جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای قصد

اکبر حسن‌زاده، دکتر فلورا فراهینی، دکتر ناهید اکبری، مصطفی آقاحسینی، دکتر آسیه پیرزاده،
جلد ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده

 

  چکید ه

  سابقه و هدف

  هدف اصلی مراکز انتقال خون، تامین خون سالم و کافی بر روی بیماران می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل مؤثر بر اهدای مستمر خون اهداکنندگان استان اصفهان، مبتنی بر نظریه رفتار برنامه‌ریزی شده در سال ۱۳۸۸ انجام شد.

  مواد و روش‌ها

  مطالعه حاضر به روش توصیفی- تحلیلی و بر روی ۶۰۰ نفر از مراجعین جهت اهدای خون در استان اصفهان انجام گرفت. روش نمونه‌گیری به صورت تصادفی طبقه‌ای متناسب با حجم بود. نهایتاً افراد به طور تصادفی از هر مرکز انتخاب شدند. از پرسشنامه‌ای روا و پایا مبتنی بر نظریه رفتار برنامه‌ریزی شده استفاده شد. اطلاعات پس از جمع‌آوری، وارد نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۸ شدند و از آزمون‌های t مستقل، همبستگی و من‌ویتنی جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد.

  یافته‌ها

  نتایج نشان داد که در ارتباط با بازگشت برای اهدای خون مجدد،(۸/۱۲%) ۷۷ نفر در طی ۶ ماه آینده مراجعه کردند و (۲/۸۷%) ۵۲۳ نفر مراجعه نکردند. بیشترین افراد اهداکننده در گروه سنی ۲۱ تا ۳۰ سال بودند و میانگین سن افرادی که اهدای خون مستمر داشتند، به طور معناداری بیشتر از اهداکنندگان غیر مستمر بود. قوی‌ترین ارتباط همبستگی را خودکارآمدی با قصد داشت(۰۰۱/۰ p< ، ۵۷۷/۰ r= )، سپس عواملی مانند خود هویتی(۴۸۱/۰ r= )، هنجارهای اخلاقی(۴۷۱/۰ r= )، نگرش(۳۵۵/۰ r= ) و هنجارهای انتزاعی(۳۵۳/۰ r= ) در اولویت‌های بعدی قرار داشتند.

  نتیجه گیری

  خودکارآمدی یکی از تاثیر گذارترین مؤلفه‌ها بر روی قصد افراد جهت اهدای خون مستمر بود. پس می‌توان نتیجه گرفت که با تقویت این سازه، می‌توان گام مؤثری در تداوم و نگهداری افراد اهداکننده خون در جامعه برداشت.

 


صفورا مرادیان آذین، دکتر نسرین روزبهانی، دکتر محبوبه خورسندی،
جلد ۱۳، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

سابقه و هدف

یکی از نیازهای مهم بخش بالینی، خون سالم می‌باشد. علاوه بر این، اهدای خون فواید بسیاری برای اهداکنندگان به همراه دارد. این پژوهش با هدف، بررسی سازه­های تئوری رفتار برنامه­ریزی شده در رفتار اهدای خون کارمندان انجام شد.

مواد و روش‌ها

در این مطالعه توصیفی، ۲۸۰ نفر از کارمندان اداری شهرستان اراک به روش نمونه­گیری تصادفی در سال ۱۳۹۳ انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز پیرامون مشخصات دموگرافیک و سازه­های تئوری رفتار برنامه­ریزی شده به وسیله پرسشنامه جمع­آوری گردید. سپس این اطلاعات بین دو گروه اهدا­کنندگان و غیر اهدا­کنندگان خون مقایسه شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار ۲۰ SPSS و آزمون‌های آماری تی مستقل و مربع‌کای استفاده شد.

یافته‌ها

حدود ۵۶% از شرکت­کنندگان در این مطالعه سابقه اهدای خون داشتند. گروه اهداکننده خون به طور معناداری دارای سن، سابقه خدمت و نمایه توده بدنی بیشتری نسبت به گروه غیر اهداکننده بودند. هم چنین مردان بیشتر از زنان خون اهدا کرده بودند(۰۰۱/۰ p<). اما از نظر تحصیلات و وضعیت تاهل، دو گروه با هم تفاوت معناداری نداشتند. میانگین آگاهی، نگرش، کنترل رفتاری درک شده و قصد در گروه اهداکننده خون به طور معنا­داری بیشتر از گروه دیگر بود(۰۰۱/۰ p<).

نتیجه گیری

این تحقیق نشان داد که سطح آگاهی، نگرش و کنترل رفتاری درک شده در گروه اهدا­کنندگان خون به طور معنا­داری بیش از سایر افراد است، لذا طراحی برنامه آموزشی با تاکید بر این سازه­ها به خصوص در افراد جوان و زنان کارمند ضروری به نظر می­رسد.


اله شهرویی، دکتر مریم عمیدی مظاهری، دکتر محمد جواد طراحی،
جلد ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
با توجه به مشارکت پایینتر از حد انتظار زنان در اهدای خون ترغیب آنان به این امر ضروری است. در همین راستا تدارک آموزش‌های مناسب و اثرگذار نیازمند شناسایی عوامل مؤثر در اهدای خون زنان است. این مطالعه ارتباط سازه‌های نظریه رفتار برنامه‌ریزی شده و اضطراب تزریق با قصد رفتار اهدای خون در دختران دانشجو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را مورد بررسی قرار داده است.
مواد و روش‌ها
این مطالعه توصیفی- تحلیلی با مشارکت دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نیمسال اول ۱۴۰۱ انجام شد. با روش نمونه‌گیری طبقه‌ای چند مرحله‌ای سهمیهای، تعداد ۶۲۳ نفر از دانشجویان انتخاب شدند و داده‌های مرتبط از طریق پرسشنامه الکترونیکی جمع‌آوری و با نرم‌افزار ۲۰ SPSS وآزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تحلیل شد.
یافته‌ها
نتایج نشان داد که تنها ۱۱۴ نفر(۳/۱۸%) از دختران دانشجو، سابقه اهدای خون داشتند. بین سازه‌های کنترل رفتاری درک شده، هنجارهای ذهنی و نگرش با قصد رفتار اهدای خون رابطه مستقیم و بین اضطراب تزریق با قصد رفتار  اهدای خون رابطه معکوس وجود داشت( ۰۰۱/۰  p).
نتیجه گیری
نظریه رفتار برنامه‌ریزی شده می‌تواند الگویی مناسب برای انجام مداخلات در جهت ترغیب بانوان به امر اهدای خون باشد، از طرفی استفاده از برنامه‌های آموزشی مختلف جهت کاهش اضطراب تزریق و هم‌چنین درمان کم خونی زنان به جهت افزایش اهدای خون امری ضروری به نظر می‌رسد.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb