پریا احمدی صید محمدی، دکتر زهره شریفی، دکتر آرزو اودی، دکتر سعیده میلانی،
جلد ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده
سابقه و هدف
آلوایمیونیزاسیون به علت مواجهه لنفوسیتهای B با آنتیژن بیگانه به دنبال تزریق خون ناسازگار ایجاد میشود. یکی از راههای شناسایی آنتیژنهای گروههای خونی، استفاده از آنتیبادیهای مونوکلونال میباشد. هدف از مطالعه حاضر، ترانسفورماسیون سلولهای آلوایمن شده ضد آنتیژن Kell در افراد تالاسمی به کمک ویروس اپشتاین بار و تولید سلولهای لنفوبلاستوئید تولیدکننده آنتی بادی ضد Kell میباشد.
مواد و روشها
در یک مطالعه تجربی، سلولهای تک هستهای خون محیطی(PBMC) از ۱۰بیمار تالاسمی ایمن شده علیه آنتیژن KELL به روش گرادیان غلظتی فایکول جدا و با سوپ ویروسی اپشتاین بار به دست آمده از محیط کشت خط سلولی B۹۵-۸ به مدت ۴ ساعت مواجه شد. پس از گذشت یک تا سه هفته، تولید کلونهای لنفوبلاستوئیدی تولیدکننده آنتیبادی و اختصاصیت آنتیبادی تولیدی به ترتیب با مشاهده میکروسکوپی، الایزا و روش میکرو هماگلوتیناسیون بررسی شد.
یافتهها
نتایج به دست آمده نشان داد که مواجهه سلولهای PBMC بیماران تالاسمی ایمن شده علیه آنتیژن KELL با سوپ ویروسی EBV سبب ایجاد کلونهای لنفوبلاستوئیدی میگردد. بررسی سوپ سلولی کلونهای تولیدی نشان داد که آنتی بادی تولیدی توسط این سلولها قادر به شناسایی گلبولهای قرمز حاوی آنتیژن KELL و آگلوتیناسیون آنها با آزمایش میکروهماگلوتیناسیون میباشد.
نتیجه گیری
براساس یافتههای به دست آمده ترانسفورماسیون PBMC بیماران تالاسمی ایمن شده علیه آنتیژن KELL باعث ایجاد سلولهای لنفوبلاستوئیدی تولیدکننده آنتیبادی ضد این آنتیژن میگردد.