جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای شمارش پلاکت

دکتر مریم زادسر، دکتر مژگان ناصرانی‌پور، دکتر آزیتا چگینی، دکتر امیرحسین لطفی، دکتر مازیار مجتبوی نایینی،
جلد ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

 

  چکید ه

  سابقه و هدف

  ترومبوسیتوپنی از عوارض شایع بیماران بستری در ICU است که سبب خونریزی, طولانی شدن زمان بستری و حتی مرگ بیماران می‌شود. تزریق پلاکت برای درمان یا پیشگیری از خونریزی در این بیماران مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اهمیت این فرآورده، وضعیت موجود در مصرف پلاکت در ICU دو بیمارستان تهران مورد بررسی قرار گرفت.

  مواد و روش‌ها

  در این مطالعه توصیفی، ۳۸۰ بیمار بزرگسال ترومبوسیتوپنیک بستری در ICU از لحاظ اندیکاسیون تزریق پلاکت, تعداد واحدها و نوع فرآورده مصرفی، پاسخ به درمان بر اساس CCI و نوع تزریق بررسی شدند. نتایج توسط آزمون‌های t ، کای‌دو و نرم‌افزار ۱۶ SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها

  از کل ۳۸۰ بیمار، ۱۲۴ نفر(۲/۳۲%) مورد تزریق پلاکت قرار گرفتند. به ۶۰ بیمار(۴/۴۸%) پلاکت به صورت درمانی و به ۶۴ بیمار(۶/۵۱%) به صورت پیشگیرانه تزریق شد. ۳۰ بیمار(۲/۲۴%) از پلاکت آفرزیس و ۹۴ مورد (۸/۷۵%) از پلاکت همولوگ RDP استفاده کردند. اختلاف تریگر تزریق پیشگیرانه پلاکتی /L ۱۰۹ * ۴ ± ۳۳ و تریگر تزریق درمانی /L ۱۰۹ * ۸ ± ۵۸ معنادار بود(۰۴/۰ p = ). تریگر تزریق در گروه آفرزیس ( /L ۱۰۹ * ۱۹) به طور معناداری کمتر از گروه همولوگ( /L ۱۰۹ * ۵۵) بود(۰۱/۰ p= ).

  نتیجه گیری

  برای بیماران بستری در ICU اغلب تزریق پلاکتی برای پیشگیری استفاده می‌شود و نه برای درمان. بیش از نیمی از بیماران بستری در ICU که تزریق پلاکت داشته‌اند، از ایجاد افزایش شمارش پلاکتی به دنبال تزریق پلاکت، ناتوان هستند.

   


رضا یعقوبی، دکتر کریم شمس اسنجان، دکتر غریب کریمی، دکتر مریم زادسر،
جلد ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

 چکیده
سابقه و هدف
نحوه نگهداری فرآورده­های پلاکتی بر روی اثر بخشی فرآورده پلاکتی تزریقی تاثیری به سزا دارد. نحوه نگهداری فرآورده پلاکت در مراکز انتقال خون مطابق دستورالعمل­های سازمان می­باشد ولی اطلاع روشنی از وضعیت نگهداری آن در مراکز درمانی و میزانPSL ( platelet storage lesion) ناشی از آن در دست نیست. لذا در این تحقیق قصد داریم تا این مهم را تا روز پنجم نگهداری در شرایط پایگاه و مرکز درمانی بررسی و مقایسه نمائیم.
مواد و روش‌ها
در این مطالعه توصیفی، ۳۰ فرآورده پلاکتی به صورت تصادفی طی ۳ ماه از اردیبهشت تا مرداد ۱۳۹۴ انتخاب و در شرایط نگهداری پایگاه و مرکز درمانی قرار گرفتند. آزمایش‌های شمارش پلاکتی و گلبول­های سفید، MPV، pH، آلودگی باکتریایی، بیان گلیکوپروتئین­های CD۶۲P و CD۶۳ در روزهای ۱، ۳، ۵ انجام گردید. نتایج ابتدا با روش کولوگروف اسمیرنوف و سپس با استفاده از روش‌های آماری paired t-test و t-test مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته‌ها
فرآورده­های پلاکتی پایگاه در روز اول تولید، با استانداردهای ملی مطابق بودند. لیکن طی نگهداری کاهش معناداری در شمارش پلاکتی، لکوسیتی و  pHو افزایش معنا­داری درMPV و بیان مارکرهای CD۶۲P و CD۶۳ در هردو مرکز دیده شد(۰۰۱/۰p<). تفاوت بین مرکز درمانی و مرکز انتقال خون معنادار نبود.
نتیجه گیری
مطالعه حاضر نشان داد کیفیت فرآورده­های پلاکتی تولیدی تا روز سوم در محدوده استاندارد قرار داشت، لیکن در روز پنجم، از لحاظ شمارش پلاکتی در محدوده پائین­تر از استاندارد قرار گرفت. تفاوت معنا­داری بین کیفیت فرآورده­های پلاکتی پایگاه و مرکز درمانی یافت نشد.
 


پروانه فانی، دکتر آزیتا چگینی، دکتر مژگان شایگان، شهرام سمیعی، دکتر اسمردیس حاجتی،
جلد ۱۸، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
آفرزیس روشی کارآمد جهت جمع‌آوری فرآورده‌های خونی مثل پلاسما، پلاکت‌ها و گلبول‌های قرمز و سفید در فرد اهداکننده می‌باشد. با توجه به اهمیت سلامت اهداکننده در آفرزیس و تعداد محدود مقالات، برآن شدیم تا اثرآفرزیس را بر میزان سلول‌های خونی اهداکنندگان پلاکت فرزیس بررسی نماییم.
مواد و روش‌ها
مطالعه‌ای مقطعی از دی ماه ۱۳۹۶ تا اردیبهشت ۱۳۹۷ بر روی ۲۵ اهداکننده که حائز شرایط ورود به مطالعه بودند، انجام شد. از اهداکنندگان نمونه‌ای حاوی ضد انعقاد EDTA قبل و بعد از پلاکت‌آفرزیس و هم‌چنین ۷ روز بعد گرفته شد. نمونه‌های CBC با دستگاه سل‌کانتر مدل Mindray BC ۳۰۰ کالیبره، تجزیه و تحلیل و نتایج ثبت ‌گردید. اطلاعات به دست آمده در چک لیست‌ها ثبت و توسط نرم‌افزار ۲۳ SPSS تجزیه و تحلیل گردیدند.
یافته‌ها
مطالعه بر روی ۲۵ اهداکننده مرد با میانگین سنی۹۷/۹ ± ۴/۳۲ سال، حداقل سن ۱۹ سال و حداکثر ۵۹ سال و میانگین وزنی ۲/۱۷ ± ۸۴/۸۵ کیلوگرم و میانگین قد ۶۹/۶ ± ۲/۱۷۸ سانتی‌متر انجام شد. تغییر معنا‌داری در WBC ، RBC ، HCT ، Hb ، قبل و بعد از آفرزیس و ۷ روز بعد در اهداکنندگان وجود نداشت. میزان پلاکت بلافاصله بعد از اهدا کاهش یافت و از /µL۱۰۳ × ۱۰۹/۵۲ ± ۷۲۰/۲۳۵ به /µL۱۰۳ × ۲۴۰/۴۴ ± ۴۰۰/۱۷۶ رسید و بعد از گذشت ۷ روز تقریباً به سطح قبل از اهدا /µL۱۰۳ × ۳۹۹/۶۷ ± ۴۰۰/۲۴۳ رسیده بود.
نتیجه گیری
تغییر معنا‌داری در میزان WBC، RBC ، HCT ، Hb ، قبل و ۷ روز بعداز اهدای پلاکت با روش آفرزیس دیده نشد.

دکتر فاطمه امیری، الهام سلگی، دکتر نرگس محمدی پارسا، دکتر حسن رفیعی مهر،
جلد ۲۰، شماره ۳ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
شاخص‌های خون در بیماری کووید-۱۹ تغییراتی دارند که می‌توانند در تعیین سیر بیماری مؤثر باشند. در این مطالعه تغییرات شاخص‌های خونی در افراد مبتلا به کووید-۱۹ مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش‌ها
در این مطالعه توصیفی مقطعی، تغییرات پلاکت، گلبول سفید، گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، RDW ، MCV ، MCH و MCHC روز اول و هفتم ۱۶۷ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ بررسی شدند. تحلیل داده­ها با نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۶ صورت گرفت. جهت مقایسه کمی آزمون غیر پارامتری ویل­کاکسون و مقایسه کیفی ـ رتبه­ای از آزمون مونته کارلو استفاده شد.
یافته‌ها
میانگین شاخص­های خونی روز اول و هفتم، به ترتیب گلبول قرمز ۵۹/۰ ± ۶۴/۴ و ۶۲/۰ ± ۳۹/۴ میلیون در میکرولیتر (۰۰۱/۰ p<)، گلبول سفید ۸۴/۳ ± ۲۰/۶ و ۱۳/۴ ± ۵۵/۷ هزار در میکرولیتر (۰۰۱/۰ p<)، پلاکت ۱۴/۹۰ ± ۵۴/۱۷۹ و ۰۳/۱۰۹ ± ۷۶/۲۶۹ هزار در میکرولیتر (۰۰۱/۰ p<)، هموگلوبین ۷۱/۱ ± ۲۰/۱۳ گرم در دسی‌لیتر و ۷۷/۱ ± ۲۷/۱۲ گرم در دسی‌لیتر (۰۰۱/۰ p<)، هماتوکریت ۶۷/۴ ± ۴۵/۴۰ و ۰۲/۵ ± ۱۶/۳۸ درصد (۰۰۱/۰ p<RDW ۵۵/۰ ± ۱/۱۲ و ۶۶/۰ ± ۱/۱۳ درصد (۰۰۱/۰ p<MCV  ۴۳/۵ ± ۱۸/۸۷  و۶۲/۵ ± ۱۵/۸۷ فمتولیتر، MCH ۱۶/۲ ± ۴۷/۲۸ و ۰۳/۲ ± ۱۸/۲۸ پیکوگرم (۰۰۲/۰ p=) و MCHC ۶۳/۱ ± ۵۶/۳۲ و ۶۴/۱ ± ۳۵/۳۲ گرم در دسی‌لیتر بود. 
نتیجه گیری
میزان گلبول سفید، پلاکت و RDW نسبت به روز اول بستری افزایش و میزان گلبول قرمز، هماتوکریت، هموگلوبین، MCH ، MCV و MCHC نسبت به روز اول کاهش یافته بود.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb