جلد 4، شماره 5 - ( ويژه نامه سلامتي خون زمستان 1386 )                   جلد 4 شماره 5 صفحات 350-345 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pour Azar A, Pesaran Z. Infectious mononucleosis detection through monospot and Paul-Bunnel Davidson tests. Sci J Iran Blood Transfus Organ 2008; 4 (5) :345-350
URL: http://bloodjournal.ir/article-1-204-fa.html
پورآذر عباسعلی، پسران زهره. تشخیص بیماری منونوکلئوز عفونی به روش منواسپات و استفاده از گلبول قرمز گوسفند و تغییرات خونی و جستجوی Anti-i در این بیماران. فصلنامه پژوهشی خون. 1386; 4 (5) :345-350

URL: http://bloodjournal.ir/article-1-204-fa.html


چکیده:   (28934 مشاهده)

  چکید ه

  سابقه و هدف

  اغلب موارد در بیماران منونوکلئوز عفونی Anti-i قابل تشخیص می‌باشد که از نوع IgM بوده، در حرارت ° C 4 تا ° C 22 واکنش می‌دهد و در تیتر بالا حتی در حرارت ° C 37 نیز واکنش می‌دهد. هدف این مطالعه بررسی میزان حساسیت آزمایش‌ها در جهت تعیین آنتی‌بادی از یک سو و تعیین میزان تغییرات خونی و شناسایی آنتی‌بادی Anti-i از سویی دیگر جهت شناخت بیماری منونوکلئوز عفونی از جنبه‌های هماتولوژی و سرولوژی می‌باشد.

  مواد وروش‌ها

  مطالعه انجام شده از نوع توصیفی بود. در این مطالعه از گلبول قرمز خون اسب(کیت مونوچک) و گلبول قرمز خون گوسفند(کیت پل ـ بونل دیویدسون) جهت تعیین آنتی‌بادی هتروفیل و از خون بند ناف جنین از گروه خون O جهت تعیین آنتی‌بادی Anti-i استفاده گردید. بدین منظور سوسپانسیون‌های مختلفی جهت انجام آزمایش‌ها تهیه شد. به منظور بررسی‌های سرولوژیکی از روش‌های منواسپات، پل ـ بونل دیویدسون و آگلوتیناسیون و جهت انجام بررسی‌های هماتولوژی از روش‌های دستی شمارش گلبول‌های سفید و روش شمارش افتراقی استفاده گردید.

  یافته‌ها

  مطالعه بر روی 90 بیمار مبتلا به منونوکلئوز عفونی انجام شد. در حدود 44% موارد تیتر آنتی‌بادی کمتر یا مساوی 40/1 بود که در مقایسه با نمونه کنترل(که حدود 6% می‌باشد) درصد بالایی را نشان داد. نتایج حاصل از آزماش پل ـ بونل دیویدسون نشان دادن که عیار آنتی‌بادی بعد از جذب توسط خوکچه هندی در 34% از بیمـاران بیشتر یا مساوی 40/1 بود در صورتی که در نمونه کنترل در هیچ کدام از موارد عیار آنتی‌بادی کمتر یا مساوی 40/1 مشاهده نشد. بعد از جذب آنتی‌بادی‌ها توسط گلبول قرمز گاو در نمونه‌های مبتلایان به بیماری در 76% موارد عیار آنتی‌بادی صفر در صورتی که در نمونه‌های کنترل این میزان حدود 55% بود. با بررسی شمارش گلبول‌های سفید از بیمارانی که آزمایش پل‌ ـ بونل دیویدسون مثبت داشتند، افزایش بین cell/l 109×15ـ cell/l 109 × 14 در غالب موارد مشاهده گردید و بنابراین در سه دامنه سنی مورد آزمایش، تعداد گلبول‌های سفید افزایش قابل توجهی داشتند. در بررسی شمارش نسبی لنفوسیت‌ها لنفوسیتوز در سنین مختلف 50% و بررسی لنفوسیت‌های آتیپیک بالای 10% بود. بررسی در مورد Anti-i و Anti-I مؤید این مطلب بود که هیچ گونـه آگلوتیناسیون در دمای ° C 4 و ° C 22 با استفاده از خون oi بند ناف و OI گلبول قرمز بالغین ملاحظه نمی‌گردد.

  نتیجه گیری

  نتایج حاصل از آزمایش‌های سرولوژیکی بیانگر هم‌خوانی در آزمایش‌های تشخیص افتراقی منواسپات و پل ـ ‌بونل دیویدسون بود. نتایج حاصل از بررسی هماتولوژیکی بر روی نمونه‌هایی که آزمایش پل ـ بونل دیویدسون مثبت داشتند دال بر تغییرات خونی قابل توجهی از نظر تغییر میزان گلبول سفید، افزایش لنفوسیت‌ها و پیدایش لنفوسیت آتیپیک بود. با مجاور نمودن گلبول‌‌های قرمز بند ناف (cord cell) oi به تمام سرم‌های بیماران در درجه حرارت ° C 4 و ° C 22 و ° C 37 آگلوتیناسیون واضح و روشنی مشاهده نشد.

  کلمات کلیدی : منونوکلئوز عفونی، آنتی‌بادی‌های هتروفیل، گلبول قرمز

 

متن کامل [PDF 184 kb]   (4390 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيماري هاي عفوني
انتشار: 1393/5/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


نظرات کاربران
نظر ارسال شده توسط Lasonya در تاریخ 1396/7/14
personal loans with no credit history
need cash now
lend money online

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb