[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخبار و رویدادها::
تماس با ما::
تسهیلات تارنما::
فرم تعهد نامه (الزامی)::
اخلاق و مجوزها::
::
جستجو درتارنما

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات تارنما
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک تخصصی مقالات پزشکی

AWT IMAGE

..
نمایه ها
https://vlibrary.emro.who.int/journals_search/?skeyword=the+scientific+journal+of+iranian+blood+transfusion+organization&country=&subject=&indexing_status=&country_group=&so
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای بتا تالاسمی مینور

دکتر محمدعلی احسانی، دکتر کامبیز ستوده، دکتر الهام شاهقلی، دکتر محمدسعید رحیمی‌نژاد، دکتر فریبا صیقلی، دکتر افشین اصلانی،
جلد ۴، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۶ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  آنمی فقر آهن و تالاسمی مینور شایع‌ترین علت آنمی هیپوکرومیک و میکروسیتیک به شمار می‌روند. تاکنون اندکس‌های متعددی برای افتراق سریع این دو بیماری با استفاده از اندکس‌های گلبول قرمز ارایه شده است. هدف این مطالعه معرفی یک اندکس جدید و مقایسه آن با چند اندکس رایج شناخته شده است.

  مواد وروش‌ها

  این مطالعه توصیفی بر روی بیماران جدید مبتلا به آنمی هیپوکروم و میکروسیتیک مراجعه کننده به کلینیک هماتولوژی در شهر تهران طی مدت ۲ سال انجام شد. ۱۳۰ بیمار با آنمی فقر آهن و ۱ ۵۴ بیمار با تالاسمی مینور با میانگین سنی ۲/۲ ۴ سال مورد بررسی قرار گرفتند. شرط ورود به مطالعه آنمی(هموگلوبین به میزان SD ۲ کمتر از میانگین بر حسب سن و جنس)، حجم میانگین گلبولی( MCV ) کمتر از ۸۰ فمتولیتر در افراد بالای ۶ سال و کمتر از ۷۰+ سن(سال) در افراد زیر ۶ سال و شرط خروج از مطالعه حاملگی و آنمی با علل چند فاکتوری یا ثانوی به بیماری‌های مزمن یا انواع دیگر هموگلوبینوپاتی‌ها بود. برای همه بیماران سطوح سرمی آهن، ظرفیت اتصال به آهن سرم، فریتین سرم و HbA۲ اندازه‌گیری شد. تشخیص تالاسمی مینور بر اساس ۵/۳% HbA۲> و تشخیص آنمی فقر آهن بر اساس فریتین سرم زیر ۱۲ نانوگرم یا آنمی پاسخ دهنده به آهن بود. اندکس‌های کلی، منتزر، انگلند، سری واستاوا و فرمول جدید معرفی شده در این مقاله ] ( RBC × ۱۰ )- [MCV برای همه بیماران محاسبه شد و حساسیت، ویژگی و اندکس یدون برای هر اندکس جداگانه محاسبه گردید. نتایج توسط نرم‌افزار ۵/۱۱ SPSS و آزمون آماری t تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها

  در افتراق آنمی فقر آهن از تالاسمی مینور، فقط اندکس منتزر و اندکس جدید معرفی شده در این مقاله حساسیت و ویژگی بالای ۹۰% داشتند. بالاترین اندکس یدون نیز برای اندکس منتزر و اندکس جدید معرفی شده در این مقاله مشاهده شد.

  نتیجه گیری

  اندکس جدید معرفی شده در این مقاله حساسیت و ویژگی مناسبی برای کاربرد بالینی داشته، محاسبه آن راحت و سریع بوده و بدون کمک ماشین حساب امکان‌پذیر است.

  کلمات کلیدی : آنمی فقر آهن، بتا تالاسمی مینور، اندکس گلبول قرمز

 



صفحه 1 از 1     

فصلنامه پژوهشی خون Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ
The Scientific Journal of Iranian Blood Transfusion Organization - Copyright 2006 by IBTO
Persian site map - English site map - Created in 0.32 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4700