جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ویروس‌های هپاتیت

دکتر مازیار غفوری، دکتر محمدرضا عاملی،
جلد ۷، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۹ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  وجود دوره پنجره در آزمایش‌های سرولوژیک، انتخاب دقیق از میان داوطلبین را برای ارتقای سلامت خون الزامی می‌کند. شناسایی تفاوت‌های موجود در میزان آلودگی گروه‌های مختلف، به جذب و حفظ مناسب‌ترین اهداکنندگان کمک می‌کند. در این مطالعه، اطلاعات دموگرافیک داوطلبین و میزان آلودگی به چهار ویروس اصلی قابل انتقال از راه خون مقایسه شدند.

  مواد و روش‌ها

  در یک بررسی مقطعی، اطلاعات تمام داوطلبین اهدای خون خراسان جنوبی در فاصله فروردین ۸۵ تا آخر آذر ۸۸ از بانک اطلاعات پایگاه استخراج شد. موارد تایید شده هپاتیت B ( HBV )، هپاتیت C ( HCV ) و ویروس‌های HIV ۱/۲ و HTLV I/II برای تعیین شیوع و تفاوت‌ها توسط نرم‌افزار ۱۷ SPSS و آزمون‌های t و مجذور کا مورد بررسی قرار گرفتند.

  یافته‌ها

  از ۵۲۸۸۶ داوطلب، ۴۲۶۵۲ نفر خون اهدا کرده بودند که شیوع آلودگی تایید شده آنان در هزار نفر ۹۲/۴ برای HBV ، ۳۰/۰ برای HCV و ۴۲/۰ برای HTLV بود. شیوع در زن و مرد تفاوت معنی‌داری نداشت ولی آلودگی در اهداکنندگان بار اول بیش از اهداکنندگان با سابقه یا مستمر، در متاهلین بیش از مجردین، در افراد با تحصیلات کمتر از دیپلم بیش از دیپلمه‌ها و دانش‌آموختگان دانشگاه و در پایگاه‌های موقت و تیم‌های سیار بیش از پایگاه‌های ثابت بود.

  نتیجه گیری

  این مطالعه نشان می‌دهد با تلاش برای جذب داوطلبین با تحصیلات بالاتر و هم چنین گسترش خونگیری در پایگاه‌های ثابت، می‌توان جمعیت داوطلب سالم‌تری در پایگاه‌ها داشت که همراه با مشاوره دقیق و انجام آزمایش‌های غربالگری، سلامت بیشتر خون را به دنبال خواهد داشت.

  کلمات کلیدی : ویروس‌های هپاتیت، ایدز، ویروس‌های لنفوتروپیک انسانی، اهداکنندگان خون، شیوع، همه‌گیرشناسی

 


مهدی پریان، دکتر مهدی فروزنده مقدم، سمیرا محمدی یگانه،
جلد ۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۱ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  هپاتیت C ، شایع‌ترین بیماری ویروسی قابل انتقال از طریق خون، در میان معتادان تزریقی می‌باشد. در مطالعه حاضر یک روش تکثیر اسید نوکلئیک هم‌دما (NASBA) در ترکیب با روش Real-time بر اساس پروب Molecular Beacon برای ردیابی ویروس HCV مورد استفاده قرار گرفت.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه تجربی، طراحی جفت آغازگر و پروب برای ناحیه حفاظت شده ۵'NCR ویروس HCV به طول bp ۲۴۱ با نرم‌افزارهای اختصاصی انجام شد. در مقایسه با نمونه استاندارد، حساسیت تشخیص حضور RNA ویروس تا copies/ml ۵۰۰ در ۱۰۰% موارد قابل آشکارسازی بود.

  یافته‌ها

  در مطالعه انجام شده، تنها یک نمونه مثبت سرولوژیک از نظر HCV با روش NASBA منفی شد، لذا حساسیت کلینیکی واکنش ۶/۹۶% بود. هم چنین توالی‌یابی در پایگاه NCBI Nucleotide Blast نشان داد اختصاصیت آنالیتیکی روش ۱۰۰% بوده و با ژنوم هیچ یک از ویروس ها یا توالی ژنوم انسان تداخلی نداشته است. بررسی ۱۰ نمونه منفی از نظر سرولوژی با روش جدید طراحی شده، نشان‌دهنده اختصاصیت کلینیکی ۱۰۰% بود.

  نتیجه گیری

  در نهایت، روش NASBA Real-time به علت داشتن طبیعت هم‌دما، سرعت و تکثیر اختصاصی RNA ، روش بسیار مناسبی بوده و می‌تواند کاربرد وسیعی در تشخیص سریع ویروس HCV در نمونه های پلاسما داشته باشد.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb