شرایط فیزیکی نوارها نظیر خشک، پرس، مواج شدن و حتی انباشتگی جرم علیرغم رعایت مستمر PM و OQ در اثر بازدیدهای نامنظم و غیره میگردد.
نتیجه گیری
برحسب نتایج به دست آمده لازم است، ضمن رعایت کلیه موارد پشتیبانی از یخچالها به وسیله نیروهای فنی پایگاهها، تولیدکنندگان یخچالها نیز از ابزار و وسایل متناسب با شرایط آب و هوایی مناطق مختلف کشور استفاده کنند.