جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای Jurkat Cells

معین شیرزاد، دکتر اسفندیار حیدریان، دکتر بتول پورقیصری، نعمت‌اله امینی سرتشنیزی، زهرا سودانی، پژمان بشکار،
جلد ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  لوسمی لنفوبلاستیک حاد( ALL )، یک اختلال نئوپلاستیک و یک بدخیمی شایع در کودکان است. آپوپتوز، مرگ برنامه‌ریزی شده و فیزیولوژیک سلولی بوده که جهت هموستاز بافت‌ها ضروری می‌باشد. در برخی از سرطان‌ها، ناکارآمدی در این پروسه باعث پیشرفت سرطان می‌گردد. این پروسه می‌تواند توسط عوامل مختلف درمانی از جمله شیمی درمانی القا شود. هسپرتین یک فلاونوئید در آب میوه‌هایی هم چون پرتقال و میوه‌های درون سرخ بوده و بر اساس تحقیقات آپوپتوز را در سلول‌های پانکراس انسان تحریک می‌کند. هم چنین به عنوان فعال‌کننده NOTCH-۱ و سرکوبگر تومور کارسینوئید می‌باشد.

  مواد و روش‌ها

  این مطالعه از نوع بنیادی ـ کاربردی بود. لاین سلولی مورد استفاده در این مطالعه، C۱۲۱ ( Jurkat cell ) ، در محیط مکمل RPMI۱۶۴۰ با۱۰% سرم جنینی گاو( FBS ) و پنی‌سیلین/ استرپتومایسین کشت داده شد. میزان رشد و بقای سلولی با غلظت‌های مختلف هسپرتین توسط کیت MTS بررسی گردید. میزان مرگ سلولی توسط رنگ‌آمیزی تریپان‌بلو و هم چنین توسط کیت آپوپتوزیس و با دستگاه فلوسایتومتری( Partec ) مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته‌ها

  رده سلول‌های لنفوبلاستیک( C۱۲۱ ) در مواجهه با غلظت‌های مختلف هسپرتین (محلول شده در DMSO ۱/۰%) تحت تاثیر قرار گرفته و غلظت µM ۲۰۰ دارو در زمان ۴۸ ساعت به عنوان غلظت مهاری یا IC۵۰ گزارش شد. نوع مرگ القایی توسط این دارو با استفاده از بررسی مورفولوژیک و نیز فلوسیتومتری به صورت آپوپتوز بوده است.

  نتیجه گیری

  با توجه به این که هسپرتین توانایی القای آپوپتوز را دارد و هم چنین باعث کاهش فعالیت سلولی می‌شود، به نظر می‌رسد داروی مناسبی برای مهار رشد سلول‌های توموری باشد.

 


لیلا رجبی، دکتر علی رجبی، امین محمدی، رحیم خادمی، دکتر غلامرضا خمیسی پور،
جلد ۱۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
لوسمی لنفوبلاستی حاد، اختلال بدخیم هماتولوژیک رده لنفوئیدی می‌باشد .به علت عوارض جانبی داروهای شیمی‌درمانی، اخیراً درمان با استفاده از گیاهان دارویی مورد توجه پژوهشگران می‌باشد. مطالعه‌های گذشته بر روی گیاه مورینگا اولیفرا، خاصیت ضد سرطانی آن بر روی برخی سلول‌های سرطانی را نشان داد. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات سمیت سلولی برگ‌های گیاه مورینگا اولیفرا بر روی رده‌های سلولی جورکت و راجی از لوسمی لنفوبلاستی حاد بود.
مواد و روش‌ها
در این مطالعه تجربی، پس از تهیه عصاره‌های آبی و اتانولی از برگ گیاه مورینگا اولیفرا، سلول‌های جورکت و راجی، با غلظت‌های مختلفی از عصاره‌ها به مدت ۴۸ ساعت تیمار شدند. زنده‌مانی گروه‌های سلولی توسط رنگ‌آمیزی تریپان‌بلو و آزمون  MTT ارزیابی شد. از سلول‌های تک‌هسته‌ای خون محیطی به عنوان گروه کنترل استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار Gragh Pad Prism ۶ و آزمون یک‌طرفه ANOVA انجام شد.
یافته‌ها
تیمار سلول‌های جورکت و راجی با تمامی غلظت‌های مورد مطالعه از عصاره‌های آبی و اتانولی برگ گیاه، منجر به مهار رشد سلول‌ها شد. بالاترین درصد مهار رشد در غلظت µg/mL ۱۵۰ عصاره‌های آبی و برای رده‌های سلولی جورکت و راجی به‌ترتیب ۵/۴۸% و ۴/۴۷% حاصل شد. هم‌چنین بالاترین درصد کشندگی در غلظت µg/mL ۵۰ عصاره‌های اتانولی و برای رده‌های سلولی جورکت و راجی به‌ترتیب ۴/۷۳‌% و ۵/۷۸‌% به‌ دست آمد. دوز IC۵۰ در تمامی گروه‌های مورد مطالعه در غلظت µg/mL ۱۵۰ حاصل شد.
نتیجه گیری
برگ گیاه مورینگا اولیفرا، منجر به مهار رشد سلول‌های سرطانی جورکت و راجی از لوسمی لنفوبلاستی حاد شد.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb