جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کلمات کلیدی: فنوتیپ

دکتر علی وحیددستجردی، دکتر شیوا سلیمی، دکتر محسن جعفریان، دکتر ناهید اکبری، دکتر فخرالملوک یاوری، سیده سارا هاشمی،
جلد ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
سیستم Rh با بیش از ۵۰ آنتی‌ژن، یکی از پلی‌مورفیک‌ترین سیستم‌های گروه خونی می‌باشد که پس از ABO به لحاظ بالینی بیشترین اهمیت را داراست. شایع‌ترین آنتی‌ژن‌های این سیستم e،c،E،C،D می‌باشند، با توجه به این که گزارش‌ها در مورد فروانی این آنتی‌ژن‌ها در جمعیت اهداکنندگان مستمر مرکز انتقال خون اصفهان محدود است لذا هدف از این مطالعه تعیین فنوتیپ و فراوانی آن‌ها، شناسایی افراد دارای فنوتیپ نادر و تشکیل بانک اطلاعاتی آن‌ها بود.
مواد و روش‌ها
مطالعه انجام شده از نوع توصیفی بود. نمونه‌گیری به روش غیر احتمالی آسان بر روی ۳۱۰ نفر از اهداکنندگان مستمر گروه خونی  Oمراجعه‌کننده به مرکز انتقال خون اصفهان در سال ۱۳۹۵ انجام گرفت. سوسپانسیون خونی ۵-۳ درصد در سرم فیزیولوژی تهیه شده با آنتی‌سرم‌های سیستم Rh به روش آگلوتیناسیون مستقیم مواجه گردید. سپس فنوتیپ Rh بر اساس شایع‌ترین ژنوتیپ تعیین شد.
یافته‌ها
از میان کلیه واکنش‌های مشاهده شده، بیشترین فراوانی مربوط به آنتی‌ژن e (۱۶/۹۵%) بود. فراوانی سایر آنتی‌ژن‌ها به ترتیب D (۱/۸۷%)، C (۲۹/۷۱%)، c (۱۹/۷۴%) و E (۹/۳۲%) و هم‌چنین شایع‌ترین فنوتیپ رایج R۱r (۲۷,۴۲%) و کمترین آن‌ها r"r (۳۲/۰%) و R۲RZ (۳۲/۰%) بودند.
نتیجه گیری
به طور کلی، انجام مطالعه‌های تعیین فنوتیپ و درصد فراوانی آنتی‌ژن‌های گلبول قرمز در جمعیت اهداکنندگان مستمر خون، موجب یافتن خون سازگار برای گیرندگان مکرر خون در حداقل زمان شده و منجر به کاهش واکنش‌های همولیتیک ـ آلوایمیون می‌شود.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb