جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای انتقال پلاکت

دکتر مریم زادسر، دکتر مژگان ناصرانی‌پور، دکتر آزیتا چگینی، دکتر امیرحسین لطفی، دکتر مازیار مجتبوی نایینی،
جلد ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

 

  چکید ه

  سابقه و هدف

  ترومبوسیتوپنی از عوارض شایع بیماران بستری در ICU است که سبب خونریزی, طولانی شدن زمان بستری و حتی مرگ بیماران می‌شود. تزریق پلاکت برای درمان یا پیشگیری از خونریزی در این بیماران مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اهمیت این فرآورده، وضعیت موجود در مصرف پلاکت در ICU دو بیمارستان تهران مورد بررسی قرار گرفت.

  مواد و روش‌ها

  در این مطالعه توصیفی، ۳۸۰ بیمار بزرگسال ترومبوسیتوپنیک بستری در ICU از لحاظ اندیکاسیون تزریق پلاکت, تعداد واحدها و نوع فرآورده مصرفی، پاسخ به درمان بر اساس CCI و نوع تزریق بررسی شدند. نتایج توسط آزمون‌های t ، کای‌دو و نرم‌افزار ۱۶ SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها

  از کل ۳۸۰ بیمار، ۱۲۴ نفر(۲/۳۲%) مورد تزریق پلاکت قرار گرفتند. به ۶۰ بیمار(۴/۴۸%) پلاکت به صورت درمانی و به ۶۴ بیمار(۶/۵۱%) به صورت پیشگیرانه تزریق شد. ۳۰ بیمار(۲/۲۴%) از پلاکت آفرزیس و ۹۴ مورد (۸/۷۵%) از پلاکت همولوگ RDP استفاده کردند. اختلاف تریگر تزریق پیشگیرانه پلاکتی /L ۱۰۹ * ۴ ± ۳۳ و تریگر تزریق درمانی /L ۱۰۹ * ۸ ± ۵۸ معنادار بود(۰۴/۰ p = ). تریگر تزریق در گروه آفرزیس ( /L ۱۰۹ * ۱۹) به طور معناداری کمتر از گروه همولوگ( /L ۱۰۹ * ۵۵) بود(۰۱/۰ p= ).

  نتیجه گیری

  برای بیماران بستری در ICU اغلب تزریق پلاکتی برای پیشگیری استفاده می‌شود و نه برای درمان. بیش از نیمی از بیماران بستری در ICU که تزریق پلاکت داشته‌اند، از ایجاد افزایش شمارش پلاکتی به دنبال تزریق پلاکت، ناتوان هستند.

   


محمد صادق رازقی، نازنین چترآبنوس، سعید سلیمانی، احسان کافی،
جلد ۱۳، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

سابقه و هدف

آلودگی باکتریایی در پلاکت‌های کنسانتره، از عوارض شایع و خطرناک انتقال خون در جهان است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی آلودگی باکتریایی فرآورده‌های پلاکتی تهیه شده در پایگاه انتقال خون کرمان با روش کشت بود.

مواد و روش‌ها

در یک مطالعه توصیفی- مقطعی به صورت تصادفی، ۶۳۰ نمونه فرآورده پلاکتی در دو گروه (۳۶۰ نمونه با استفاده از کیسه‌ جانبی بدون کیسه نمونه‌گیری و ۲۷۰ نمونه با استفاده از کیسه‌ جانبی همراه با کیسه نمونه‌گیری) وارد مطالعه گردید. این نمونه‌ها در محیط‌های ائوزین متیلن بلو و بلادآگار کشت و پس از ۴۸ ساعت انکوباسیون در ۳۷ درجه سانتی‌گراد، بررسی شدند. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار ۱۹ SPSS و آزمون‌های آمار توصیفی انجام شد.

یافته‌ها

از مجموع ۶۳۰ نمونه کشت داده شده، تعداد ۵ مورد(۳۹/۱%) آلوده تشخیص داده شد که همگی مربوط به نمونه‌های پلاکت تهیه شده از کیسه‌های جانبی، بدون کیسه نمونه‌گیری بود. باکتری‌های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس(۳ مورد) و استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس(۲ مورد) از نمونه‌ها جدا شدند.

نتیجه‌گیری

با توجه به پیشرفت‌هایی که در زمینه جمع‌آوری، تهیه و ذخیره پلاکت‌های کنسانتره به وجود آمده است، عفونت باکتریایی ناشی از انتقال پلاکت‌های آلوده به طور چشمگیری کاهش یافته که ارتقاء فرآیندها و استقرار GMP ، نقش عمده‌ای در این کاهش داشته است. 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb