چکید ه
سابقه و هدف
پلاکتها کوچکترین سلولهای خونی هستند که کلیدیترین نقش را در هموستاز ایفا میکنند. هدف از این مطالعه، بررسی مؤثرترین اتصالات سلولی و مهمترین مسیرهای انتقال پیامی است که منجر به فعال شدن پلاکتها و یا غیر فعال شدن آنها در محل آسیب میگردد.
مواد و روشها
در یک مقاله مروری، تازههای اتصالات سلولی و مسیرهای انتقال پیام پلاکتی با استفاده از 5 2 مقاله از آخرین تحقیقات انجام شده در این خصوص مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها
پلاکتها در محل آسیب عروق، از طریق گیرندههای غشایی خود به ماتریکس خارج سلولی زیر اندوتلیال متصل شده، ضمن فعالسازی مسیرهای انتقال پیام، منجر به تشکیل لخته میشوند. از جمله مولکولهای درگیر در این میان کنش، مولکولهای ماتریکس خارج سلولی از قبیل لامینین، فیبرونکتین، کلاژن، vWF و گیرندههای غشاء پلاکتی از قبیل GPIb-V-IX ، GPVI و اینتگرینهای α 2β1 و α IIb β 3 میباشند. عملکرد پلاکتی در فرآیندهایی چون هموستاز، ترومبوز و التهاب، حاصل برقراری واکنشهای بین سلولی و فعال شدن مسیرهای سیگنالی بین سیتوپلاسمی است.
نتیجه گیری
این مطالعه با بحث و بررسی مبنای مولکولی ساختارهای آنتیژنیک، اتصالات سلولی و واکنشهای پلاکتی، سعی در درک بهتر مکانیسم انعقاد دارد. مباحث فوق هم چنین میتواند در درمان بیماریهای هماتولوژیک وابسته به پلاکت و پیشگیری از اختلالات ایمونوژنیک وابسته به انتقال فرآوردههای پلاکتی کمک کننده باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |