جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای آلودگی

دکتر جهانگیر احمدی، حمیدرضا قلی زاده، ربابه فارسه، دکتر شهین شریفی،
جلد ۲، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۳۸۴ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  علی‌رغم پیشرفت‌هایی که در زمینه جمع‌آوری، تهیه و ذخیره پلاکت‌های کنسانتره به‌وجود آمده است، عفونت باکتریایی ناشی از انتقال پلاکت‌های آلوده هنوز هم به‌عنوان یک مشکل جدی در طب انتقال خون مطرح می‌باشد. در این مطالعه آلودگی باکتریایی پلاکت‌های متراکم تهیه شده در مرکز انتقال خون تهران به‌وسیله کشت میکروبی بررسی شده است.

  مواد وروش‌ها

  مطالعه انجام شده توصیفی بود. تعداد ۷۷۰۰ نمونه پلاکتی، در محیط‌های بلادآگار و ائوزین متیلن‌بلو کشت و پس از ۴۸ ساعت، در ۳۷ درجه سانتی‌گراد بررسی شدند. در صورت رشد کلونی، نوع باکتری با استفاده از آزمون‌‌های افتراقی مشخص گردید. همچنین نمونه‌ها هم‌زمان به محیط تیوگلیکولات منتقل و در طول ۷ روز از لحاظ کدورت و تغییر رنگ بررسی شدند. در صورت ایجاد تغییر، به محیط‌های بلادآگار و ائوزین متیلن‌بلو انتقال یافتند و در نهایت میزان آلودگی و نسبت باکتری‌های آلوده‌کننده تعیین شد. از۷۷۰۰ نمونه، سه‌چهارم (۵۷۷۵ نمونه) فقط از کورد کیسه و یک چهارم (۱۹۲۵ نمونه) از کیسه و کورد آن برداشته شد.

  یافته‌ها

  از ۷۷۰۰ نمونه پلاکتی کشت داده شده، ۱۴ نمونه (۱۸/۰%) آلوده تشخیص داده شد. بنابراین میزان آلودگی ۱ در ۵۵۰ پلاکت آزمایش شده به‌دست آمد. با توجه به این که در موارد وجود آلودگی در کیسه، کورد مربوط به آن نیز آلوده بوده است، لذا تفاوتی در نمونه‌گیری از کورد یا کیسه مشاهده نمی‌شود. باکتری‌های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس (۴ مورد)، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس (۲مورد)، آسینه‌توباکتر (۵ مورد) و باسیلوس (۳ مورد) از نمونه‌ها جدا شدند.

  نتیجه گیری

  نتایج نشان دادند که انجام آزمایش غربالگری در مراکز انتقال خون و یا بیمارستان‌ها برای تشخیص آلودگی میکروبی در پلاکت‌های کنسانتره، قبل از مصرف ضروری است.

کلمات کلیدی: انتقال خون، کنسانتره پلاکتی، آلودگی باکتریا یی
دکتر فرهاد رازجو، ابوالفضل دبیر مقدم،
جلد ۸، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۰ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  برای کاهش خطر آلودگی باکتریایی پلاکت‌ها در مدت نگهداری آن‌ها، سازمان غذا و داروی امریکا، دستگاه کشت اتوماتیک Bact/Alert را برای غربالگری پلاکت‌ها از نظر آلودگی‌های باکتریایی مورد تایید قرار داده است. با توجه به مرجع بودن روش کشت دستی، هدف از این مطالعه، مقایسه این دو روش با محور قرار دادن طول زمان تشخیص بود.

  مواد و روش‌ها

  در این مطالعه مداخله‌ای و تشخیصی، از میان ۱۳۳۲ واحد پلاکتی، به ۱۵ واحد که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، به میزان CFU/ml ۱۰ از انواع باکتری‌های شایع آلوده کننده واحدهای پلاکتی شامل استرپتوکوک، استافیلوکوک اورئوس، کورینه باکتریوم دیفتروئید، انترو باکتر کلواکه، سراشیا مارسسنس و استافیلوکوک اپیدرمیدیس تلقیح شد. سپس این واحدها به صورت ناشناس همراه سایر نمونه‌ها جهت نمونه‌برداری برای کشت توسط دستگاه Bact/Alert و کشت به روش دستی در اختیار آزمایشگاه قرار داده شدند.

  یافته‌ها

  با توجه به کوتاه بودن تاریخ مصرف پلاکت، اگر طول زمان تشخیص به عنوان ملاک مقایسه قرار گیرد در این خصوص دستگاه به طور شاخص نسبت به روش دستی ارجحیت دارد چون موارد مثبت را بسیار سریع‌تر مشخص می‌کند. میانگین زمان مثبت شدن نتیجه کشت توسط دستگاه در مورد باکتری‌های هوازی ۸ ± ۳۱ ساعت بعد از زمان تلقیح نمونه به محیط کشت بوده که در مقایسه با روش دستی که ۱۱ ± ۶۱ ساعت می‌باشد، تقریباً ۲ برابر سریع‌تر بود.

  نتیجه گیری

  دستگاه Bact/Alert در مقایسه با روش کشت دستی، سرعت و دقت بالاتری در تشخیص آلودگی‌های باکتریایی داشته و استفاده از آن می‌تواند سبب ارتقای سلامت واحدهای پلاکتی شود.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb