جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کلمات کلیدی: قومیت

دکتر فاطمه یاری، دکتر امیر تیمورپور، مریم زمان وزیری، فاطمه صباغی، نادیا باقری، فرزانه مرتضی‌پور برفی،
جلد ۲۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
مقایسه تنوع ژنتیکی مولکول‌های HLA در اقوام مختلف ایران، می‌تواند در ارائه راه‌کار مناسب برای تأمین اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خونساز جهت بیماران ایرانی کمک‌کننده باشد. هدف، مطالعه مقایسه دو گروه آللی شایع در ایران شامل HLA-B*۳۵  و HLA-B*۵۱، دراقوام ایرانی بود.
مواد و روش‌ها
در این مطالعه توصیفی، تعیین آلل‌هایHLA-B  در وضوح پایین با روشPCR-SSP صورت پذیرفت. اطلاعات قومیتی و HLA از قومیت‌های عرب (۳۷۰ n=)، گیلک (۵۱۰ n=)، لر (۴۶۵ n=) و کرد (۷۱۹ n=) جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل گردیده و ارتباط آلل و نژاد، بررسی و با آزمون آماری کای‌دو، رابطه معنادار بین فراوانی آلل‌ها ارزیابی شد.
یافته‌ها
فراوانی HLA-B*۳۵ در اقوام لر، گیلک، عرب و کرد به ترتیب عبارت بود از: ۲۲/۲۰، ۷۵/۲۲، ۳۵/۱۱ و ۶۱/۱۹ و به همین ترتیب برای HLA-B*۵۱ ، فراوانی عبارت بود از ۲۸/۱۸، ۳۱/۹، ۳۲/۹ و ۵۲/۱۷. فراوانی‌های به دست آمده در جمعیت کلی ایران در این مطالعه عبارت بود از ۱۹% برای HLA-B*۳۵ و ۲/۱۴% برای HLA-B*۵۱ . داده‌ها بـرای دو گـروه آللی ذکـر شـده در اقوام مورد مطالعه، تفاوت معنادار نشان دادند (۰۵/۰ p<).
نتیجه گیری
هر چند HLA-B*۳۵ و HLA-B*۵۱ ، در جمعیت کلی و هم در قومیت‌های بررسی شده، بیشترین فراوانی را در جایگاه ژنی HLA-B به خود اختصاص دادند ولی اختلاف آن‌ها در قومیت‌ها معنادار بود. این مطالعه، نشان‌دهنده تنوع ژنتیکی بالای HLA-B در اقوام مورد مطالعه بوده و می‌تواند در ارائه راه‌کار برای جستجوی اهداکننده مناسب جهت بیماران از اقوام مختلف کمک‌کننده باشد. 


 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb