جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای انجماد

دکتر آزاده امیدخدا، دکتر فاطمه نادعلی، پگاه بابادی‌وند، مریم سهل‌البیع، دکتر صدیقه امینی کافی‌آباد،
جلد ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  پلاسما فرآورده‌ای مهم در جهت تولید فاکتورهای انعقادی کنسانتره به شمار می‌آید. فاکتور VIII یکی از مهم‌ترین فاکتورهای ناپایدار موجود در پلاسما می‌باشد که فعالیت آن به عنوان شاخص کیفی این فرآورده مطرح می‌شود. از این رو مطلوب‌سازی کلیه مراحل تهیه پلاسما به منظور اجتناب از کاهش فاکتور VIII ، امری ضروری به نظر می‌رسد. در این مطالعه، تاثیر زمان تاخیری از جداسازی پلاسما تا انجماد بر روی فعالیت فاکتور VIII در پلاسمای تازه منجمد بررسی شد.

  مواد و روش‌ها

  در یک مطالعه مقطعی ۳۰ واحد خون کامل در کیسه‌های اطفال جمع‌آوری و پلاسمای آن جدا گردید. پلاسمای جدا شده به سه قسمت مساوی تقسیم و یکی از ۳ کیسه پلاسما، پس از ۱ ساعت(گروه اول)، دیگری پس از ۲ ساعت(گروه دوم) و سومی بعد از ۶ ساعت(گروه سوم) منجمد شدند. سپس فعالیت فاکتور VIII به روش لخته بررسی شد. یافته‌ها توسط آزمون t زوج تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها

  میانگین فعالیت فاکتور VIII در گروه اول، دوم و سوم به ترتیب IU/mL ۴/۰ ± ۷۸/۱ ، IU/mL ۴/۰ ± ۷۲/۱ و IU/mL ۳/۰ ± ۵۰/۱ بود.

  نتیجه گیری

  برای تهیه پلاسمای تازه منجمد، بایستی پلاسمای جدا شده از خون کامل حداکثر در عرض ۲ ساعت منجمد گردد. اگر چه افزایش این زمان تا ۶ ساعت، فعالیت فاکتور VIII را کاهش داده و تفاوت معناداری در میزان این فاکتور نسبت به مواردی که زمان جداسازی به ۱ یا ۲ ساعت کاهش می‌یابد، دیده می‌شود اما فعالیت فاکتور VIII در فرآورده نهایی در حد قابل قبول می‌باشد.

 

 


معصومه نوری، دکتر مرضیه ابراهیمی، امیر حسین باغ شیخی، علی اخلاقی، منیره محمد، سلاله صمیمی، دکتر مرتضی ضرابی،
جلد ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  بررسی تعداد، توانایی بالقوه و قابلیت‌های عملکردی سلول‌های بنیادی خون بند ناف پس از ذخیره‌سازی طولانی مدت برای استفاده آن‌ها در درمان بیماری‌های بدخیم خونی و غیرخونی ضروری است. لذا هدف این مطالعه، بررسی کیفیت واحدهای خونی ذخیره شده در بانک خون بند ناف عمومی رویان قبل و بعد از انجماد بود.

  مواد و روش‌ها

  در این مطالعه تجربی، به منظور بررسی کیفیت نمونه‌های خون بند ناف طی فرآیند انجماد، تعداد کل سلول‌ها، درصد زنده‌مانی، قابلیت تشکیل کلونی، تعداد سلول‌های CD۳۴+ قبل و بعد از پردازش و پس از انجمادزدایی بر روی ۵۰ نمونه مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته‌ها

  نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین تعداد سلول‌های هسته‌دار در ۵۰ واحد مورد آزمایش، ۱۰۸ * ۱۲/۱ ± ۱۰۸ * ۶/۷ بود. تعداد و درصد زنده‌مانی سلول‌های تک هسته‌ای هم چنین قابلیت کلونی‌زایی آن‌ها به صورت معناداری متاثر از فرآیند انجماد، کاهش پیدا می‌کند در حالی که تعداد مطلق سلول‌های CD۳۴+ ۱۲ ماه پس از انجماد، تغییر معناداری را نشان نداد. بین تعداد سلول‌های هسته‌دار و تعداد سلول‌های CD۳۴+ رابطه معناداری یافت نشد.

  نتیجه گیری

  افزایش زمان ذخیره‌سازی به صورت معناداری سبب کاهش تعداد سلول‌های هسته‌دار و نیز پتانسیل تکثیر و تمایز آن‌ها می‌گردد. در حالی که در تعداد مطلق سلول‌های CD۳۴+ تغییری ایجاد نمی‌نماید. با این وجود بهبود روش‌های نگهداری برای حفظ عملکرد سلول‌های ذخیره شده ضروری می‌باشد.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb