چکید ه
سابقه و هدف
آلودگی باکتریایی واحدهای پلاکتی ، عامل مهمی در مرگ و میر ناشی از تزریق پلاکت میباشد . در این تحقیق کارآیی یک سیستم کشت خون نیمه خودکار به منظور شناسایی عوامل باکتریایی در هنگام به کارگیری کمترین مقدار عوامل مؤثر در تشخیص آلودگی باکتریایی واحدهای پلاکتی، مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روشها
مطالعه انجام شده از نوع توصیفی بود. در این مطالعه از باکتری اشریشیاکلی( E.coli ) و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، رقت CFU/mL ١٠ تهیه و به واحدهای پلاکتی تلقیح شد. سپس در زمانهای صفر، 6، 24 و 48 ساعت به میزان 5/٠، ١ و ٢ میلیلیتر نمونه برداشته و به ویالهای کشت پلاکت تزریق گردید. نمایش آلودگی باکتریها توسط سیستم کشت خون نیمه خودکار Bact/Alert بررسی شد.
یافتهها
باکتری E.coli در ١٠٠% نمونهها هنگامی که 5/0، ١ و ٢ میلیلیتر از نمونهها در زمانهای صفر، 6، 24 و 48 ساعت از واحدهای آلوده گرفته شده بودند، مثبت شدند. در مورد استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، در ٣/٨٣% از این واحدها هنگامی که 5/0 یا ١ میلیلیتر در زمان صفر نمونهبرداری شده و در 6/91% که در زمان صفر به میزان ٢ میلیلیتر نمونهبرداری شده بودند مثبت شدند. هم چنین استاف اپیدرمیدیس در ١٠٠% واحدهای آلوده هنگامی که 5/0، ١ و ٢ میلیلیتر از آنها در زمانهای 6 ، 24 و 48 ساعت نمونهبرداری شده بودند، مثبت شدند.
نتیجه گیری
این مطالعه نشان میدهد که زمان نمونهبرداری صفر و شش ساعت از واحدهای پلاکتی آلوده شده به میزان 5 /0 میلیلیتر به ترتیب جهت اطمینان از نمایش آلودگی باکتریهای E.coli و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس با استفاده از این سیستم مناسب میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |