جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کلمات کلیدی: پان­سیتوپنی

دکتر منصور مقیمی، سیما مظقری، دکتر اعظم السادات هاشمی، دکتر مهدیه ساعتچی، دکتر فریماه شمسی، دکتر هانیه زارع، هما مؤذن،
جلد ۲۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
پان­سیتوپنی یکی از ویژگی­های اصلی بیماری­های جدی و خطرناک در بین کودکان است. بنابراین شناسایی علایم اولیه بروز پان­سیتوپنی و یافتن علت اصلی بروز آن، در انتخاب شیوه درمانی مناسب حائز اهمیت است. این مطالعه با هدف بررسی خصوصیات کلینیکوپاتولوژیکی و بقای کودکان مبتلا به پان‌سیتوپنی مراجعه‌کننده به بیمارستان شهید صدوقی طی سال‌های۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ طراحی گردید.
مواد و روش‌ها
در این مطالعه گذشته‌نگر، از میان کودکان با گروه سنی دو ماه تا ۱۶ سال، ۸۸ کودک با علائم پان‌سیتوپنی شناسایی شدند که خصوصیات کلینیکی، پاتولوژیک، اتیولوژی و بقای این کودکان بررسی و با کمک نرم‌افزار ۲۵ SPSS و آزمون log-rank تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها
نسبت پسران به دختران برابر با ۱/۱ بود که اختلاف معناداری نداشت. فراوانی پان‌سیتوپنی در بین کودکان یک تا شش سال برابر با ۸۷/۴۸% (۴۳ کودک) و بیشتر از سایر گروه‌ها بود. به ترتیب تب، استخوان درد و ضعف عمومی در  ۳۲ (۳۶/۳۶%)، ۱۷ (۳۲/۱۹%) و ۱۶ (۱۸/۱۸%) کودک مشاهده شد. هم چنین، بیماری لوسمی لنفوبلاستیک حاد و آنمی آپلاستیک به عنوان دلایل اصلی پان‌سیتوپنی در ۵۷ (۱/۵۹%) و ۳۱ (۸/۳۱%) کودک گزارش شد. نتایج نشان داد که ۹ کودک مبتلا به پان‌سیتوپنی شدید بودند و بقا در این گروه نسبت به سایر کودکان کمتر بود (۰۰۱/۰ p<).
نتیجه گیری
بر اساس نتایج این مطالعه، احتمال بروز پان­سیتوپنی در کودکان با محدوده سنی ۱ تا ۶ سال با بروز علائمی مانند تب، استخوان درد و ضعف عمومی می­بایست مد نظر قرار گیرد تا هر چه سریعتر جهت درمان اقدامات موثر اتخاد شود.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb