[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخبار و رویدادها::
تماس با ما::
تسهیلات تارنما::
فرم تعهد نامه (الزامی)::
اخلاق و مجوزها::
::
جستجو درتارنما

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات تارنما
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک تخصصی مقالات پزشکی

AWT IMAGE

..
نمایه ها
https://vlibrary.emro.who.int/journals_search/?skeyword=the+scientific+journal+of+iranian+blood+transfusion+organization&country=&subject=&indexing_status=&country_group=&so
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای فلوسایتومتری

دکتر مژگان شایگان، فاطمه امیری، محمد حسین درختی گنبد، دکتر مهناز آقایی‌پور، دکتر مهتاب مقصودلو، اعظم‌السادات طباطباییان، دکتر مسعود ایروانی، دکتر پروانه وثوق، سعید رجایی، اسماعیل کوکب سیار،
جلد ۱، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۸۳ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  ‌به‌دنبال انتقال خون، آنتی‌بادی‌های ضد HLA وآنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی ایجاد می‌شوند که منجر به مشکلات مختلفی مانند مقاومت پلاکتی می‌گردند. به‌نظر می‌رسد بررسی آنتی‌بادی‌های ضد HLA و آنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی در انتخاب و پایش روش درمانی مناسب، مفید باشد. هدف این مطالعه بررسی آنتی‌بادی‌های ضد HLA و آنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی در بیماران مبتلا به اختلالات خونی(لوکمیای حاد، آنمی آپلاستیک ‌وITP ) با روش فلوسایتومتری است.

  مواد وروش‌ها

  در این تحقیق که به روش توصیفی انجام شده، ایزوتایپ آنتی‌بادی‌های ضد HLA و آنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی به روش فلوسایتومتری در سرم ۶۲ بیمار مبتلا به اختلالات خونی که به تزریق پلاکت پاسخ مناسب نداده‌اند و ۲۰ بیمار مبتلا به ITP (بدون سابقه قبلی مصرف پلاکت) بررسی و نتایج این روش با روش PRA و با استفاده از آزمون آماری کای دو (Chi-square) در ارزیابی آنتی‌بادی‌های ضد HLA مقایسه شده‌اند.

  یافته‌ها

  یافته‌های ما نشان دادند که۴۴ نفر از ۸۲ بیمار (۷/۵۳ درصد) دارای آنتی‌بادی‌های ضدآنتی‌ژن‌هایHLA-Class I می‌باشند. فراوانی ایزوتایپ‌ها بدین صورت است: (۲/۵۱ درصد) IgM ، (۹/۳۲ درصد) IgG و (۲/۱ درصد) IgA . ۳۶ نفر از ۸۲ بیمار (۹/۴۳ درصد) نیز دارای آنتی‌بادی‌های ضد آنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی بودند که فراوانی ایزوتایپ‌ها شامل (۲/۴۰ درصد) IgM ، (۵/۳۰ درصد) IgG و (۲/۱۲ درصد) IgA می‌باشد. ۲۷ نفر از بیماران مورد بررسی (۷/۳۱ درصد) دارای هر دو نوع آنتی‌بادی ضد HLA و ضد پلاکتی بوده‌اند که بیانگر ایمن‌سازی علیه این آنتی‌ژن‌ها است: دو گروه ذکر شده از نظرحضور آنتی‌بادی‌های ضد آنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی تفاوتی با یکدیگر ندارند اما حضور آنتی‌بادی‌‌های ضد آنتی‌ژن‌های HLA-Class I در این دو گروه متفاوت است. گرچه همبستگی خوبی بین دو روش فلوسایتومتری و PRA به‌چشم می‌خورد، در روش PRA فقط می‌توان آنتی‌بادی‌هایی را که مؤثر در فعال‌سازی کمپلمان هستند ردیابی نمود.

  نتیجه گیری

  با مصرف فرآورده پلاکتی، ایمن‌سازی نسبت به آنتی‌ژن‌های HLA-Class I ایجاد می‌گردد ولی ایمن‌سازی علیه آنتی‌ژن‌های اختصاصی پلاکتی علاوه بر مصرف پلاکت، طی روند اتوایمنی نیز ایجاد می‌شود. حضور این آنتی‌بادی‌ها ممکن است یکی از دلایل عدم پاسخ‌دهی مناسب به تزریق پلاکت و مقاومت پلاکتی در بیماران تحت بررسی باشد. انجام مطالعات مشابه برروی تعداد نمونه بیشتر، کراس مچ پلاکتی و استفاده از پلاکت سازگار از نظر HLA و یا فرآورده‌های کم‌لکوسیت جهت تزریق به بیماران توصیه می‌شود.

  کلمات کلیدی: آنتـی بادی ضد HLA ، آنتـی ژن های اختصاصـی پلاکتـی، اختلالات خونی، مقاومت پلاکتـی، فلوسایتومتری ، PRA

 


مهین نیکوگفتار، دکتر مهناز آقایی‌پور، اعظم طباطباییان، دکتر شهرام وائلی، دکتر وحید فلاح آزاد، دکتر مهتاب مقصودلو، فرزانه آتش رزم،
جلد ۲، شماره ۳ - ( ۱-۱۳۸۴ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  ‌علیرغم این که اساس تشخیص و درمان لوسمی‌های حاد میلوئید هنوز هم تقسیم‌بندی FAB می‌باشد، تحقیقات نشان داده که این گروه‌بندی دارای محدودیت‌هایی است و به همین جهت اخیراً ایمونوفنوتایپینگ به‌وسیله فلوسایتومتری به‌طور گسترده‌ای در این تشخیص به‌کار برده می‌شود. طبق بررسی‌های انجام شده در گروه لوسمی‌های حاد میلوئید، ایمونوفنوتایپ با بررسی حضور یا عدم حضور CD۱۴ کمک برجسته‌ای در افتراق زیرگروه میلوئید (M۰, M۱, M۲, M۳, M۶, M۷) از زیرگروه منوئید (M۴, M۵) داشته است. با این‌حال در چندین مطالعه نشان داده شده که CD۱۴ دارای حساسیت بالایی نمی‌باشد. باتوجه به این که (FC g RI) CD۶۴ نیز رسپتور اختصاصی سلول‌های رده منوئید بوده و در شمار نادری از سلول‌های میلوئید بروز می‌یابد، در این مطالعه به بررسی ارزش تشخیصی CD۱۴ و CD۶۴ در افتراق زیرگروه منوئید از غیر منوئید پرداختیم.

  مواد وروش‌ها

  مطالعه انجام شده تشخیصی بود. جمعیت مورد بررسی شامل ۲۱۶ مورد لوسمی حاد میلوئید ثابت شده به‌وسیله معیارهای FAB و ایمونوفنوتایپینگ بودند که به روش sequential از مراجعین به بخش فلوسایتومتری سازمان انتقال خون ایران درطی ۲۹ ماه انتخاب شدند. نمونه‌های بیماران با آنتی‌بادی‌های منوکلونال بر علیه گیرنده‌های CD۶۴ و CD۱۴ که با فلورسانس Phyco Erythrin در اتصال بودند رنگ و با دستگاه فلوسایتومتری Epics-xl بررسی شدند. اطلاعات به‌دست آمده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و تحت آزمون کای‌دو (Chi-square) تجزیه و تحلیل آماری شدند.

  یافته‌ها

  نتایج حاصله حکایت از اختصاصیت ۸۸% و حساسیت ۶۷% برای CD۶۴ و اختصاصیت ۹۶% و حساسیت ۳۱% برای CD۱۴ با ضریب اطمینان ۹۵% در تشخیص زیرگروه منوئید از غیر منوئید دارد.

  نتیجه گیری

  حساسیت کم و اختصاصیت بالای CD۱۴ و از طرف دیگر حساسیت و اختصاصیت بالای CD۶۴ با درجات متفاوتی در منابع نیز گزارش شده است. با توجه به این‌که حساسیت CD۶۴ به مراتب بالاتر از CD۱۴ است، لذا استفاده از CD۶۴ برای تشخیص زیرگروه منوئید لوسمی‌های حاد میلوئید الزامی بوده و پیشنهاد می‌شود که در تمامی پروتکل‌های ایمونوفنوتایپ به‌عنوان مارکر حساس و اختصاصی این رده منظور گردد.

کلمات کلیدی: لوسمی‌های حاد، FAB ، ایمونوفنوتایپینگ، فلوسایتومتری، لوسمی حاد میلوئید، لوسمی حاد منوئید، CD۱۴ ، CD۶۴
محمدحسین رازی، دکتر علی‌اکبر پورفتح‌اله، دکتر مهناز آقایی‌پور، مهین نیکوگفتار،
جلد ۴، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۳۸۶ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  گلبول‌های سفید خون یا لکوسیت‌ها در همه فرآورده‌های سلولی که به روش استاندارد تهیه می‌شود وجود دارند. مطالعات نشان داده است که گلبول‌های سفید می‌توانند باعث عوارض مضری بعد از انتقال خون شوند. واکنش‌های بالینی ممکن است در اثر زیر گروه‌های خاصی از گلبول‌های سفید به وجود آیند. فیلترهای کاهنده گلبول سفید می‌توانند باعث کاهش قابل ملاحظه تعداد گلبول‌های سفید و در پی آن عوارض احتمالی آن‌ها شونـد. در ایـن مطالعه، زیر گروه‌های مختلف گلبول‌های سفید در خون کامل، قبل و بعد از کاهش با فیلتر Prestorage ، در سازمان انتقال خون ایران مورد بررسی قرار گرفت.

  مواد وروش‌ها

  در این بررسی نوع مطالعه تجربی بود. خون کامل از اهداکنندگان داوطلب درون کیسه‌های مخصوص چهارتایی جمع‌آوری شد. واحدهای خون در همان روز نمونه‌گیری،‌فیلتر شده و نمونه خون جهت آزمایش قبل و بعد از فیلتراسیون تهیه شد. تعداد گلبول‌های سفید و زیر گروه‌های مختلف گلبول سفید، قبل و بعد از فیلتراسیون خون کامل با روش فلوسایتومتری با هم مقایسه گردیدند. گلبول‌های سفید با استفاده از آنتی‌بادی‌های منوکلونال اختصاصی CD۱۳ ، CD۱۹ ، CD۳ ، CD۴۵ و CD۱۴ بررسی شدند. جهت تحلیل نتایج آزمون آماری کای‌دو( Chi-square ) و نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۱۰ استفاده شد. محاسبات آماری در ابتدا شامل سنجش و اندازه‌گیری آمار توصیفی و مرحله بعد شامل تجزیه و تحلیل آماری بود. برای مقایسه بین دو جفت داده از آزمون آماری paired t-test استفاده شد.

  یافته‌ها

  فیلتراسیون با این نوع فیلتر باعث کاهش ۸/۲ لگاریتم با انحراف معیار ۳۵/۰ گلبول‌های سفید به طور متوسط گردید. هم چنین فیلتراسیون یک سری تغییراتی را به طور نسبی در بعضی از زیر گروه‌های گلبول سفید به وجود آورد، به طوری که پلی‌مورفونوکلئرها( CD۱۳+ ) و منوسیت‌ها( CD۱۴+ ) بعد از فیلتراسیون به کل گلبول‌های سفید( CD۴۵+ ) کاهش پیدا کرد، در صورتی که نسبت سلول‌های (CD۳+) T و سلول‌های B (CD۱۹+) قبل و بعد از فیلتراسیون تفاوت قابل ملاحظه‌ای نداشتند.

  نتیجه گیری

  نتایج تحقیق مشخص کرد که فیلتراسیون قبل از نگهداری( Prestorage ) باعث تغییر نسبت زیر گروه‌های مختلف گلبول سفید بعد از فیلتراسیون می‌شود،‌ که به نظر می‌رسد به سایز سلولی بستگی دارد. هم چنین فیلتراسیون در کاهش قابل ملاحظه گلبول‌های سفید موثر است.

  کلمات کلیدی : فیلتراسیون، فلوسایتومتری، گلبول سفید

 


دکتر حسن ابوالقاسمی، دکتر مهناز آقایی‌پور، مهین نیکوگفتار، دکتر ناصر امیری زاده، دکتر محمدتقی محمدی، دکتر سعید رحمانی، فرزانه آتش رزم، اسمردیس حاجتی، پرویز زارعی،
جلد ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۸ )
چکیده

چکیده سابقه و هدف حضور گلبول‌های سفید در تمامی فرآورده‌های خون که با روش‌های استاندارد به دست می‌آید، سبب ایجاد واکنش‌های ناخواسته بیولوژیک بعد از انتقال خون می‌شود. با پیشرفت تکنولوژی ساخت فیلتر، امروزه از این روش برای حذف لکوسیت‌ها استفاده می‌شود. لذا در این تحقیق به ارزیابی عملکرد فیلترهای در کنار بستر ساخت داخل با به کارگیری روش استاندارد استفاده از غشاهای مصنوعی که به فلورسنت متصل شده‌اند وهمچنین روش آنتی‌بادی CD۴۵ و آنالیز فلوسایتومتری پرداخته شده است. مواد وروش‌ها مطالعه انجام شده از نوع کاربردی بود. به روش نمونه‌گیری تصادفی، تعداد ۹۳ واحد گلبول قرمز متراکم از اهداکنندگان مستمر که روزانه به پایگاه انتقال خون تهران مراجعه می‌کردند تهیه و توسط دو گروه فیلترکاهش دهنده لکوسیت ساخت داخل، فیلتر شدند. هم چنین ۸ فیلتر کنترل که دارای گواهینامه CE اروپا هستند نیز به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. نتایج حاصله در نرم‌افزار ۵/۱۱ SPSS وارد و تحت آزمون کای دو تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها در ۵۵ نمونه تحت بررسی که توسط فیلترهای گروه اول کاهش لکوسیت شده بودند، میانگین تعداد لکوسیت‌های شمارش شده در کیسه‌های فیلتر شده به روش استفاده از آنتی‌بادی، متجاوز از ۱۰۶×۹ و به روش استاندارد bead حدود ۱۰۶×۱۰ بود. این میزان در ۳۰ نمونه که با فیلترهای گروه دوم کاهش لکوسیت شدند در روش آنتی‌بادی۱۰۶× ۲/۴ و به روش استاندارد bead ۱۰۶×۸/۴ بود. در حالی که میانگین تعداد لکوسیت‌های شمارش شده در ۸ نمونه گروه کنترل که با استفاده از فیلترهای کنترل کاهش لکوسیت شده بودند، ۱۰۶×۳/۲ لکوسیت و به مراتب کمتر از حداکثر قابل قبول استاندارد بود. نتیجه گیری پس از بهینه‌سازی تکنولوژی تولید و مواد اولیه، میانگین لکوسیت‌ها در حد استاندارد قرار گرفت. ۲۰% از موارد حاوی بیش از ۱۰۶ × ۵ لکوسیت و ۸۰% کمتر از میزان قید شده را داشتند(۳/۳۴-۷/۵ و ۹۵% CI:). به این ترتیب متعاقب بهینه‌سازی، میزان اختلاف میانگین‌ها و انحراف از معیار در فیلترهای گروه دوم و کنترل، کاهش قابل توجهی یافت و در حد استانداردهای AABB قرار گرفت.
فهیمه خوش‌نقش، دکتر مریم خیراندیش، محمدرضا دیهیم،
جلد ۸، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  فلوسایتومتری روشی مناسب، سریع، دقیق و قابل اعتماد جهت ارزیابی میزان خونریزی‌های جنینی ـ مادری ( FMH ) می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی میزان FMH با استفاده از شاخص آنتی‌ژنیک RhD وهموگلوبین جنینی( HbF ) به روش فلوسایتومتری است.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه تجربی، ۳۴ نمونه خون بند ناف نوزاد Rh مثبت با خون فرد بالغ RhD منفی به صورت‌رقیق‌سازی سریالی در ۶ رقت(۱۲۵/۰، ۲۵/۰، ۵/۰، ۱، ۵ و ۱۰ درصد) که بیانگر ۹ / ۹۹ درصد احتمال FMH بود، شبیه‌سازی شد و به روش فلوسایتومتری دو رنگی HbF ‏‏و کربونیک انهیدراز (CA) وتک رنگی RhD مورد مطالعه قرار گرفت. از آزمون‌های آماری T test ، آنالیز واریانس و رگرسیون جهت تحلیل نتایج استفاده شد.

  یافته‌ها

  همبستگی قابل قبولی بین نتایج HbF و RhD به روش فلوسایتومتری مشاهده شد(۸۹۷/۰ r= ). میزان خونریزی محاسبه شده توسط هر دو پارامتر HbF و RhD در مقایسه با مقادیر خونریزی مورد انتظار، نشان داد که آنالیز دو رنگی HbF و CA ازحساسیت بالاتری نسبت به آنالیز تک رنگی RhD در تعیین مقادیر اندک خونریزی برخوردار می‌باشد. نتایج روش RhD با وجود همبستگی بالا(۹۸۴/۰ r= )، در تعیین مقادیر پایین FMH در مقایسه با میزان خونریزی به دست آمده از روش HbF/CA ، افزایش کاذبی را نشان ‌داد ولی توانایی آن درتعیین مقادیر بالاتر خونریزی در مقایسه با HbF/CA قابل توجه بود.

  نتیجه‌گیری

  استفاده از مونوکلونال آنتی‌بادی‌های اختصاصی در روش فلوسایتومتری، امکان ارزیابی دقیق میزان خونریزی و به تبع آن تعیین دقیق دوز ایمونوگلبولین Rh جهت محافظت مادران از آلو ایمونیزاسیون بر علیه آنتی ژن D را ایجاد می‌کند.

 



صفحه 1 از 1     

فصلنامه پژوهشی خون Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ
The Scientific Journal of Iranian Blood Transfusion Organization - Copyright 2006 by IBTO
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4700