جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای منصوریان

علی‌اکبر عبداللهی، دکتر مصطفی قربانی، حمید آسایش، مهدی نوروزی، مرتضی منصوریان،
جلد ۸، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۰ )
چکیده

  چکید ه

  سابقه و هدف

  بیماری‌های عروق کرونر، یکی از علل مرگ و میر در سراسر جهان می‌باشند و عوامل متعددی به عنوان عوامل خطر این بیماری به شمار می‌آیند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط احتمالی بین گروه‌های خونی ABO و عوامل خطر اصلی بیماری‌های قلبی ـ عروقی طرح‌ریزی شد.

  مواد و روش‌ها

  این مطالعه به صورت مقطعی و با نمونه‌گیری تصادفی، بر روی ۲۹۲۰ فرد سالم استان گلستان در سال ۱۳۸۴ انجام شد. شرکت‌کنندگان به وسیله پرسشنامه‌ای که شامل سن، جنس، فعالیت فیزیکی، سیگار کشیدن، نوع گروه خونی، قد، وزن، فشار خون و سابقه بیماری قلبی در خانواده بود، تحت مطالعه قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار ۱۳ SPSS و با آزمون‌های کای‌دو و آنالیز واریانس، تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها

  از کل ۲۹۲۰ نفر، ۴/۵۷% مرد، ۷۰% فاقد تحرک، ۱۴% سیگاری، ۲۵% فشارخونی، ۲۳% چاق و ۲۱% دارای سابقه خانوادگی بیماری‌های قلبی بودند. متوسط سن شرکت‌کنندگان ۳۱/۱۲ ± ۵۲/۴۱ سال بود. فراوانی گروه خونی O ۹/۳۲%، A ۱/۳۰%، B ۳/۲۳% و AB ۷/۱۳% بود. در میان تمام عوامل خطر بیماری‌های قلبی- عروقی، تنها فراوانی سابقه خانوادگی بیماری‌های قلبی در افراد با گروه‌های خونی مختلف متفاوت بود و افراد با گروه خونی A ، سابقه خانوادگی بیماری قلبی بیشتری نسبت به گروه‌های خونی دیگر داشتند.

  نتیجه گیری

  نتایج این مطالعه نشان داد که در بین افراد تحت مطالعه، گروه خونی O دارای بیشترین فراوانی بوده و افراد گروه خونی A ، سابقه خانوادگی بیماری قلبی بیشتری نسبت به گروه‌های خونی دیگر داشتند.

 


دکتر فضل اله محمد حسینی، محسن ملک نیا، مهران امروانی، جواد جودت، دکتر افشین منصوریان،
جلد ۱۹، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده
سابقه و هدف
اگر چه پیشرفت‌های چشمگیری در درمان بیماران قلبی ـ عروقی رخ داده اما عوارض جانبی ناشی از درمان، مهم‌ترین چالش‌هایی است که امروزه کاردیولوژیست‌ها با آن مواجه هستند. بروز التهاب پس از عمل جراحی یکی از عوارض استفاده از مواد بیهوشی و تزریق خون در بیماران می‌باشد. در این مطالعه به بررسی فاکتورهای مرتبط با آسیب ذخیره‌سازی گلبول قرمز و اثر آن بر جنبه‌های مولکولی التهاب القا شده به واسطه تزریق خون و مصرف عوامل بیهوشی پس از عمل جراحی قلب پرداخته شد تا بروز این مسأله را بتوان کاهش داد.
مواد و روش‌ها
مقالات مرتبط برای نگارش این مقاله مروری با جستجو در پایگاه  Pubmedدر میان مقالات انگلیسی زبان چاپ شده بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ با استفاده از کلمات"جراحی توراسیک"، "التهاب"، "بیهوشی" و "تزریق خون" به دست آمد.
یافته‌ها
فاکتورهای مرتبط با لیز گلبول‌های قرمز که در حین ذخیره‌سازی فرآورده‌های خونی در کیسه‌ها تجمع می‌یابد و شامل هموگلوبین، هم و آمونیاک می‌باشد، می‌توانند به واسطه مسیرهای مجزا از یکدیگر باعث بروز التهاب در بیماران پس از جراحی شوند. هم‌چنین استفاده از مواد بیهوشی مختلف نیز می‌توانند باعث تحریک پاسخ‌های التهابی گردند. اما نشان داده شده برخی از این مواد بیهوشی همانند شمشیر دو لبه عمل کرده و می‌توانند هم باعث القای التهاب و یا باعث جلوگیری از بروز آن شوند.
نتیجه گیری
شناسایی فاکتورهایی که در اثر تحریک پاسخ‌های سیستم ایمنی افزایش می‌یابند و هم‌چنین شناسایی مسیرهایی که باعث جلوگیری از بروز التهاب می‌گردند، می‌توانند یک استراتژی درمانی مناسبی برای کاهش التهاب پس از عمل جراحی ایجاد کنند.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی خون می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Iran Blood Transfus Organ

Designed & Developed by : Yektaweb