چکید ه
سابقه و هدف
سلولهای بنیادی مزانشیمال (MSC) ، سلولهای بنیادی چند قوهای بوده که دارای قدرت تکثیر و خودنوسازی بالا و هم چنین پتانسیل تمایز به ردههای مختلف سلولی میباشند. قدرت تمایزی این سلولها در محیطهای in vivo و in vitro باعث شده که این سلولها به عنوان ابزار مناسبی برای مهندسی بافت و طب ترمیمی مورد توجه قرار بگیرند.
مواد و روشها
در این مطالعه به دنبال مرور بیش از 100 مقاله منتشر شده در سالهای اخیر در مورد جداسازی، کشت و تمایز سلولهای MSC ، سعی شده است که به طور اجمالی به ارزیابی و بررسی اهمیت استفاده از این سلولها در طب ترمیمی و مهندسی بافت پرداخته شود.
یافتهها
رویکرد استفاده بالینی از سلولهای MSC ، نیازمند توجه به دو مبحث کلیدی و مهم میباشد؛ طراحی داربستهای زیست سازگار که استفاده بالینی آنها دارای کمترین میزان عوارض و فاقد هرگونه پاسخ ایمونولوژیک باشد، استفاده از سلولهای بنیادی که با وجود توان بالا در ترمیم آسیبها، کمترین عوارض بالینی را به همراه داشته باشند.
نتیجه گیری
با توجه به قدرت بالای تکثیری و توانایی تمایز چند ردهای سلولهای MSC و خصوصاً به دلیل نقش بارز آنها در اثرات تعدیل ایمنی بدن، از این سلولها میتوان به عنوان ابزاری کاربردی در جهت اهداف سلول درمانی و ژن درمانی به منظور درمان تعداد زیادی از اختلالات مادرزادی و بیماریهای ناشی از تخریب بافت استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |