چکید ه
سابقه و هدف
تحقیقات زیادی شواهد قطعی از وجود موارد مثبت دئوکسی نوکلئوتیدیل ترانسفراز انتهایی در برخی زیر گروههای لوسمی میلوئیدی حاد را نشان دادهاند. تقریباً در نیمی از تحقیقات، بروز TdT با پیش آگهی ضعیف مرتبط بوده است. میزان بروز موارد مثبت TdT در این بیماران متفاوت است. این مطالعه برای تعیین میزان بروز TdT در بیماران AML در جامعه ما و میزان مثبت بودن آن در زیر گروههای مورفولوژیک و گروههای مختلف سن و جنس انجام گرفت.
مواد و روشها
مطالعه انجام شده از نوع توصیفی ـ تحلیلی بود. در این مطالعه تعداد 101 بیمار AML که به مرکز هماتولوژی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز مراجعه نموده بودند، به روش نمونهگیری در دسترس، انتخاب شدند و اطلاعات مربوط به زیرگروه FAB ، جنس، سن و فلوسیتومتری با استفاده از نرمافزار 11 SPSS و آزمون آماری کایدو تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها
سلولهای TdT مثبت در 24 بیمار(7/23% ، 06/32-46/15= 95% CI ) یافت شد. دو سوم این بیماران مرد بودند. میانه سنی این بیماران 10 سال کمتر از بیماران TdT منفی بود (30 در مقابل 40 سال). از بین این 24 بیمار، 9 بیمار سن کمتر از 20 سال داشتند. مثبت بودن TdT با FAB M2 ارتباط داشت. 39% بیماران M2 TdT, مثبت بودند(در مقابل 3/15% بیماران سایر زیر گروههای FAB )( 004/0= p ).
نتیجه گیری
بروز TdT در AML با سن ارتباط داشته و در سنین کمتر از 20 سال شایعتر است. علیرغم این که بروز آن در زیر گروههای M1 و M2 شایعتر است، در سایر زیر گروههای AML نیز میتواند بروز نماید.
کلمات کلیدی : لوسمی میلوئیدی حاد، دئوکسی نوکلئوتیدیل ترانسفراز انتهایی، فلوسیتومتری
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |