TY - JOUR T1 - Blood Products Consumption Among Patients with Crimean-Congo Hemorrhagic Fever in Sistan and Baluchestan Province TT - میزان مصرف فرآورده‌های خونی طی وقوع تب هموراژیک کریمه کنگو در زاهدان JF - Blood-Journal JO - Blood-Journal VL - 17 IS - 2 UR - http://bloodjournal.ir/article-1-1305-fa.html Y1 - 2020 SP - 133 EP - 139 KW - Hemorrhage KW - Blood Platelets KW - Fever N2 - چکیده سابقه و هدف تب هموراژیک کریمه کنگو، یک عفونت ویروسی خونریزی‌دهنده با میزان مرگ و میر بالا می‌باشد. به دلیل فقدان درمان اختصاصی، مدیریت بیماری به کمک حمایت درمانی و داروهای ضد ویروسی انجام می‌شود. در مطالعه حاضر میزان مصرف فرآورده‌های خون در طغیان بیماری در بهار 1396 در زاهدان بررسی شد. مواد و روش‌ها در یک مطالعه مقطعی، تمامی بیماران بستری شده در طغیان کریمه کنگو، که در بهار 96 در بخش عفونی بیمارستان بوعلی زاهدان بستری شدند، وارد مطالعه شده و اطلاعات بیماران شامل سن و جنس و نیز میزان و نوع فرآورده‌های خون مصرفی آنان ثبت گردید. علاوه بر این، شغل، علت احتمالی ابتلا به بیماری و پاسخ به درمان نیز بررسی شد. تشخیص قطعی بیماری بر اساس آزمایش سرولوژیک الایزا و نسخه‌برداری معکوس واکنش زنجیره‌ای پلیمراز(RT-PCR)داده شد. یافته‌ها توسط آزمون‌های آماری توصیفی و نرم‌افزار 16 SPSS تحلیل شدند. یافته‌ها در مدت مطالعه، 18 بیمار با تشخیص قطعی تب کریمه کنگو و میانگین سنی 9/6 ± 5/27 سال در بیمارستان بوعلی بستری شدند. تمام بیماران مرد و اغلب کارگر کشتارگاه(5/44%) بودند. علت اصلی آلودگی به تب کریمه کنگو، تماس با گوشت و دام آلوده بود. از میان 18 بیمار، 11 نفر(61%) نیاز به تزریق فرآورده‌های خون پیدا کردند و کنسانتره پلاکت پرکاربردترین فرآورده مصرفی در بین بیماران بود(2/83%). در مجموع 191 واحد فرآورده خون شامل 159 واحد(2/83%) کنسانتره پلاکت مصرف شده و هیچ یک از بیماران در اثر این بیماری فوت نکردند. نتیجه گیری جهت مدیریت بیماری تب کریمه کنگو، اغلب نیاز به تزریق میزان بالای خون و فرآورده‌های خون است. از این میان کنسانتره پلاکت پرمصرف ترین فرآورده می‌باشد. M3 ER -