جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای هاشم زهی

دکتر عصمت نوشادی، اصغر عرشی، اسماعیل محمودی، حسن جمشیدیان، مینا دهقانی سامانی، دکتر رسول هاشم زهی، مهدی فدایی،
جلد ۱۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
بیوژنز میتوکندری یک چرخه پیچیده است که شامل هماهنگی بین بیان ژن‌های میتوکندری و ژن‌های هسته‌ای، سپس ورود محصولات به اندامک و تداوم گردش این چرخه می‌باشد. نقص میتوکندری و یا نقص در هر یک از مسیرهای درگیر در بیوژنز میتوکندری، می‌تواند منجر به بیماری‌های تحلیل برنده شود و گاهاً نقش مهمی در فرآیند پیری داشته باشد.
مواد و روش‌ها
به دلیل اهمیت ارتباط میتوکندری با عواملی از جمله پروتئین‌های ماتریکس، چرخه سلولی و تکامل، در این مقاله مروری به بررسی ارتباط میتوکندری با این عوامل و هم چنین مطالعه‌های پیرامون آن‌ها که بالغ بر ۵۲ مقاله می‌باشد، پرداخته شد. برای جستجوی مقاله‌ها از پایگاه‌های خارجی و داخلی مورد اطمینان نظیر NCBI و SID استفاده شد.
یافته‌ها
تغییرات و جهش‌ها در میتوکندری در اکثر فرآیندهای مولکولی و بیماری‌های مهم از جمله سرطان شایع است اما این جهش‌ها منجر به غیرفعال شدن میتوکندری نمی‌شوند، بلکه بیوسنتز و بیوانرژتیک آن را تغییر می‌دهند و منجر به تغییر در مسیرهای ارسال سیگنال، رونویسی و حتی ساختار کروماتین می‌گردند. بررسی این ارتباطات به شناخت و درمان بیماری‌هایی مانند سرطان کمک می‌کند.
نتیجه گیری
میتوکندری مهم­ترین منبع تامین انرژی سلول است و آسیب میتوکندری، سبب ایجاد اختلال در فعالیت چرخه‌های سلولی شده و میزان تولید انرژی کاهش و تولید رادیکال­های آزاد افزایش پیدا می­کند. بیوژنز میتوکندری یکی از روش­های دفاعی سلول در برابر استرس اکسیداتیو است که نقش محافظتی برای سلول دارد.
کلمات کلیدی: میتوکندری، بیوژنز، DNA
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb