چکید ه
سابقه و هدف
تکنولوژی اطلاعات و ثبت الکترونیک، راه ورود مطالعههای جدیدی را در انتقال خون گشوده است ولی اطلاعات اندکی درباره ارزیابی آن در مراکز انتقال خون وجود دارد. این مطالعه به بررسی تاثیر تکنولوژی فوق بر بروز خطا و شیوع مردودی به علت مشکلات رفتاری و رضایتمندی اهداکنندگان در دو مرکز انتقال خون اصفهان طی سال 1384 میپردازد.
مواد وروشها
در این مطالعه توصیفی ـ تحلیلی که با روش نمونهگیری سرشماری و در سال 1384 انجام شد، کلیه اهداکنندگان پایگاه خواجو و پایگاه شریعتی از نظر بروز خطاهای ناشی از نبود سابقه و شیوع مردودی به علت مشکلات رفتاری بررسی و پس از رضایتمندی از دو نمونه تصادفی 100 نفری، دو گروه توسط یک پرسشنامه مقایسه شدند و اطلاعات در برنامه 5/11 SPSS با آزمونهای فیشر، کایدو و آزمون t تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها
میزان مردودی در پایگاه خواجو 1041 مورد(2%) و در پایگاه شریعتی 353 مورد(1%) بود. بروز خطا در پایگاه خواجو 1 مورد(0%) و در پایگاه شریعتی 22 مورد(62/0%) بود. شیوع مردودی در پایگاه خواجو بالاتر و میزان بروز خطا در این پایگاه بسیار کمتر از پایگاه شریعتی بود. رضایت اهداکنندگان از روند اهدای خون در پایگاه خواجو به طور محسوسی کمتر از پایگاه شریعتی بود. بین رضایت از برخورد کارکنان تفاوت معنیداری مشاهده نشد.
نتیجه گیری
اجرای همزمان برنامه جامع میتواند با افزایش مردودی و بروز بسیار کمتر خطا در پیشبرد سلامت خون موثر باشد ولی وجود مراحل متعدد کامپیوتری ممکن است موجب نارضایتی و اختلال در فضای محرمانه مشاوره شود.
کلمات کلیدی : اهداکنندگان خون، کامپیوتر، خطای پزشکی، رضایتمندی
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |