جلد 7، شماره 4 - ( زمستان 1389 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 234-227 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karami H, Kosaryan M, Abolghasemi H, Rashidighader F, Vahidshahi K, Dabirian M, et al . Deferiprone plus deferoxamine versus deferoxamine iron chalation in beta thalassemia major. Sci J Iran Blood Transfus Organ 2011; 7 (4) :227-234
URL: http://bloodjournal.ir/article-1-438-fa.html
کرمی حسین، کوثریان مهرنوش، ابوالقاسمی حسن، رشیدی قادر فریبا، وحید شاهی کوروش، دبیریان مژده، و همکاران. و همکاران. و همکاران.. مقایسه اثر درمان ترکیبی دفروکسامین و دفریپرون با دفروکسامین به تنهایی در بیماران تالاسمی ماژور. فصلنامه پژوهشی خون. 1389; 7 (4) :227-234

URL: http://bloodjournal.ir/article-1-438-fa.html


چکیده:   (12610 مشاهده)

  چکید ه

  سابقه و هدف

  اضافه بار آهن به ویژه در قلب، مهم‌ترین علت مرگ و میر بیماران تالاسمی ماژور می‌باشد. شلاتورتراپی یکی از روش‌های درمانی مهم این بیماران است. این مطالعه به منظور مقایسه اثرات درمان ترکیب ی دفروکسامین با دف ریپرون و دفروکسامین به تنهایی در بیماران تالاسمی ماژور استان مازندران انجام شد.

  مواد و روش‌ها

  در یک کارآزمایی بالینی، بیماران تالاسمی ماژور با فریتین سرم بیش از ng/ml 3000 به دو گروه تقسیم و از نظر سن ، جنس ، فریتین سرم و LVEF همسان سازی شدند. به گروه اول دفروکسامین به تنهایی و به گروه دوم ترکیبی از دف ریپرون و دفروکسامین داده شد. بیماران هر ماه معاینه فیزیکی شده و فریتین سرم، متوسط هموگلوبین ، AST ، ALT و LVEF از 6 ماه قبل از مطالعه و سپس در هر مراجعه اندازه‌گیری و ثبت شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های t و کای‌دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  یافته‌ها

  50 بیمار در هر گروه در مدت 2/6 ± 5/28 ماه پی‌گیری شدند. فریتین سرم در گروه‌های دفروکسامین و ترکیبی به ترتیب ng/ml 1400 ± 4100 و ng/ml 1700 ± 4500 در طی 6 ماه قبل از شروع مطالعه بود که به ترتیب به ng/ml 2200 ± 4600 و ng/ml 1400 ± 3800 در پایـان درمـان کاهش یافت (05/0 p< ). فقط 3 بیمار مبتلا به لوکوپنی قابل برگشت و 10 بیمار دچار حالت تهوع در گروه درمان ترکیبی شدند.

  نتیجه گیری

  این مطالعه نشان داد که درمان ترکیبی، دارای اثر بهتری در کاهش فریتین سرم است. به علاوه می‌تواند LVEF را بهبود بخشد.

  کلمات کلیدی : دفروکسامین، دفریپرون، تالاسمی ماژور، حجم ضربه‌ای بطنی، فریتین‌

 

متن کامل [PDF 224 kb]   (4054 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: هماتولوژي
انتشار: 1393/5/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb