[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات تارنما::
فرم تعهد نامه (الزامی)::
اخلاق و مجوزها::
::
جستجو درتارنما

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات تارنما
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها
https://vlibrary.emro.who.int/journals_search/?skeyword=the+scientific+journal+of+iranian+blood+transfusion+organization&country=&subject=&indexing_status=&country_group=&so
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای نگهداری

دکتر محمد فلاح تفتی، دکتر حسین تیموری نقده، دکتر غریب کریمی، دکتر فرهاد رازجو،
جلد ۹، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  یخچال‌های بانک خون دارای نقش اساسی در حفظ کیفیت خون و فرآورده‌های خونی در فرآیند ذخیره هستند. هدف این مطالعه، بررسی عملکرد و اجزای مختلف تعدادی از یخچال‌های بانک خون ساخت داخل موجود در پایگاه‌های گیلان، مازندران، تبریز، شیراز، یزد، اهواز و تهران تحت شرایط مختلف جوی و شرایط نگهداری و پشتیبانی آن‌ها بود.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه مقطعی، با انتخاب ۸۵ دستگاه از یخچال‌ها در ۷ پایگاه، میزان مقاومت عایق بین لایه در، بدنه و شیشه، اثر رطوبت محل استقرار بر روی هر یک از این عوامل، نوع و کیفیت نوار دور در و هم چنین میزان پشتیبانی و نگهداری از آن‌ها تحت شرایط جوی هر منطقه انجام و اطلاعات به دست آمده با آزمون کای‌دو و ۱۸ SPSS مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.

  یافته‌ها

  مقدار نشتی دما بر روی در و بدنه یخچال‌ها تحت تاثیر دما و رطوبت محل آن‌ها در اثر نحوه چینش، عدم گردش هوا، محدودیت فضای محل استقرار و غیره متفاوت بود. تغییر دما و رطوبت محل استقرار در برخی مناطق به صورت تجمع قطرات آب بر روی در، دیواره و شیشه یخچال‌ها و با تغییر در کیفیت نظافت نوارها، منجر به تغییر در شرایط فیزیکی نوارها نظیر خشک، پرس، مواج شدن و حتی انباشتگی جرم علی‌رغم رعایت مستمر PM و OQ در اثر بازدیدهای نامنظم و غیره می‌گردد.

  نتیجه گیری

  برحسب نتایج به دست آمده لازم است، ضمن رعایت کلیه موارد پشتیبانی از یخچال‌ها به وسیله نیروهای فنی پایگاه‌ها، تولیدکنندگان یخچال‌ها نیز از ابزار و وسایل متناسب با شرایط آب و هوایی مناطق مختلف کشور استفاده کنند.

 


دکتر محمد فلاح تفتی، مهندس رضا گلستانی شیشوان، احسان فلاح تفتی، دکتر غریب کریمی،
جلد ۱۸، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده

چکیده

سابقه و هدف

سیستم مدیریت نگهداری پیشگیرانه، روشی برای افزایش کیفیت عملکرد تجهیزات پزشکی، دقت و صحت نتایج، تأمین ایمنی کاربران و کاهش انواع هزینه‌های تعمیر و جایگزینی تجهیزات است. هدف از مطالعه بررسی اثرات استقرار این سیستم بر چهار دسته از تجهیزات فعال در ۱۰ مرکز انتقال خون ایران بود.

واد و روش‌ها

در یک مطالعه مقطعی، با نمونه‌گیری تصادفی برای ۲۹۶ دستگاه فعال در ۴ دسته از تجهیزات پزشکی ۱۰ مرکز انتقال خون انجام گرفت. با استفاده از نرم‌افزار ۱۶ SPSS ، اطلاعات به دست آمده بر اساس برنامه‌های سیستم مدیریت نگهداری در فرآیند فعالیت تجهیزات انتخابی بررسی شد. با آزمون t ، مقدار SD ۱ mean± عوامل تأثیرگذار بر عملکرد، خرابی‌ها و طول عمر فعالیت دستگاه‌ها به صورت مداخله‌ای مقایسه شد.

یافته‌ها

اثر استقرار سیستم مدیریت نگهداری تجهیزات پزشکی با افزایش تعداد عوامل مورد بررسی بر روی چهار نوع تجهیزات از تعداد ۱۲۹۲ عامل در سال ۱۳۹۳ به تعداد ۴۷۵۴ در سال ۱۳۹۸ باعث نتایج قابل توجهی در کاهش میزان خرابی‌ها، تعمیرات و افزایش نظارت مستمر بر کیفیت عملکرد، دقت و صحت دستگاه‌ها گردید. به طوری که میزان خرابی سانتریفیوژها در این مراکز از ۲۲% به کمتر از ۸% و میزان خرابی یخچال‌های بانک خون از ۱۷% به ۳% به ترتیب از سال ۱۳۹۳ به ۱۳۹۸ به مقدار معنادار کاهش یافت(۰۵/۰ p≤).

نتیجه گیری

نتایج این بررسی نشان داد، به کارگیری سیستم مدیریت نگهداری پیشگیرانه به خوبی می‌تواند اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بروز اختلال در عملکرد دستگاه‌ها، جلوگیری از خرابی‌ها و افزایش طول عمر فعالیت آن‌ها داشته باشد.


دکتر محمد فلاح تفتی، دکتر کامران موسوی حسینی، مهندس رضا گلستانی شیشوان،
جلد ۱۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
نگهداری پیشگیرانه، نقش تعیین‌کننده‌ای در تضمین عملکرد مستمر، افزایش دقت و ایمنی تجهیزات پزشکی به عهده دارد. وجود این سیستم به میزان چشمگیری می‌تواند موجب کاهش هزینه‌های تعمیر و جایگزینی آن‌ها گردد. در این مطالعه اثربخشی روند نگهداری تجهیزات پزشکی ۷ مرکز انتقال خون تهران، کرج، گیلان، مازندران، سمنان، شیراز و یزد طی سال‌های ۹۷-۹۵ بررسی شد.
مواد و روش‌ها
در این مطالعه مقطعی، اثربخشی استقرار مدیریت نگهداری بر روی ۲۰۱ دستگاه‌ با سابقه فعالیت بیش از ٥ سال در ۷ مرکز انتقال خون ارزیابی شد. وضعیت عملکرد، اثربخشی بازدیدهای دوره‌ای و آموزش از طریق پرسشنامه و به صورت حضوری انجام گرفت و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمارهای توصیفی و استنباطی و تجزیه و تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد. یافته‌ها توسط ۱۶ SPSS  ارزیابی گردید.
یافته‌ها
نتایج این مطالعه نشان داد که حدود ۴۰% تجهیزات پزشکی این مراکز از ارزیابی منظمی برخوردار نیستند و شرایط عملکرد دستگاه‌ها، بازدید دوره‌ای و آموزش کاربران به ترتیب ۸۷%، ۶۴% و ۴۳% در مقیاس خوب قرار داشتند. هم‌چنین با تجزیه و تحلیل واریانس مشاهد شد که میانگین امتیاز شرایط عملکرد تجهیزات، بازدید دوره‌ای و آموزش کاربران برحسب استانداردهای بین‌المللی از نظر آماری اختلاف معناداری ندارند.
نتیجه گیری
استقرار مدیریت نگهداری تجهیزات پزشکی منجر به استمرار عملکرد، افزایش دقت نتایج، زمان دسترسی و طول عمر مفید آن‌ها همراه با کاهش خرابی‌ها و هزینه تعمیرات گردیده است.
 

دکتر محمد فلاح تفتی، دکتر غریب کریمی، دکتر عبدالناصر آزادبخت،
جلد ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
سیستم مدیریت نگهداری پیشگیرانه، نقش مؤثری در پیشگیری نواقص به همراه افزایش ایمنی تجهیزات، کاربران و کاهش هزینه‌ها در روند فعالیت سیستم‌ها دارد. در این مطالعه، میزان بهره‌دهی این سیستم‌ها در ۶ مرکز انتقال خون تهران، البرز، آمل، همدانmouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')">[MF۱] ، سمنان و قم طی ماه‌های اردیبهشت تا مهر سال ۱۴۰۰ بررسی شد.
مواد و روش‌ها
در این مطالعه مقطعی، وضعیت مربوط به عوامل مرتبط با اجزا، اتصالات و قطعات ۳۵ سیستم موتورخانه، تهویه و دیزل ژنراتور فعال در۶ مرکز انتقال خون از طریق چک لیست، مصاحبه و مشاهده چشمی بررسی شد mouseout="msoCommentHide('_com_۲')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۲','_com_۲')">[MF۲] و اطلاعات به دست آمده، با استفاده از نرم افزار ۲۵ SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته‌ها
نتایج این مطالعه حاکی از عدم رعایت الزامات در سیستم مدیریت نگهداری ابزار و وسایل شبکه برق‌رسانی و تأسیسات ۶ مرکز با سابقه بیش از۱۰ سال به دلیل عدم وجود نیروهای با تجربه، محدودیت‌های مالی و عدم نظارت در بازدیدهای دوره ای مؤثر، آزمایش‌های ایمنی، اصلاحات مورد نیاز در بخش موتورخانه و شبکه برق‌رسانی بود. میانگین وضعیت عدم نظافت اجزاء در این مراکز ۶۱%، رسوب و خوردگی اتصالات ۳۳%، زنگ زدگی ۲۵% و بهم‌ریختگی و انباشتگی سیم و کابل ۶۷% بودmouseout="msoCommentHide('_com_۳')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۳','_com_۳')">[MF۳] .
نتیجه گیری
نتایج این بررسی نشان داد، عدم رعایت الزامات سیستم مدیریت نگهداری منجر به بروز آسیب‌ها و صدمات بر عملکرد دستگاه‌ها و هم‌چنین عدم افزایش ایمنی تجهیزات، طول عمر مفید فعالیت و زمان دسترسی به همراه کاهش خرابی‌ها و هزینه‌های تعمیرات می‌گردد.

mouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')">
 

mouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')">

دکتر محمد فلاح تفتی، دکتر بشیر حاجی بیگی، دکتر مهدی اکبری دهبالایی، دکتر غریب کریمی،
جلد ۲۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۴ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف 
سیستم مدیریت نگهداری پیشگیرانه برای کاهش خرابی‌ها و افزایش ایمنی تجهیزات الکتریکی در فرآیند فعالیت مراکز درمانی و خدمات درمانی است. این بررسی‌ با هدف شناسایی و ارزیابی ریسک خطرات طی سال ۱۴۰۲ انجام گرفت. 
مواد و روش‌ها
این مطالعه از نوع توصیفی و با هدف بررسی عملکرد سیستم نگهداری پیشگیرانه در ۱۵ پایگاه متعلق به ۱۰ مرکز انتقال خون البرز، کرمانشاه، همدان، ایلام، یزد، بندرعباس، سنندج، اراک، سمنان و مازندران از طریق بررسی چک لیست‌های تدوین شده، مستندات بازدید دوره‌ای و کیفیت عملکرد ساختار فیزیکی دیزل ژنراتورها در سیستم تأسیسات از طریق مشاهده چشمی و پرسش از ۱۷ اپراتور و مسئول بخش تأسیسات این پایگاه‌ها با استفاده از روش ردیابی انرژی و تحلیل موانع انجام گرفت و اطلاعات هر فرآیند با نرم‌افزار ۲۱  SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته‌ها
نتایج این بررسی نشان داد، استقرار سیستم نگهداری تجهیزات، با وجود عدم برخورداری بیش از ۲۶/۵% این پایگاه‌ها از نیروهای فنی با تجربه و آموزش دیده، توانسته است زمینه پشتیبانی مؤثر از۸۶/۴% تجهیزات پزشکی و حدود ۶۸/۸% تجهیزات تأسیسات در چهارچوب استانداردها و دستورالعمل‌های تعریف شده را به عمل آورد. 
نتیجه گیری
استقرار سیستم مدیریت نگهداری پیشگیرانه در پایگاه‌های انتقال خون به خوبی توانسته است نقش شناسایی عوامل خطر آفرین در فرآیند فعالیت سیستم برق اضطراری با هدف تأمین ایمنی کاربران، تجهیزات و ساختار فعالیت پایگاه‌ها را به عهده گیرد.



صفحه 1 از 1     

فصلنامه پژوهشی خون Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ
The Scientific Journal of Iranian Blood Transfusion Organization - Copyright 2006 by IBTO
Persian site map - English site map - Created in 0.26 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4703