جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای کلمات کلیدی : گلبول‌های قرمز

آزاده امیدخدا، بتول هدایتی، دکتر صدیقه امینی کافی‌آباد،
جلد ۱۱، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  طبق استانداردهای ملی کشور، خون‌های اهدایی قبل از تهیه فرآورده‌های خونی در دمای ۲ ± ۲۲ درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرند. با توجه به این که تاکنون در ایران، مطالعه‌ای در زمینه تاثیر مدت زمان نگهداری خون کامل در دمای ۲ ± ۲۲ درجه سانتی‌گراد قبل از فرآوری واحدهای گویچه‌های سرخ بر کیفیت این فرآورده صورت نگرفته است، در این مطالعه به بررسی تاثیر مدت زمان نگهداری (۸ و ۲۴ ساعت) در این دما، بر کیفیت واحدهای گویچه‌های سرخ پرداختیم.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه مقطعی، ۱۲ واحد خون کامل در کیسه‌های اطفال جمع‌آوری و در جعبه حاوی صفحه خنک‌کننده قرار داده شدند. پس از گذشت ۸ و ۲۴ ساعت، از این کیسه‌ها گویچه‌های سرخ تهیه و این کیسه‌ها از نظر میزان همولیز، سدیم، لاکتات دهیدروژناز، گلوکز و ۲ و ۳ دی فسفو گلیسرات مورد بررسی قرار گرفتند.

  یافته‌ها

  اگر چه افزایش زمان تا ۲۴ ساعت قبل از تهیه واحدهای گویچه‌های سرخ، سبب افزایش همولیز و لاکتات دهیدروژناز و کاهش ۲ و۳ دی‌فسفوگلیسرات، سدیم و قند خون می‌شود اما تنها اختلاف میزان ۲ و ۳ دی‌فسفوگلیسرات در دو زمان ۸ ساعت(۱۲ ± ۲۰۵) و ۲۴ ساعت(۱۳ ± ۱۱۳) معنادار می‌باشد(۰۰۰۱/۰ p< ).

  نتیجه گیری

  اگر چه نگهداری خون‌های اهدایی تا ۲۴ ساعت در ۲ ± ۲۲ درجه قبل از فرآوری فرآورده، بر کیفیت واحدهای گویچه‌های سرخ مؤثر می‌باشد اما مشخصات محصول در نهایت در محدوده مجاز تعریف شده در کنترل کیفی فرآورده قرار می‌گیرد.

 


سمیرا گودرزی، دکتر علی‌اکبر پورفتح‌اله، مصطفی مقدم، دکتر مجید زیدی، مریم مساعی،
جلد ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  اتوآنتی‌بادی‌های طبیعی، دسته‌ای از آنتی‌بادی‌ها هستند که بدون تحریک قبلی علیه ساختارهای خودی تشکیل می‌شوند. امروزه نقش مهمی در هموستاز ایمنی برای این دسته از آنتی‌بادی‌ها مطرح شده است، به طوری که با بررسی آن‌ها به عنوان نشانگرهای بیولوژیک، می‌توان بروز بیماری‌ها را پیشگویی نمود. در این مطالعه، برای اولین بار، میزان شیوع اتوآنتی‌بادی‌های طبیعی علیه آنتی‌ژن‌های سطحی گلبول‌های قرمز و هم‌چنین میزان شیوع آنتی‌بادی‌های سرد در اهداکنندگان خون مورد بررسی قرار گرفت.

  مواد و روش‌ها

  در این مطالعه کاربردی، ۳۰۰ نفر از افراد سالم مراجعه‌کننده به انتقال خون استان تهران به صورت اتفاقی انتخاب شدند که ۲۸۹ نفر(۳/۹۶%) مرد و ۱۱ نفر(۷/۳%) زن در محدوده سنی ۶۴-۱۷ سال بودند. نمونه پلاسمای آن‌ها جهت یافتن اتوآنتی‌بادی‌های طبیعی که در سرما واکنش می‌دهند مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج با استفاده از آزمون‌های t ، ANOVA و نرم‌افزار ۱۶ SPSS ، بررسی شدند.

  یافته‌ها

  از ۳۰۰ فرد مراجعه‌کننده به انتقال خون، ۲۸ نفر(۳۴/۹%) با سوسپانسیون سلولی خودشان واکنش مثبت نشان دادند. علاوه براین ۵۵ نفر(۳۴/۱۸%) دارای آنتی‌بادی سرد بودند.

  نتیجه گیری

  در اهداکنندگان سالم، اتوآنتی‌بادی‌های طبیعی علیه گلبول‌های قرمز با شیوع نسبتاً بالا وجود دارد و با تعیین هویت و ارزیابی آن‌ها در مبتلایان و افراد مستعد بیماری‌های خونی به خصوص بیماری‌های مرتبط با گلبول‌های قرمز، می‌توان از آن‌ها به عنوان ابزاری برای پیشگویی بیماری‌ها استفاده نمود.

   



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb