جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ادراک

محسن قطبی،
جلد ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده سابقه و هدف تالاسمی ماژور شدیدترین فرم بتا تالاسمی می‌باشد که در آن لزوماً حیات فرد به تزریق منظم خون و مراقبت پزشکی نیاز دارد. با شروع درمان‌هایی نظیر تزریق دسفرال و انتقال خون‌های مکرر, عوارض متعددی در ارگان‌های حیاتی بیمار، از جمله چشم که مهم‌ترین عضو حسی می‌باشد ایجاد می‌گردد. این مطالعه با هدف مقایسه ادراک عمق نوجوانان سالم و مبتلا به تالاسمی ماژور انجام شده است. مواد و روش‌ها در یک مطالعه نیمه تجربی، ۱۸ بیمار تالاسمی ماژور و ۱۸ فرد سالم در محدوده سنی ۱۳ تا ۱۷ سال(۳۷/۱ ± ۳۳/۱۵) به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی‌ها در سه نوبت به کمک دستگاه ادراک عمق محقق ساخته که قابلیت ارزیابی ادراک عمق را با کوچک‌ترین خطا(یک ده هزارم سانتی‌متر) داراست، مورد ارزیابی قرار گرفتند. میانگین این سه نوبت به عنوان نمره ادراک عمق افراد مورد استفاده قرار گرفت. یافته‌ها آزمونt مستقل، تفاوت معناداری بین گروه سالم و تالاسمی ماژور نشان داد(۳۴ df = ، ۰۰۰۱/۰ p≤ و ۲۵/۱۸- t=). میانگین خطا در نوجوانان سالم به طور معناداری کمتر بود(۰۱/۱۴= MD). نتیجه گیری بر اساس نتایج به دست آمده، شاید یکی از دلایل مؤثر بر کاهش ادراک عمق افراد تالاسمی ماژور، هیپوکسی و آنمی مزمن، کاهش تحرک و یا افزایش رسوب آهن در بافت‌های چشم باشد که در این افراد مشاهده می‌شود. با توجه به اهمیت ادراک عمق در رفتار حرکتی انسان، در این خصوص باید چاره‌جویی لازم صورت گیرد.
دکتر مهدی حسینی، دکتر بشیر حاجی بیگی، دکتر مدینه پورمحمد، دکتر رضا میرزایی، سمانه صدیق زاده، غلامرضا شریف زاده، دکتر غریب کریمی،
جلد ۲۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
تدوین چشم­انداز بدون شناخت فرهنگ سازمانی، باورها و ارزش‌های مشترک کارکنان، تلاشی نافرجام است. شناخت فرهنگ سازمانی، پیش­بینی عملکرد را میسر می­سازد. هدف پژوهش، شناخت فرهنگ سازمانی برای درک رویکردها و انتظارات درجهت اولویت‌بندی مسائل و مقایسه گروه‌های کاری توسط مدیران برای بهره‌وری بیشتر بود.
مواد و روش‌ها
این پژوهش ­مقطعی در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ در سازمان انتقال ­خون ایران انجام­شد. جامعه آماری این پژوهش کارکنان ستاد مرکزی و ادارات کل انتقال­خون بودند که با استفاده از نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای، ۳۸۴ نفر از آن‌ها وارد مطالعه شدند. برای گردآوری داده­های مورد نیاز از پرسشنامه ۶۰ سؤالی فرهنگ سازمانی بر اساس مدل­ دنیسون استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی (توزیع فراوانی، میانگین، انحراف­استاندارد) و استنباطی (t­ مستقل، تجزیه و تحلیل واریانس، آزمون‌های تعقیبی توکی و ضریب پیرسون) بر حسب متغیرهای دموگرافیک، از نرم‌افزار ۲۰۲۲ SPSS و ۲۰۱۳ EXCEL استفاده شد.
یافته‌ها
یافته­ها نشان داد سازمان انتقال ­خون ایران دارای فرهنگ سازمانی متوسط/قوی با نمره ۳۱/۱۷۹ (انحراف­معیار ۷/۳۴) می‌باشد و بیشترین تاثیر را بعد رسالت با نمره ۶۰/۴۶ از بین ابعاد فرهنگ سازمانی دارد. هم‌چنین شاخص‌های «مشتری­مداری و توسعه قابلیت‌ها» نیازمند بهبود است.
نتیجه گیری
بر اساس یافته­ها اکثر کارکنان چشم‌انداز، نیات استراتژیک و مأموریت سازمان را درک کرده‌اند، اما قابلیت‌هایشان به خوبی دیده نمی­شود. باید برای گروه­های کاری ارزش بیشتری قائل شده و به آن‌ها اعتماد کرد. با توجه به نمره مشتری­ مداری بایستی با استفاده از دوره‌های بازآموزی، ضمن انگیزش پرسنل، تکریم ارباب رجوع، قابلیت‌ها وتوانایی‌های کارکنان توسعه یابد و استان‌ها از تجربیات هم بهره­برداری نمایند.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb