جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای منوسیت‌ها

زینت یزدانی، زهرا موسوی، نرگس قاسمی مهر، دکتر احمد فاطمی، دکتر علیرضا فارسی نژاد، دکتر غلام حسین حسن شاهی،
جلد ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
لوسمی میلوئیدی حاد یک سرطان ناهمگن است که از طریق مکانیسم­های مختلف پاتولوژیک ایجاد می­شود. سلول­های سرطانی، سیستم کموکاین را دستخوش تغییر می­نمایند. گیرنده CCR۵ ، اثر غیر مستقیمی بر پیشرفت سرطان توسط کنترل پاسخ ایمنی علیه تومور دارد. این گیرنده می­تواند رشد تومور را تسریع و در متاستاز آن نقش به سزایی ایفا کند. در تحقیق حاضر برآن شدیم تا با بررسی گیرنده CCR۵ در بیماران AML بعد از شیمی درمانی مرحله اول، تا حدودی به بررسی نقش احتمالی این رسپتور بپردازیم.
مواد و روش‌ها
این مطالعه مورد ـ شاهدی در سال ۱۳۹۷-۱۳۹۶ در دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. ۲۵ بیمار مبتلا به AML با تمایز منوسیتی، پس از شیمی درمانی مرحله اول (هفته چهارم پس از شیمی درمانی) و بعد از بررسی لام خون محیطی و تائید عدم وجود بلاست، توسط فلوسیتومتری برای بیان گیرنده کموکاینی CCR۵ بر جمعیت لکوسیت­های خون محیطی با گروه کنترل سالم مقایسه شدند. یافته‌ها توسط آزمون t دو نمونه‌ای مستقل و ۲۲ SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها
مطالعه حاضر نشان داد که میانگین بیان گیرنده CCR-۵ در گروه بیماران بعد از شیمی درمانی(۲۶/۰ ± ۰۴/۱) مشابه با گروه کنترل سالم(۱۶/۰ ± ۰۴/۱) بوده است و تفاوت معنا­داری بین این دو گروه وجود نداشت.
نتیجه گیری
شیمی درمانی سبب شده است که بیان گیرنده CCR۵ در حالت پایه­ خود در مقایسه با گروه کنترل سالم قرار گیرد. می­توان سایر محورهای کموکاین و گیرنده­های آن­ها را مورد بررسی قرار داد تا پی ببریم کدام یک نقش به سزایی در عود بیماران خواهد داشت.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb