چکید ه
سابقه و هدف
آرتریت روماتوئید یک بیماری مزمن التهابی شدید میباشد. در بیماریهای التهابی از جمله آرتریت روماتوئید میزان IgA در سرم افزایش مییابد که بهدنبال آن IgA اضافی میتواند بابرخی از پروتئینهای موجود درسرم از جمله آلفا-1-آنتی تریپسین ( a 1 AT ) میانکنش داشته و تشکیل کمپلکس غیرایمنی بدهد. آزمایشهای سرولوژی رایج تشخیصی برای آرتریت روماتوئید از جمله RF ، ESR وCRP در مواردی پاسخ منفی کاذب دارند اما براساس تحقیقات اخیر مشخص شده است که در بیماری آرتریت روماتوئید میزان این کمپلکس افزایش و پس از درمان کاهش مییابد، لذا میتوان از آن بهعنوان یک عامل تشخیصی استفاده نمود.
مواد وروشها
مطالعه انجام شده تجربی، آزمایشگاهی بود. در این تحقیق میزان کمپلکس IgA – a 1 AT در سرم 37 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید (با تشخیص قطعی پزشک) و 44 فرد طبیعی بهعنوان کنترل توسط روش الیزا با استفاده از آنت ـ یب ـ ادی منوکل ـ ونال ض ـ د a 1 AT و آنتیب ـ ادی پل ـ ی کلون ـ ال ض ـ د IgA کونژوگ ـ ه ش ــ ده با HRP
(Horse Radish Peroxidase) برای اولین بار در ایران و در آزمایشگاه بیوشیمی انجام شد . هم چن ین میزان ESR ، CRP و RF که آزمایشهای معمول جهت تشخیص بیماری میباشند در سرم بیماران و افراد طبیعی نیز اندازه گیری گردید .
یافتهها
نتایج نشان داد که اختلاف میزان کمپلکس IgA – a 1 AT در سرم بیماران نسبت به افراد کنترل به لحاظ آماری معنیدار است (4/15 ± 7/43 در بیماران و 3/8 ± 5/21 در افراد طبیعی) (05/0p < ). همچنین علیرغم اینکه RF در 11 بیمار (30% کل بیماران) منفی بهدست آمد، کمپلکس IgA – a 1 AT تنها در یک بیمار (3%) از میانگین افراد طبیعی گزارش شده کمتر بود. این امر نشاندهنده این است که پاسخهای منفی کاذب درمورد میزان سرمی کمپلکس IgA – a 1 AT توسط روش الیزا نسبت به آزمایش RF بهشدت پایین است.
نتیجه گیری
از مطالعه انجام شده نتیجهگیری میشودکه تعیین میزان کمپلکس IgA- a 1 -antitrypsin در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید بهعنوان شاخص مراحل پیشرفت بیماری پیشنهاد میشود که با روش الیزا قابل انجام است.
کلمات کلیدی: کمپلکس IgA – a 1 AT ، الیزا، آرتریت روماتوئید
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |