[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخبار و رویدادها::
تماس با ما::
تسهیلات تارنما::
فرم تعهد نامه (الزامی)::
اخلاق و مجوزها::
::
جستجو درتارنما

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات تارنما
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها
https://vlibrary.emro.who.int/journals_search/?skeyword=the+scientific+journal+of+iranian+blood+transfusion+organization&country=&subject=&indexing_status=&country_group=&so
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای کنترل کیفی

آزاده امیدخدا، بتول هدایتی، دکتر صدیقه امینی کافی‌آباد،
جلد ۱۱، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  طبق استانداردهای ملی کشور، خون‌های اهدایی قبل از تهیه فرآورده‌های خونی در دمای ۲ ± ۲۲ درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرند. با توجه به این که تاکنون در ایران، مطالعه‌ای در زمینه تاثیر مدت زمان نگهداری خون کامل در دمای ۲ ± ۲۲ درجه سانتی‌گراد قبل از فرآوری واحدهای گویچه‌های سرخ بر کیفیت این فرآورده صورت نگرفته است، در این مطالعه به بررسی تاثیر مدت زمان نگهداری (۸ و ۲۴ ساعت) در این دما، بر کیفیت واحدهای گویچه‌های سرخ پرداختیم.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه مقطعی، ۱۲ واحد خون کامل در کیسه‌های اطفال جمع‌آوری و در جعبه حاوی صفحه خنک‌کننده قرار داده شدند. پس از گذشت ۸ و ۲۴ ساعت، از این کیسه‌ها گویچه‌های سرخ تهیه و این کیسه‌ها از نظر میزان همولیز، سدیم، لاکتات دهیدروژناز، گلوکز و ۲ و ۳ دی فسفو گلیسرات مورد بررسی قرار گرفتند.

  یافته‌ها

  اگر چه افزایش زمان تا ۲۴ ساعت قبل از تهیه واحدهای گویچه‌های سرخ، سبب افزایش همولیز و لاکتات دهیدروژناز و کاهش ۲ و۳ دی‌فسفوگلیسرات، سدیم و قند خون می‌شود اما تنها اختلاف میزان ۲ و ۳ دی‌فسفوگلیسرات در دو زمان ۸ ساعت(۱۲ ± ۲۰۵) و ۲۴ ساعت(۱۳ ± ۱۱۳) معنادار می‌باشد(۰۰۰۱/۰ p< ).

  نتیجه گیری

  اگر چه نگهداری خون‌های اهدایی تا ۲۴ ساعت در ۲ ± ۲۲ درجه قبل از فرآوری فرآورده، بر کیفیت واحدهای گویچه‌های سرخ مؤثر می‌باشد اما مشخصات محصول در نهایت در محدوده مجاز تعریف شده در کنترل کیفی فرآورده قرار می‌گیرد.

 


رضا یعقوبی، دکتر کریم شمس اسنجان، دکتر غریب کریمی، دکتر مریم زادسر،
جلد ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

 چکیده
سابقه و هدف
نحوه نگهداری فرآورده­های پلاکتی بر روی اثر بخشی فرآورده پلاکتی تزریقی تاثیری به سزا دارد. نحوه نگهداری فرآورده پلاکت در مراکز انتقال خون مطابق دستورالعمل­های سازمان می­باشد ولی اطلاع روشنی از وضعیت نگهداری آن در مراکز درمانی و میزانPSL ( platelet storage lesion) ناشی از آن در دست نیست. لذا در این تحقیق قصد داریم تا این مهم را تا روز پنجم نگهداری در شرایط پایگاه و مرکز درمانی بررسی و مقایسه نمائیم.
مواد و روش‌ها
در این مطالعه توصیفی، ۳۰ فرآورده پلاکتی به صورت تصادفی طی ۳ ماه از اردیبهشت تا مرداد ۱۳۹۴ انتخاب و در شرایط نگهداری پایگاه و مرکز درمانی قرار گرفتند. آزمایش‌های شمارش پلاکتی و گلبول­های سفید، MPV، pH، آلودگی باکتریایی، بیان گلیکوپروتئین­های CD۶۲P و CD۶۳ در روزهای ۱، ۳، ۵ انجام گردید. نتایج ابتدا با روش کولوگروف اسمیرنوف و سپس با استفاده از روش‌های آماری paired t-test و t-test مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته‌ها
فرآورده­های پلاکتی پایگاه در روز اول تولید، با استانداردهای ملی مطابق بودند. لیکن طی نگهداری کاهش معناداری در شمارش پلاکتی، لکوسیتی و  pHو افزایش معنا­داری درMPV و بیان مارکرهای CD۶۲P و CD۶۳ در هردو مرکز دیده شد(۰۰۱/۰p<). تفاوت بین مرکز درمانی و مرکز انتقال خون معنادار نبود.
نتیجه گیری
مطالعه حاضر نشان داد کیفیت فرآورده­های پلاکتی تولیدی تا روز سوم در محدوده استاندارد قرار داشت، لیکن در روز پنجم، از لحاظ شمارش پلاکتی در محدوده پائین­تر از استاندارد قرار گرفت. تفاوت معنا­داری بین کیفیت فرآورده­های پلاکتی پایگاه و مرکز درمانی یافت نشد.
 


سیما محمدی بیدهندی، مهدی باقری، هاشم خرسند محمدپور، سودابه بنازاده، دکتر علی اکبر پورفتح اله، دکتر پرویز کوخایی، دکتر افسانه آقایی،
جلد ۱۹، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
یکی از عوارض جانبی تجویز ایمونوگلوبولین، فعال شدن سیستم کمپلمان است که با غلظت بالای تجمعات و پلیمرهای بزرگ در فرآیند تولید ارتباط دارد. سنجش فعالیت آنتی­کمپلمانی(ACA) در کنترل کیفیت دارویی اهمیت ویژه­ای دارد و معیاری برای فعال شدن خود به خودی سیستم کمپلمان در فرآورده­های ایمونوگلوبولینی تهیه شده از پلاسمای انسانی می­باشد که بر اساس روش مرجع و طبق الزامات فارماکوپه­ انجام می­شود.  

مواد و روش‌ها
در یک مطالعه تجربی، ابتدا آزمون ACA براساس فارماکوپه اروپا راه‌اندازی و سپس ACA در دو محصول متفاوت ایمونوگلوبولینی به دست آمده از روش تغییر یافته کوهن، به نام روش الف و یا روش ب، اندازه‌گیری و مقایسه شد. اندازه­گیری بر اساس توانایی ایمونوگلوبولین برای اتصال غیراختصاصی به کمپلمان و جلوگیری از لیز گلبول­های قرمز حساس شده گوسفند می­باشد. بنابراین ایمونوگلوبولین با کمپلمان خوکچه هندی انکوبه و سپس باقی‌مانده کمپلمان تیتر و به صورت درصد بیان گردید.
یافته‌ها
مقادیر ACA در دو محصول(روش­ الف و یا روش ب) در طی دو روز متوالی و هر روز هشت بار تکرار، به ترتیب CH۵۰/mg protein ۰۸/۰ ± ۴۸۶/۰ و ۰۷/۰ ± ۴۶۶/۰ در مقایسه با IVIG تجاری(۰۷/۰ ± ۴۸۶/۰) تعیین شد. طبق فارماکوپه اروپا، مقدار مجاز ACA در IVIG، ≤ ۱ CH۵۰ ⁄mg IgG تعریف شده است.
نتیجه گیری
اندازه‌گیری‌های کمی و کیفی ایمونوگلوبولین به همان اندازه تحقیق و توسعه در فرآیندهای پالایش پلاسما ارزشمند است. با راه­اندازی آزمون ACA ، تجزیه و تحلیل ACA در طول فرآیند تولید و نیز در مراحل اعتبارسنجی فرآورده­های ایمونوگلوبولینی امکان­پذیر شده است.
ا
 

سمانه صادقی نیسیانی، دکتر صدیقه امینی کافی آباد،
جلد ۲۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
پلاکت ‌فرزیس به جمع‌آوری پلاکت از یک اهداکننده با استفاده از دستگاه آفرزیس گفته می‌شود. دستگاه‌های مختلفی جهت پلاکت‌فرزیس موجود هستند که هر کدام می‌توانند به گونه‌ای بر کیفیت فرآورده پلاکتی تاثیرگذار باشند. هدف از این مقاله مروری، بررسی تاثیر دستگاه‌های پلاکت‌فرزیس بر پارامترهای کیفی واحدهای پلاکت تولیدی بود.
مواد و روش‌ها
این مقاله به مرور تاثیرات دستگاه‌های مختلف آفرزیس بر کیفیت واحدهای پلاکتی با جستجوی واژگان کلیدی در پایگاه‌های PubMed، Google Scholar، Science Direct و Scopus پرداخته و ۸۳ مقاله استفاده شده است.
یافته‌ها
جهت ارزیابی کیفیت فرآورده پلاکت‌ فرزیس، پارامترهای مختلفی از جمله شمارش و بازده پلاکتی، شمارش گلبول سفید و قرمز، تجمع پلاکت، فعالیت متابولیک، فعالیت پلاکت‌ها و تعداد میکروپارتیکل پلاکتی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. تعداد پلاکت در فرآورده‌های پلاکت حاصل از دستگاه‌های آفرزیس موجود مطابق با استانداردهای AABB و اروپا است. در بررسی فعالیت متابولیک پلاکت‌های آفرزیس در اکثر مطالعه‌ها میزان گلوکز و pO۲ کاهش، لاکتات و pCO۲ افزایش یافته بود و pH در محدوده قابل قبول قرار داشت. در پاسخ تجمع پلاکتی با آگونیست‌های مختلف، فرآورده حاصل از دستگاه آمیکوس کمترین و تریما اکسل بیشترین پاسخ را داشتند. میزان فعال شدن پلاکت و تولید میکروپارتیکل نیز در فرآورده پلاکتی آمیکوس بیشتر و در تریما اکسل کمتر از سایرین گزارش شد.
نتیجه گیری
کیفیت واحدهای پلاکتی می‌تواند تحت تاثیر دستگاه آفرزیس قرار بگیرد. اکثر دستگاه‌های موجود می‌توانند فرآورده پلاکت مطابق با استاندارد‌های موجود را فراهم کنند. طبق مطالعه‌های انجام شده، دستگاه Trima Accel نسبت به سایر دستگاه‌ها(Haemonetics MCS+, Amicus, Cobe Spectra, Fresenius)  فرآورده پلاکت با کیفیت‌تری را تهیه می‌کند.

 


صفحه 1 از 1     

فصلنامه پژوهشی خون Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ
The Scientific Journal of Iranian Blood Transfusion Organization - Copyright 2006 by IBTO
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4703