[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 17، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 133-139 برگشت به فهرست نسخه ها
میزان مصرف فرآورده‌های خونی طی وقوع تب هموراژیک کریمه کنگو در زاهدان
دکتر سهیلا خسروی، دکتر ملیحه متانت، ناهید پورخسروی، دکتر خاطره کاظمی
مرکز تحقیقات انتقال خون ـ مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون و اداره کل انتقال خون زاهدان
چکیده:   (431 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف
تب هموراژیک کریمه کنگو، یک عفونت ویروسی خونریزی‌دهنده با میزان مرگ و میر بالا می‌باشد. به دلیل فقدان درمان اختصاصی، مدیریت بیماری به کمک حمایت درمانی و داروهای ضد ویروسی انجام می‌شود. در مطالعه حاضر میزان مصرف فرآورده‌های خون در طغیان بیماری در بهار 1396 در زاهدان بررسی شد.
مواد و روش‌ها
در یک مطالعه مقطعی، تمامی بیماران بستری شده در طغیان کریمه کنگو، که در بهار 96 در بخش عفونی  بیمارستان بوعلی زاهدان بستری شدند، وارد مطالعه شده و اطلاعات بیماران شامل سن و جنس و نیز میزان و نوع فرآورده‌های خون مصرفی آنان ثبت گردید. علاوه بر این، شغل، علت احتمالی ابتلا به بیماری و پاسخ به درمان نیز بررسی شد. تشخیص قطعی بیماری بر اساس آزمایش سرولوژیک الایزا و نسخه‌برداری معکوس واکنش زنجیره‌ای پلیمراز(RT-PCR)داده شد. یافته‌ها توسط آزمون‌های آماری توصیفی و نرم‌افزار 16 SPSS تحلیل شدند.
یافته‌ها
در مدت مطالعه، 18 بیمار با تشخیص قطعی تب کریمه کنگو و میانگین سنی 9/6 ± 5/27 سال در بیمارستان بوعلی بستری شدند. تمام بیماران مرد و اغلب کارگر کشتارگاه(5/44%) بودند. علت اصلی آلودگی به تب کریمه کنگو، تماس با گوشت و دام آلوده بود. از میان 18 بیمار، 11 نفر(61%) نیاز به تزریق فرآورده‌های خون پیدا کردند و کنسانتره پلاکت پرکاربردترین فرآورده مصرفی در بین بیماران بود(2/83%). در مجموع 191 واحد فرآورده خون شامل 159 واحد(2/83%) کنسانتره پلاکت مصرف شده و هیچ یک از بیماران در اثر این بیماری فوت نکردند.
نتیجه گیری
جهت مدیریت بیماری تب کریمه کنگو، اغلب نیاز به تزریق میزان بالای خون و فرآورده‌های خون است. از این میان کنسانتره پلاکت پرمصرف ترین فرآورده می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: خونریزی، پلاکت‌های خون، تب
متن کامل [PDF 302 kb]   (98 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (107 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيماري هاي عفوني
انتشار: 1399/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khosravi S, Metanat M, Pourkhosravi N, Kazemi K. Blood Products Consumption Among Patients with Crimean-Congo Hemorrhagic Fever in Sistan and Baluchestan Province. Sci J Iran Blood Transfus Organ. 2020; 17 (2) :133-139
URL: http://bloodjournal.ir/article-1-1305-fa.html

خسروی سهیلا، متانت ملیحه، پورخسروی ناهید، کاظمی خاطره. میزان مصرف فرآورده‌های خونی طی وقوع تب هموراژیک کریمه کنگو در زاهدان. فصلنامه پژوهشی خون. 1399; 17 (2) :133-139

URL: http://bloodjournal.ir/article-1-1305-fa.html



جلد 17، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پژوهشی خون Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ
The Scientific Journal of Iranian Blood Transfusion Organization - Copyright 2006 by IBTO
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4217