جلد 2، شماره 3 - ( بهار 1384 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 29-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moafi A, Rahgozar S, Pourfathollah A, Hariri M. Blood group antigens frequency: a comparative study in intermediate thalassemics versus healthy people in Isfahan. Sci J Iran Blood Transfus Organ 2005; 2 (3) :23-29
URL: http://bloodjournal.ir/article-1-22-fa.html
دکتر علیرضا معافی ، سهیلا رهگذر ، دکتر علی‌اکبر پورفتح‌اله ، محمدمهدی حریری . بررسی توزیع پراکندگی آنتی‌ژن‌های گروه‌های خونی در بیماران تالاسمی اینترمدیت واهداکنندگان خون در شهر اصفهان، سال‌های 1382 و 1383. فصلنامه پژوهشی خون. 1384; 2 (3) :23-29

URL: http://bloodjournal.ir/article-1-22-fa.html


چکیده:   (23688 مشاهده)

  چکید ه

  سابقه و هدف

  ‌ آنتی‌ژن‌های گروه‌های خونی شامل بیش از 270 آنتی‌ژن واقع بر غشای گلبول‌های قرمز می‌باشند که 11 گروه مهم، 172 مورد از این آنتی‌ژن‌ها را در خود جای می‌دهند. عدم تطابق برخی از این آنتی‌ژن‌ها باعث بروز واکنش‌های همولیتیک (خصوصاً در بیماران نیازمند به تزریق مکرر خون) می‌گردد. علیرغم نیاز کمتر بیماران تالاسمی اینترمدیت به تزریق خون، بروز واکنش‌های همولیتیک آلوایمیون در این افراد به مراتب بیش از مبتلایان به تالاسمی ماژور گزارش شده است. این مسأله می‌تواند ناشی از اختلاف شیوع برخی فنوتیپ‌های گروه‌های خونی در این بیماران، در مقایسه با دیگر افراد جامعه باشد.

  مواد وروش‌ها

  مطالعه انجام شده توصیفی بوده و در این تحقیق گروه‌های خونی، Rh ، Kidd ، Kell ، MNSs ، Lutheran و Duffy در 39 بیمار تالاسمی اینترمدیت (کل بیماران در دسترس) و 150 فرد سالم (حداقل سه برابر جامعه اول) به روش ایمونولوژیک با استفاده از آنتی‌سرم‌های مربوطه تحت بررسی قرار گرفت. سپس توزیع پراکندگی آنتی‌ژن‌های فوق در دو گروه مذکور محاسبه و با استفاده از آزمون آماری کای‌دو (Chi-square) و آزمون دقیق فیشر (Fisher’s exact test) با یکدیگر مقایسه شدند.

  یافته‌ها

  توزیع پراکندگی آنتی‌ژن‌های گروه‌های‌خونی دربیماران تالاسمی اینترمدیت وافراد سالم در دومورد آنتی‌ژن‌های K و M تفاوت معنی‌داری داشت و در افراد بیمار بیشتر بود (01/0p< و 0005/0p< ).

  نتیجه گیری

  علیرغم این که آنتی‌ژن K بسیار ایمونوژن می‌باشد، اما با توجه به شیوع بیشتر آن در بیماران تالاسمی اینترمدیت، تفاوت به‌دست آمده را نمی‌توان عامل شیوع بیش از پیش واکنش‌های آلوایمیون در این بیماران مطرح کرد. مطالعات تکمیلی از قبیل بررسی شیوع دیگر گروه‌های خونی و یا غربالگری و شناسایی نوع آنتی‌بادی‌های ایجاد شده متعاقب تزریق خون در بیماران تالاسمی اینترمدیت نه تنها می‌تواند در انتخاب خون مناسب‌تر برای این بیماران کمک نماید، بلکه قادر است در توجیه شیوع بیش از پیش واکنش‌های آلوایمیون در این بیماران نیز کمک‌کننده باشد.

کلمات کلیدی: آ نتی‌ژن‌های گروه‌های خونی، تالاسمی ، واکنش‌های ایمنی
متن کامل [PDF 272 kb]   (3378 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
انتشار: 1393/4/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb