جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای مصرف

دکتر محسن میر محمد صادقی، دکتر زهره مسائلی، دکتر محمدرضا جابری،
جلد ۱، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۳ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  به سبب مشکلات تهیه و تأمین خون سالم و هزینه های آن و عوارض ناشی از تزریق خون و فرآورده‌ها و این‌که برخی از مذاهب (مانند قوم شاهدان یهوه) تزریق خون را منع می‌کنند، پزشکی و جراحی بدون مصرف خون مطرح شد. هدف از این پژوهش بررسی میزان کاهش مصرف خون، عوارض پس از عمل و هزینه ها در روش جراحی bloodless نسبت به روش معمول است.

  مواد و روش ها

  مطالعه انجام شده گذشته‌نگر می‌باشد و افراد تحت مطالعه شامل۲۰۰ بیمار هستند که با دو روش جراحی bloodless و روش معمول در بیمارستان شهید چمران اصفهان تحت عمل جراحی بای پاس عروق کرونر قرار گرفتند. در روش bloodless علاوه بر رعایت اصول جراحی و پزشکی بدون مصرف خون از انتقال خون اتولوگ با رقیق کردن خون با حجم طبیعی(روش ANH ) قبل از عمل استفاده شد و پس از عمل تا هموگلوبین g/dl ۹ خون آلوژنیک به بیماران تزریق نمی شد. اطلاعات با استفاده از برنامه رایانه ای SPSS و آزمون t و c ۲ تجزیه و تحلیل شد.

  گروه‌ها از نظر میزان مصرف گلبول قرمز متراکم، FFP و پلاکت و مدت زمان بستری شدن در بیمارستان و بخش مراقبت‌های ویژه و عوارض پس از عمل مقایسه شدند.

  یافته‌ ها

  در روش bloodless ، ۷۶ درصد بیماران بدون تزریق گلبول قرمز متراکم (PC) جراحی شدند اما در روش معمول فقط به ۳۸ درصد بیماران PC تزریق نشد. ۹۳ درصد بیماران جراحی شده با روش bloodless و ۷۳ درصد بیماران جراحی شده با روش معمول به تزریق FFP نیاز پیدا نکردند. در روش bloodless به هیچ‌کدام از بیماران پلاکت تزریق نشد اما در روش معمول دو درصد از بیماران نیاز به تزریق پلاکت داشتند. مدت زمان بستری در بیمارستان و بخش مراقبت های ویژه و میزان عوارض پس از عمل در روش bloodless کمتر از روش معمول بود.

  نتیجه گیری

  استفاده از روش جراحی bloodless (با مصرف خون اتولوگ) میزان مصرف خون و فرآورده آلوژنیک، زمان بستری شدن در بیمارستان و عوارض پس از عمل جراحی را به میزان معنی داری کاهش‌ می دهد و در نتیجه میزان هزینه ها نیز کاهش می یابد.

  کلم ات کلیدی: پزشکی بدون مصرف خون، جراحی بدون مصرف خون، بای‌پس عروق کرونر بدون مصرف خون


سارا اقمشه، دکتر کریم شمس اسنجان،
جلد ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

سابقه و هدف

مصرف و تقاضای خون در بیمارستان‌های زمان حاضر با توجه به مدیریت خون بیمار دچار چالش اساسی شده است. به‌ منظور تخمین میزان مصرف خون، داده‌های میزان تقاضا و مصرف به ازای هر بخش حائز اهمیت است. در این تحقیق وضعیت درخواست کراس‌مچ و مصرف خون در بخش‌های مختلف بزرگترین بیمارستان‌های شمال غرب کشور ایران(شماره ۱ و ۲)، مورد ارزیابی قرار گرفت.

مواد و روش‌ها

در این مطالعه گذشته‌نگر توصیفی، اطلاعات واحدهای خونی کراس‌مچ شده و مصرفی دو بیمارستان از استان آذربایجان شرقی جمع‌آوری شدند و نسبت واحدهای خونی کراس‌مچ شده به تزریق‌شده(C⁄T) محاسبه شدند. یافته‌ها توسط آزمون‌های آمار توصیفی و ۱۸ SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها

از ۳۶۲۱۰ واحد خونی کراس‌مچ شده، ۱۹۳۲۹ واحد تزریق شدند و از کل واحدهای کراس‌مچ شده، حدوداً ۴/۵۳% آن‌ها مصرف شدند. در کل نسبت کراس‌مچ به تزریق خون ۹/۱ بود. بیشترین C⁄T مربوط به بخش فک و صورت (۴/۱۰) و کمترین C⁄T مربوط به بخش ICU (۳/۱) بود.

نتیجه گیری

نسبت C⁄T، میزان درخواست و مصرف خون در مقایسه با جدول‌های MSBOS موجود در دنیا بالاتر است؛ و به نظر می‌رسد که باید وارد فاز مداخله به‌ منظور کاهش مصرف و استفاده از روش‌های مدیریت خون جهت کاهش مصرف خون شویم.


مریم غلامی، دکتر کامران حاجی نبی، دکتر لیلا ریاحی، دکتر سزانه حق پناه،
جلد ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
با توجه به تقاضای غیر قابل پیش‌بینی خون و نیاز مبرم بیماران به خون در شرایط اضطراری، مدیریت مصرف این منبع حیات‌بخش و استفاده صحیح از آن ضرورت پیدا می‌کند. این مقاله با هدف بررسی وضعیت مدیریت مصرف کیسه‌های خون در اعمال جراحی الکتیو در بیمارستان‌های کشور انجام شد.
مواد و روش‌ها
در این مقاله مروری، وضعیت مدیریت مصرف وکیسه‌های خون در اتاق عمل‌های بیمارستان‌های ایران بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۷ شمسی مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور ۳۰ مورد از مهم‌ترین پژوهش‌های مشاهده‌ای و مداخله‌ای صورت گرفته در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر مثل pubmed و Scopus ارزیابی شد.
یافته‌ها
نتایج مرور و بررسی مطالعه‌ها نشان داد که رزرو بیش از حد واحدهای خون به دلیل عدم وجود دستورالعمل استاندارد برای درخواست و ذخیره‌سازی خون، عدم بازگرداندن بسته‌های خون و سهل‌انگاری کارکنان بانک خـون و اتاق عمل در جهت بررسی تاریخ انقضای بسته‌های خون و یا بازگرداندن خارج از موعد بسته‌های خون، از جمله عمده‌ترین دلایل اتلاف خون می‌باشد. هم چنین اجرای برخی مداخلات مهم، به کاهش نرخ اتلاف محصولات خون و بهبود نرخ شاخص‌های استاندارد انتقال خون از جمله ratio C/T، TI و TP، کمک می‌کند.
نتیجه گیری
تشکیل یک کمیته اخلاقی مرتبط با اصول مدیریت عرضه خون، در سطح بیمارستانی و ملی و اجرای دستورالعمل‌های استاندارد انتقال خون و هم چنین ایجاد برنامه‌های آموزشی برای پزشکان و پرستاران، به روند بهینه‌سازی مصرف خون کمک خواهد کرد. [u۱] 

 [u۱]چکیده به کمتر از ۲۵۰ کلمه اصلاح گردید.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb