[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات تارنما::
فرم تعهد نامه (الزامی)::
اخلاق و مجوزها::
::
جستجو درتارنما

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات تارنما
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها
https://vlibrary.emro.who.int/journals_search/?skeyword=the+scientific+journal+of+iranian+blood+transfusion+organization&country=&subject=&indexing_status=&country_group=&so
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای ورزش هوازی

دکتر منیر‌السادات موسوی‌زاده، دکتر خسرو ابراهیم، دکتر حجت‌اله نیکبخت،
جلد ۶، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۸۸ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  ترکیبات خون بر اثر فعالیت‌های بدنی مختلف تغییر می‌کند. برخی از این تغییرات، باعث کم خونی می‌شوند. مطالعه روی شاخص‌های مختلف هماتولوژیکی، یافته‌های متناقضی را نشان می‌دهد. هدف تحقیق، اثر ۸ هفته تمرین هوازی بر شاخص‌های هماتولوژیک دختران بود.

  مواد و روش‌ها

  مطالعه انجام شده از نوع نیمه تجربی بود. در این مطالعه، تعداد ۱۶ دختر ۱۸ تا ۲۲ ساله از بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهر ری، به روش غیر تصادفی انتخاب شدند و اثر ۸ هفته تمرین هوازی که شامل هفته‌ای دو جلسه و هر جلسه ۴۰ دقیقه دویدن با شدت ۶۰% تا ۶۵% ضربان قلب ذخیره بود، بر هماتوکریت، تعداد گلبول‌های قرمز، هموگلوبین، شاخص‌های گلبول قرمز( MCH ، MCV ، MCHC )، آهن سرم، درصد تراکم ترانسفرین، فریتین سرم و ظرفیت میل ترکیب آهن تام( TIBC ) دختران بررسی شد. برای کسب اطلاعات خام نیز نمونه‌های خون افراد مورد مطالعه، قبل از اجرای تمرین هوازی و بعد از ۸ هفته تمرین گرفته شد و مورد آزمایش قرار گرفت. از آمار توصیفی، آزمون t و نرم‌افزار SPSS جهت تحلیل نتایج استفاده شد.

  یافته‌ها

  بعد از ۸ هفته تمرین، کاهش معنی‌داری در شاخص‌های Hct ، RBC ، Hb ، آهن سرم، درصد تراکم ترانسفرین و فریتین سرم دختران دیده شد(۰۵/۰ p< ).

  نتیجه گیری

  تمرینات هوازی ورزشی می‌تواند سبب کاهش بعضی از شاخص‌های هماتولوژیک در دختران شود.

  کلمات کلیدی : ورزش هوازی، گلبول قرمز، ترانسفرین، فریتین

 


دکتر علیرضا رمضانی، منصوره محمدیون،
جلد ۹، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

 

  چکید ه

  سابقه و هدف

  کم خونی علل مختلفی دارد ولی قریب به ۵۰ درصد از کم خونی‌ها، ناشی از کمبود آهن است. شواهد قابل توجهی در رابطه با اثر منفی کمبود آهن بر عملکرد استقامتی وجود دارد. با توجه به نتایج متناقض در این حیطه، هدف مطالعه حاضر بررسی اثر مصرف مکمل آهن بر توان هوازی بود.

  مواد و روش‌ها

  دریک کارآزمایی نیمه تجربی، ۳۷ دانش‌آموز دختر ۱۷-۱۴ساله از طریق غربالگری انتخاب و بر اساس سطح فریتین، ذخایرآهن، اشباع ترانسفرین و TIBC در سه گروه پیش نهفتگی، نهفتگی با دو سطح متفاوت کمبود آهن و گروه کنترل قرار گرفتند. از آزمودنی‌ها قبل از دریافت مکمل آهن آزمایش توان هوازی بیشینه بروس به عمل آمد، سپس دو گروه پیش نهفتگی و نهفتگی روزانه ۲ قرص۵۰ میلی‌گرمی فروس سولفات دریافت نموده و پس از ۴۵ روز دوباره آزمون‌های فوق انجام شد.

  یافته‌ها

  میانگین توان هوازی در گروه کنترل از ۴۵/۶ ± ۵۹/۳۱ به ۴۹/۵ ± ۲۸/۳۶ , در گروه پیش نهفتگی از ۷۶/۷ ± ۷۵/۲۲ به ۵۸/۴ ± ۸۲/۳۲ و در گروه نهفتگی از ۶۷/۷ ± ۱۶/۲۴ به ۵۷/۴ ± ۲۳/۳۴ رسید. میانگین آهن سرم در گروه کنترل از ۸۹/۲۵ ± ۵۰/۱۱۹ به ۱۰/۳۰ ± ۸۳/۹۷, در گروه پیش نهفتگی از ۷۵/۱۵ ± ۲۵/۸۴ به۱۰/۵۱ ± ۴۱/۱۱۰و در گروه نهفتگی از ۸۳/۱۶ ± ۹۲/۴۰ به۸۰/۴۹ ± ۳۸/۹۳ رسید و اختلاف میانگین‌های قبل و بعد از مداخله بین گروه نهفتگی و کنترل معنادار بود (۰۵/۰ p ).

  نتیجه گیری

  افرادی که کمبود آهن دارند، با مصرف مکمل، آهن سرم آن‌ها به حد طبیعی رسیده ولی توان هوازی آن‌ها در مقایسه با گروه کنترل، تفاوت معناداری نداشته است.

 


فاطمه عبدالهی درمیان، دکتر رضا دلاور، دکتر مرتضی نیکوفر، دکتر مجید نادری،
جلد ۱۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
تزریق خون در بیماران مبتلا به بتاتالاسمی ماژور را می‌توان از عمده‌ترین مشکلات فردی و اجتماعی این بیماری دانست. هدف این پژوهش، بررسی اثر یک دوره تمرین ورزشی هوازی بر حجم خون تزریقی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور بود.
مواد و روش‌ها
تحقیق حاضر، یک تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل بود که در سال ۱۳۹۹ در زاهدان انجام پذیرفت. آزمودنی‌های تحقیق حاضر، ۲۴ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور ۱۵ تا ۳۵ سال، با روش بلوک‌های متغیر تصادفی‌سازی شده و در دو گروه تمرین(۱۴ نفر) و کنترل(۱۰ نفر) قرار گرفتند. آزمودنی‌های گروه تمرین، پیاده‌روی را به مدت هشت هفته انجام دادند. برای تحلیل داده‌ها، از روش‌های آماری t همبسته برای مقایسه درون‌ گروهی و تحلیل کوواریانس برای مقایسه بین ‌گروهی استفاده شد و ۰۵/۰ p< بود.
یافته‌ها
مقایسه درون گروهی نشان داد، حجم خون تزریقی، پس از هشت هفته ورزش هوازی، در هر دو گروه تمرین ۷۳/۴۶۲ ± ۴۳/۲۴۲۱ میلی‌لیتر، ۰۰۱/۰ p= و کنترل ۱۵/۳۳۰ ± ۰۰/۲۱۳۰ میلی‌لیتر، ۰۳۹/۰ p= ، کاهش یافت و نتایج مقایسه بین گروهی، تفاوتی بین گروه تمرین و کنترل، پس از مداخله، نشان نداد، هرچند کاهش حجم خون تزریقی در گروه تمرین، بیشتر از گروه کنترل بود.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج به دست آمده می‌توان گفت؛ انجام تمرینات ورزشی هوازی می‌تواند در کنار روش‌های درمانی استفاده شده برای بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور، نیاز این بیماران را به خون تزریقی کاهش دهد، اگر دوره برنامه تمرین ورزشی به اندازه کافی طولانی باشد.

 


صفحه 1 از 1     

فصلنامه پژوهشی خون Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ
The Scientific Journal of Iranian Blood Transfusion Organization - Copyright 2006 by IBTO
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4704