چکید ه
سابقه و هدف
با توجه به گسترش موارد آلودگی به ویروس HIV در کشور و کشورهای همجوار و به ویژه در جوانان، ضروری است میزان آگاهی و نگرش جوانان از جمله دانشجویان را به عنوان قشر جوان تعیین نماییم تا بتوان به میزان توانایی آنها در مقابله با این بیماری پی برد و نیاز به برنامههای آموزشی را مشخص نمود.
مواد و روشها
مطالعه مقطعی به روش نمونهگیری سرشماری روی 951 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در سال تحصیلی 87-86 انجام شد. اطلاعات با یک پرسشنامه چهار قسمتی جمعآوری گردید. یافتهها پس از جمعآوری با استفاده از نرمافزار 16 SPSS و آزمونهای کایدو و t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها
نتایج مطالعه نشان داد که وضعیت آگاهی درباره ایدز در 2/50% دانشجویان خوب، 44% متوسط و 8/5% ضعیف بود. هم چنین 1/17% نگرش مثبت، 9/56% نگرش خنثی و 9/25% نگرش منفی داشتند. 1/12% تصورات غلطی از راههای انتقال داشتند به طوری که 9/31% نیش پشه، 11% استخر شنای مشترک، 5/3% توالت مشترک، 9/11% سرفه و عطسه، 2/9% بوسیدن و 4/3% دست دادن را از راههای انتقال بیماری میدانستند. بین سن، درآمـد ماهانه خانـواده و وضعیت آگاهی ارتباط معنیداری وجود داشت(به ترتیب 005/0 p< ، 001/0 p< و 001/0 p< ).
نتیجه گیری
اگر چه به نظر میرسد که آگاهی راجع به بیماری ایدز در حد متوسط به بالا باشد، ولی تصورات غلطی درباره بیماری هنوز وجود دارد. این تصورات غلط و نگرشهای نامطلوب باید اصلاح گردد تا بتوانیم از انتقال آن پیشگیری کنیم.
کلمات کلیدی : ایدز، دانشجویان، آگاهی، نگرش
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |