۱ نتیجه برای سلولهای کشنده القا شده با سیتوکین
وحید مرادی، اعظم رنجبر، دکتر آزاده امیدخدا، دکتر ناصر احمدبیگی،
جلد ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده
چکیده
سابقه و هدف
علیرغم موفقیتهای سلولهای CAR-T در درمان بدخیمیهای خونی، استفاده از منابع آلوژنیک لنفوسیتهای T برای تولید این سلولها با خطر ایجاد GvHD همراه است. سلولهای CIK سلولهایی با خطر پایین GvHD میباشند؛ بنابراین سلولهای CAR-CIK میتوانند به عنوان جایگزینی بالقوه برای سلولهای CAR-T مورد ارزیابی قرار گیرند.
مواد و روشها
در این مطالعه تجربی، پس از جداسازی و کشت سلولهای تک هستهای خون محیطی دو اهداکننده سالم، سلولهای T و CIK با استفاده از وکتور لنتی ویروسی حاوی ژن CD۱۹ CAR ترانسداکت شدند. در روز شانزدهم کشت برای مقایسه کشندگی سلولهای CAR-T و CAR-CIK از همکشتی این سلولها با سلولهای هدف CD۱۹+ K۵۶۲ استفاده شد و میزان مرگ در بین سلولهای هدف با استفاده از کیت سنجش لاکتات دهیدروژناز اندازهگیری شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری از نرمافزار Graph Pad Prism ورژن ۸ و تجزیه و تحلیل Student T-test و Anova و پست هاک Tukey استفاده شد و ۰۵/۰ p< معنادار در نظر گرفته شد.
یافتهها
در هر دو گروه سلول های CAR-T و CAR-CIK گیرنده CAR موجب افزایش معنادار کشندگی سلولها شد؛
به طوری که تفاوت معناداری بین قدرت کشندگی سلولهای CAR-T (۷/۱ ± ۸/۶۷%) و CAR-CIK (۸/۱ ± ۱/۶۵%) مشاهده نشد.
نتیجه گیری
سلولهای CAR-CIK در محیط in vitro کشندگی مناسبی را از خود بروز میدهند لذا میتوانند به عنوان جایگزینی برای سلولهای CAR-T مطرح باشند. با این حال مطالعههای بیشتری جهت مقایسه سایر ابعاد مؤثر در عملکرد این دو سلول مورد نیاز میباشد.