جلد 8، شماره 4 - ( زمستان 1390 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 241-234 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azadpour S, Yari F, Vaeli S. Generation of platelet-derived microparticles during storage in two different storage media. Sci J Iran Blood Transfus Organ 2012; 8 (4) :234-241
URL: http://bloodjournal.ir/article-1-577-fa.html
آزادپور شیما، یاری فاطمه، وائلی شهرام. میکروپارتیکل‌های مشتق از پلاکت در دو محیط مختلف پلاسما و کمپوسول. فصلنامه پژوهشی خون. 1390; 8 (4) :234-241

URL: http://bloodjournal.ir/article-1-577-fa.html


مرکز تحقیقات سازمان انتقال خون ایران ـ مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون تهران
چکیده:   (14575 مشاهده)

  میکروپارتیکل‌های مشتق از پلاکت در دو محیط مختلف پلاسما و کمپوسول

 

 

  شیما آزادپور1، فاطمه یاری2، شهرام وائلی3

  

  چکید ه

  سابقه و هدف

  پلاکت‌های فعال شده در پاسخ به محرک‌های خاص، میکروپارتیکل‌ها را در بدن و یا با گذشت زمان، در طول ذخیره در کیسه پلاکتی، آزاد می‌نمایند. هدف از این مطالعه، مقایسه تاثیر دو محیط ذخیره متفاوت شامل پلاسما و محلول افزودنی(کمپوسول) بر تولید میکروپارتیکل‌های مشتق از پلاکت در طول زمان نگهداری بود.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه تجربی، 30 کیسه کنسانتره پلاکتی از بانک خون ایران تهیه و به دو بخش با حجم یکسان تقسیم شد و سپس پلاسمای یکی از این بخش‌ها با محلول افزودنی کمپوسول جایگزین گردید. از هردو نوع کیسه‌ در روزهای 2، 4 و 7 ذخیره، نمونه‌برداری شد. میکروپارتیکل‌های مشتق از پلاکت جدا شده و جهت تعیین غلظت آن‌ها از روش اندازه‌گیری غلظت پروتئینی برادفورد استفاده شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری t تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها

  تولید میکروپارتیکل‌های پلاکتی در دو محیط نگهداری مختلف، در طول زمان ذخیره افزایش می‌یابد. تفاوت غلظت نهایی میکروپارتیکل‌های مشتق از پلاکت در فرآورده کنسانتره پلاکتی، در روز 4 ذخیره در دو محیط پلاسما وکمپوسول معنادار نبود در حالی که در روز 7 ذخیره این تفاوت معنادار شد و در پلاسما بیش از کمپوسول ‌گردید(05/0 p< ).

  نتیجه گیری

  در مطالعه حاضر، در میزان تولید میکروپارتیکل‌های مشتق از پلاکت در دو محیط مختلف نگهداری(پلاسما و کمپوسول)، تفاوت معناداری وجود نداشت. هر چند پس از 7 روز این تفاوت معنادار ‌گردید و برای پلاسما نسبت به کمپوسول افزایش نشان‌ داد که خود می‌تواند یک مزیت برای محیط نگهداری کمپوسول از این جهت محسوب گردد.

 

متن کامل [PDF 283 kb]   (2091 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: هماتولوژي
انتشار: 1392/6/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb