جلد 8، شماره 3 - ( پاييز 1390 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 206-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghanbari A, Tayebi S. The effect of a single session eccentric resistance exercise on some blood coagulation factors of inactive male students. Sci J Iran Blood Transfus Organ 2011; 8 (3) :195-206
URL: http://bloodjournal.ir/article-1-517-fa.html
قنبری علیرضا، طیبی سید مرتضی. اثر یک جلسه تمرین مقاومتی برونگرا بر برخی عوامل انعقاد خون دانشجویان پسر غیر فعال. فصلنامه پژوهشی خون. 1390; 8 (3) :195-206

URL: http://bloodjournal.ir/article-1-517-fa.html


دانشکده تربیت بد
چکیده:   (16406 مشاهده)

  چکید ه

  سابقه و هدف

  اگر چه تا به حال فعال‌ شدن دستگاه انعقاد خون در پاسخ به فعالیت بدنی تا حدودی مشخص شده است، اما سهم فعالیت برونگرا یا اکسنتریک در فعال شدن آن هنوز مشخص نیست؛ بنابراین، هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر یک جلسه تمرین مقاومتی برونگرا بر برخی عوامل انعقاد خون در مردان غیرفعال بود.

  مواد وروش‌ها

  در یک مطالعه نیمه تجربی، 12 دانشجوی داوطلب غیرفعال به صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی، تمرین بازگشت کنترل شده(اکستنشن) از حرکت فلکشن آرنج را که دربردارنده یک انقباض برونگراست، اجرا کردند.­ زمان‌های خونگیری به منظور اندازه‌گیری عوامل انعقادی شامل ­30 دقیقه پیش، بلافاصله، 2­ و 24 ساعت پس از آزمون بود.

  یافته‌ها

  فیبرینوژن پلاسما، در 24 ساعت پس از آزمون افزایش معناداری یافت(05/0 p< )، اما اثر بین گروهی و اثر متقابل گروه و زمان معنادار نبود. زمان پروترومبین تغییر معناداری نیافت؛ زمان نسبی ترومبوپلاستین فعال شده کاهش معناداری در 24 ساعت پس از آزمون (01/0 p< ) داشت. پلاکت و شاخص‌های آن نیز تغییر معناداری را نشان ندادند.

  نتیجه گیری

  ورزش برونگرا به شیوه تحقیق حاضر سبب افزایش انعقاد خون می‌گردد، به طوری که این فعال‌شدگی احتمالاً از طریق مسیر انعقاد درونی و نه بیرونی صورت می‌گیرد، هم چنان که توسط کاهشی در زمان نسبی ترومبوپلاستین فعال شده و عدم تغییر زمان پروترومبین نشان داده شد. هم چنین عدم تغییر معنادار فیبرینوژن، پلاکت و شاخص‌های مورفولوژیک آن می‌‌تواند منسوب به حجم کم عضلات درگیر و تنها نوع برونگرای انقباض باشد.

 

متن کامل [PDF 447 kb]   (3200 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: هماتولوژي
انتشار: 1393/4/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb