جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای پورمنصوری

سعید پورمنصوری، مهرناز احمدی، عبدالعلی شریعتی، دکتر بیژن کیخائی،
جلد ۱۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

سابقه و هدف

بیماران تالاسمی ماژور در برخورد با عوارض جدی آن دچار مشکلات جسمی و روانی متعددی می‌شوند که بر کیفیت زندگی آن‌ها تأثیرگذار است. هدف این مطالعه، تعیین کیفیت زندگی، افسردگی، اضطراب و استرس در بیماران بالای ۱۸ سال مبتلا به تالاسمی ماژور بود.

مواد و روش‌ها

در این مطالعه مقطعی، ۱۴۲ بیمار (۷۷ زن، ۶۵ مرد) بالای ۱۸ سال تالاسمی ماژور مراجعه­کننده به درمانگاه تالاسمی بیمارستان شفا اهواز در سال ۱۳۹۳ به روش سرشماری بررسی شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و کیفیت زندگی ۳۶ SF و ۲۱DASS  بود. داده­ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون­هـای t مستقـل، آنالیـز واریانـس یک­ طرفه و ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار آماری ۱۹SPSS  تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها

میانگین نمره کیفیت زندگی ۱۲/۱۸ ± ۵۳/۶۳ ، افسردگی ۰۷/۵ ± ۶۴/۶ ، اضطراب ۹۵/۳ ± ۰۳/۵ و استرس ۹۸/۴ ± ۶۸/۷ بود. بین کیفیت زندگی با افسردگی(۰۰۱/۰ p< ، ۵۸/۰ – r =)، اضطراب(۰۰۱/۰ p< ، ۵۲/۰ – r=) و استرس(۰۰۱/۰ p< ، ۴۵/۰ – r = ) ارتباط معنا­دار و معکوس وجود­­ داشت. افسردگی، اضطراب و استرس به ­طور معنا­داری در افراد با سطح تحصیلات دیپلم و پایین‌تر، مبتلا به عوارض بیماری و نامنظم در دریافت داروی آهن­زدا شیوع بیشتری داشت.

نتیجه گیری

مطالعه نشان داد بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور کیفیت زندگی پایینی دارند و درصد بالایی از بیماران از افسردگی، اضطراب و استرس متوسط تا شدیدی رنج می­برند. بدیهی­ است با بهبود وضعیت درمانی، اجتماعی و اقتصادی و حمایت­های روانی از بیماران، کیفیت زندگی آن‌ها به ­حد مطلوبی ارتقا خواهد یافت.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb