جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای کلمات کلیدی : بانک‌های خون

دکتر فریبا عسگری‌پور، دکتر سیدمحمد میررضایی، دکتر بشیر حاجی بیگی، دکتر آزیتا چگینی، دکتر حسین صادق،
جلد ۹، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  نظارت برحفظ کیفیت خون و فرآورده‌ها، تهیه و تدوین مراحل کار، اندیکاسیون تزریق خون و مصرف بهینه آن و هم چنین بررسی عوارض ناشی از تزریق خون، بر عهده کمیته‌های انتقال خون بیمارستانی است. هدف از این مطالعه بررسی عملکرد این کمیته‌ها در تهران در سال ۱۳۸۸ بود.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه گذشته‌نگر، ۱۴۳ بیمارستان به صورت سرشماری، از نظر فعالیت کمیته‌های انتقال خون مورد بررسی قرار گرفتند. تحلیل آماری به کمک آمار توصیفی و مقایسه داده‌های کیفی توسط آزمون کای‌دو و نرم‌افزار ۱۹ SPSS انجام شد.

  یافته‌ها

  از ۱۴۳ بیمارستان تهران، فقط ۳۸ (۲۷%) بیمارستان اقدام به گزارش عملکرد کمیته‌های انتقال خون خود نمودند. این گزارش‌ها، بر اساس ۶ شاخص بررسی شدند که از نظر فراوانی به ترتیب بیشترین فراوانی مربوط به گزارش تشکیل کمیته‌های بیمارستانی با ۷۶% و کمترین فراوانی مربوط به گزارش عوارض تزریق خون با ۴% بود. میانگین ارسال آمار ماهیانه مصرف خون در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی به ترتیب(۹-۵/۲) ۷/۵ و (۱۰-۳/۴)۱/۷ به ازای هر بیمارستان با تفاوت معنادار آماری بود (۰۱/۰ p< ) و هیچ کدام از بیمارستان‌های نظامی، آمار مصرف خون خود را گزارش ننمودند.

  نتیجه گیری

  نتایج این تحقیق، افزایش ۲۰ درصدی در گزارش عملکرد بانک خون بیمارستان‌ها، به خصوص در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی را نشان می‌دهد، اما تا نتیجه مطلوب فاصله زیادی باقی است.

 


دکتر محمد فلاح تفتی، دکتر حسین تیموری نقده، دکتر غریب کریمی، دکتر فرهاد رازجو،
جلد ۹، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  یخچال‌های بانک خون دارای نقش اساسی در حفظ کیفیت خون و فرآورده‌های خونی در فرآیند ذخیره هستند. هدف این مطالعه، بررسی عملکرد و اجزای مختلف تعدادی از یخچال‌های بانک خون ساخت داخل موجود در پایگاه‌های گیلان، مازندران، تبریز، شیراز، یزد، اهواز و تهران تحت شرایط مختلف جوی و شرایط نگهداری و پشتیبانی آن‌ها بود.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه مقطعی، با انتخاب ۸۵ دستگاه از یخچال‌ها در ۷ پایگاه، میزان مقاومت عایق بین لایه در، بدنه و شیشه، اثر رطوبت محل استقرار بر روی هر یک از این عوامل، نوع و کیفیت نوار دور در و هم چنین میزان پشتیبانی و نگهداری از آن‌ها تحت شرایط جوی هر منطقه انجام و اطلاعات به دست آمده با آزمون کای‌دو و ۱۸ SPSS مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.

  یافته‌ها

  مقدار نشتی دما بر روی در و بدنه یخچال‌ها تحت تاثیر دما و رطوبت محل آن‌ها در اثر نحوه چینش، عدم گردش هوا، محدودیت فضای محل استقرار و غیره متفاوت بود. تغییر دما و رطوبت محل استقرار در برخی مناطق به صورت تجمع قطرات آب بر روی در، دیواره و شیشه یخچال‌ها و با تغییر در کیفیت نظافت نوارها، منجر به تغییر در شرایط فیزیکی نوارها نظیر خشک، پرس، مواج شدن و حتی انباشتگی جرم علی‌رغم رعایت مستمر PM و OQ در اثر بازدیدهای نامنظم و غیره می‌گردد.

  نتیجه گیری

  برحسب نتایج به دست آمده لازم است، ضمن رعایت کلیه موارد پشتیبانی از یخچال‌ها به وسیله نیروهای فنی پایگاه‌ها، تولیدکنندگان یخچال‌ها نیز از ابزار و وسایل متناسب با شرایط آب و هوایی مناطق مختلف کشور استفاده کنند.

 


دکتر مهشید قاسمی، دکتر بهمن مالک، دکتر علی‌اکبر توکل‌پور ، دکتر مریم وثوقیان، دکتر مستانه داهی طالقانی،
جلد ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  تزریق خون اشتباه، از جمله معضلاتی است که گهگاه در حین بیهوشی اتفاق افتاده و عوارض جدی به همراه دارد.

  مورد

  مرد ۶۲ ساله مبتلا به لوسمی به دلیل اسپلنکتومی لاپاراسکوپیک و خونریزی شدید حین عمل نیاز به خون پیدا کرد. پس از تزریق mL ۴۰۰ ، متوجه نامتجانس بودن خون تزریقی شدیم. تزریق خون قطع شد و پس از انجام اقدامات لازم، بیمار به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل گردید. پس از سه روز، با طبیعی شدن سطح سرمی آنزیم‌های کبدی، بیمار به بخش و نهایتا" به منزل منتقل گشت.

  نتیجه گیری

  در این بیمار علی‌رغم تزریق خون اشتباه، اتفاق جدی رخ نداد، این مورد از نوادر است و ایجاد سیستم مراقبتی چند گانه جهت بررسی مجدد مراحل تزریق خون، امنیت کار را بالا می‌برد.

   



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb